لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۰۰

لس آنجلس تایمز: سگ، عروسی‌های اینستاگرامی و نشانه های تغییر در طبقه متوسط ایرانی


زوجهای جوان عکس مراسم عروسی خود را روی اینستاگرام و سایر شبکه های مجازی منتشر می کنند.
زوجهای جوان عکس مراسم عروسی خود را روی اینستاگرام و سایر شبکه های مجازی منتشر می کنند.

روزنامه آمریکایی لس آنجلس تایمز در مطلبی مفصل به زندگی لوکس بخشی از طبقه متوسط ایرانی اشاره کرد و به یک مجلس عروسی اشاره دارد که در آن داماد با تاکسیدوی سورمه ای و عروس با لباسی مجلل در میان میهمانان پرزرق و برق با لباس های دکلته و موهای دکور شده با موسیقی غربی پایکوبی می کنند.

نویسنده مطلب می گوید همه چیز عادی است با این تفاوت که این ها همه در تهران، پایتخت جمهوری اسلامی ایران است که روحانیون حاکم بر آن نمادهای سبک زندگی غربی را برنمی تابند.

لس آنجلس تایمز می گوید این ها همگی نشانه های تغییرند و زیر پوسته اسلامی و مذهبی و شعار مرگ بر آمریکا در نماز جمعه، جامعه هشتاد میلیونی ایران محافظه کاران حاکمیت را به چالش کشیده اند.

زنان این روزها حجاب اجباری و مانتو و روسری را به مد تبدیل کرده اند و برای نشان دادن موهای خود دست به ابتکار می زنند. مردان و زنان جوان آزادانه در پارک ها معاشرت و پیک نیک می کنند و ماهواره ای که توسط حاکمیت ممنوع است، در نیمی از خانه های ایران موجود است.

لس آنجلس تایمز می نویسد روحانیون حاکم بر ایران، برای پرهیز از شلوغی جامعه تا حدی آزادی های فرهنگی را تحمل می کنند و جوانانی که بیش از ۶۰ درصد جمعیت را تشکیل می دهند، نشان داده اند که دوست ندارند کسی در زندگی خصوصی شان دخالت کند.

حسن روحانی رئیس جمهوری میانه روی منتخبی که از آزادی های فردی و رابطه با آمریکا حمایت کرده بود نیز گفته است که تحمیل ارزش های اسلامی به پلیس ربطی ندارد. اما با این حال، در ابتدای تابستان جاری ۷۰ هزار پلیس امنیت اخلاقی را برای کنترل مردم به خیابان ها اعزام کرد و هر از گاهی خبر حمله این نیروها به مهمانی های خصوصی و بازداشت افراد منتشر می شود.

صاحبان حساب های شخصی در رسانه های اجتماعی نیز در امان نیستند و مورد مزاحمت این نیروها قرار می گیرند.

لس آنجلس تایمز سپس به نگهداری از سگ در میان ایرانی ها علی رغم تمامی موانع می پردازد و از پارکی یاد می کند که محل بازی سگ های خانگی است.

نویسنده سپس به چاپ کتاب های فلسفی و مذهبی غیر از اسلام و همچنین رمان های خارجی در میان کتاب های مجاز اشاره می کند و آن را نمونه دیگری از آسان تر شدن کدهای اجتماعی در ایران می داند.

* برگردان فارسی این مقاله تنها به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آن الزاماً بازتاب دیدگاه صدای آمریکا نیست.
XS
SM
MD
LG