لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۵۳

حمایت ایران از انتخابات در سوریه


جواد ظریف وزیر خارجه ایران در نشست خبری مشترک با همتای اتریش خود در تهران، یکشنبه ۷ اردیبهشت ۱۳۹۳
جواد ظریف وزیر خارجه ایران در نشست خبری مشترک با همتای اتریش خود در تهران، یکشنبه ۷ اردیبهشت ۱۳۹۳

وزیر امور خارجه ایران روز یکشنبه ضمن ابراز حمایت از برنامه دمشق برای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در سوریه از همه گروه‌ها خواست از این انتخابات برای بیان دیدگاه‌های خود استفاده کنند تا راه‌حل مسالمت‌آمیزی در سوریه برقرار شود.

حکومت سوریه دوشنبه گذشته تاریخ برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آینده در آن کشور را ۱۳ خرداد (۳ ژوئن) سال جاری اعلام کرد؛ انتخاباتی که انتظار می رود بشار اسد پیروز آن باشد.

محمد جواد ظریف در نشست خبر مشترک با همتای اتریشی خود در تهران گفت انتخابات در پایان دادن به جنگ در سوریه نقش مهمی دارد و «ما معتقدیم باید همه گروه‌ها و دیدگاه‌ها از این انتخابات بهترین استفاده را داشته باشند تا دیدگاه‌های خود را بیان کنند و راه‌حل مسالمت‌آمیزی در سوریه برقرار شود.»

به گزارش خبرگزاری مهر، آقای ظریف با تکرار موضع تهران در قبال بحران سوریه گفت: «ایران همواره آمادگی داشته برای توقف جنگ در سوریه کمک کند ... از نظر ما تنها راه حل بحران سوریه، راه حل سیاسی است و همه کشورهای خارجی باید به این روند کمک کنند.»

ایران از آغاز بحران در سوریه همواره از بشار اسد حمایت کرده است، اما کشورهای عربی و جهان غرب، که از مخالفان رژیم اسد حمایت می کنند، این تصمیم دمشق را «به سخره گرفتن دموکراسی» خواندند.

نبیل العربی، دبیر کل اتحادیه عرب برگزاری انتخابات در سوریه درگیر جنگ داخلی را مانعی در راه تلاش های بین المللی برای پایان دادن به بحران دانست و گفت این اقدام دمشق موجب تعلیق گفتگوها برای یافتن راه حلی مسالمت آمیز در آن کشور می شود.

آخرین دور گفتگوهای صلح سوریه میان نمایندگانی از دولت و اپوزیسیون آن کشور که در ژنو سوئیس برگزار شده بود، ۳۰ فروردین ماه (۲۰ آوریل) به خاطر تفاوت نظر دو طرف بر سر نامزدی بشار اسد در انتخابات ریاست جمهوری آینده با بن بست روبرو شد و بی نتیجه پایان یافت.

جن ساکی سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در واکنش به این تصمیم دمشق گفت رژیم حاکم بر سوریه به رهبری اسد هرگز انتخاباتی آزاد، معتبر و عادلانه برگزار نکرده است و گام ها قانونی و اداری که برداشته، منصفانه نبودن این انتخابات را تضمین می کند.

بان کی مون دبیرکل سازمان ملل متحد نیز برگزاری چنین انتخاباتی را مغایر متن و روح بیانیه ۱۳۹۱ ژنو دانست.
XS
SM
MD
LG