لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۱۶

خودروسازان آمریکایی و بازار ۷۵ میلیونی ایران


زمزمه ها در مورداستقبال گرم ایرانیان از خودروهای آمریکایی، با نزدیک شدن به توافق احتمالی هسته ای و دورنمای لغو تحریم ها، اکنون به صدایی بلند در رسانه ها تبدیل شده است. با تفاهم سیاسی لوزان شرکت های خودروسازی آمریکایی خود را یک گام به بازار ۷۵ میلیونی ایران نزدیکتر می بینند.

هفته گذشته روزنامه نیویورک تایمز در باره سفر یک هیات از بازرگانان و سرمایه گذاران آمریکایی به ایران در قالب یک گروه توریستی نوشت نِد لامونت سناتور پیشین در واقع سخنگوی این گروه بوده و با سرمایه گذاران ایرانی هم دیدار داشته است در این هیات مدیران شرکت های خودروسازی، بیمه ، و صنایعی که زمانی در ایران بازار را در اختیار داشتند، حضور داشته اند.

محمد رضا نجفی سخنگوی شورای سیاستگذاری خودرو در ایران از حضور غول های صنعت خودرو سازی آمریکادر ایران استقبال کرده، اما گفته است در حضور این شرکت ها باید منافع ملی ایران حتما رعایت شود و شرکت های مشترک ایرانی-آمریکایی تشکیل شوند و وقتی تولید خودروهای ساخت آمریکا در ایران آغاز شد، دست کم ۳۰ درصد تولید به کشورهای همسایه صادر شود. این البته شرایطی دارد که اکنون در ایران موجود نیست.

فرخ زندی اقتصاددان می گوید شرط جهانی شدن صنعت خودروسازی ایران آن است که صنعت در کنترل بخش خصوصی و آزاد از مداخله دولتی و نهادها باشد.

به گزارش روزنامه اعتماد، با هماهنگی اتاق بازرگانی ایران و به دعوت موسسه آمریکایی «لرنینگ»، یک هیات از زنان کارآفرین ایرانی که ترکیبی از چهره های فرهنگی و تجاری هستند، از ایالات متحده دیدار می کنند.

روزنامه های ایران، حضور «چشم نواز» خودروهای آمریکایی شورلت، کرایسلر و کادیلاک را رویای مردم ایران می دانند، که در دهه های گذشته ناچار بوده اند از خودروهای با کیفیت بسیار پائین استفاده کنند.

در همین حال، و با ایجاد جو خوش بینی به توافق اتمی و عادی شدن مناسبات تهران و واشنگتن، رسانه های ایران از سرمایه داران ایرانی مقیم خارج می خواهند سرمایه های خود را به ایران برده و همان نقشی را در اقتصاد کشورشان ایفا کنند که سرمایه داران چینی مقیم آمریکا در دهه ۱۹۸۰ میلادی کردند و موجب خیز اقتصادی چین شدند. چین هم اکنون دومین اقتصاد بزرگ جهان است.

XS
SM
MD
LG