لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۴۵

پرتاب ماهواره در ایران و ترس از حملات موشکی بالستیکی


موشک ماهواره بر سفیر ایران
موشک ماهواره بر سفیر ایران

خلاصه ای از مقاله ادم کردو در وبسایت واشنگتن فری بیکن

محسن بهرامی، رییس سازمان فضایی ایران، از پرتاب ماهواره "دوستی" ساخته دانشگاه شریف در نیمه دوم امسال و دو ماهواره «صاایران» و «آت ست» ساخته دانشگاه امیرکبیر طی یک سال آینده خبر داده است.

این تلاش ها به نگرانی کارشناسان دفاعی درباره ادامه تحقیقات ایران در فناوری موشک های دوربرد بالیستیک دامن زده است.

کارشناسان امور دفاعی و مقامات پیشین دولت آمریکا به "واشنگتن فری بیکن" گفته اند این آزمایش ها احتمالا پوششی برای دستیابی غیرقانونی به تکنولوژی موشک های بالستیک بین قاره ای است و به جمهوری اسلامی امکان شلیک جنگ افزار هسته ای به اهدافی در دور دست ها، اسراییل و پایگاه های آمریکا را می دهد.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به پرسش واشنگتن فری بیکن گفت: "ما در باره جزییات امری که هنوز اتفاق نیافتاده است گمانه زنی نمی کنیم. نگرانی دیرین ما نسبت به ساخت موشک های بالیستیک در ایران به قوت خود باقی است و با جامعه بین المللی در میان گذاشته شده است. اگر آزمایش های موشکی خاصی یا اقدامات دیگری در تناقض با هر قطعنامه مرتبط شورای امنیت سازمان ملل متحد رخ بدهد ما به آن ها از مجاری مقتضی رسیدگی می کنیم و در همکاری با شریکان خود و اتخاذ اقدامات یکجانبه لازم به مقابله با تهدید ناشی از برنامه موشک های بالیستیک ایران می پردازیم."

مایکل روبین، مقام پیشین وزارت دفاع آمریکا، می گوید: "ایران همیشه از برنامه های ماهواره ای به عنوان پوششی برای ساخت یک موشک های بالیستیک بین قاره ای استفاده کرده است در عین حال، اخیرا وزارت دفاع جمهوری اسلامی با افتخار از ساخت پهبادهایی قابل کنترل از طریق ماهواره خبر داد که برد پروازی این هواپیماهای بدون سرنشین را گسترش می دهد و نیاز به کنترل چشمی آن ها را از بین می برد. "

روبین معتقد است تمایل ایران به این فناوری در کنار آزادی جدید حاصل از توافق هسته ای باید نشانه هایی از هشدار را در صحنه بین المللی در پی داشته باشد.

مایکل روبین همچنین تاکید دارد: "به این مجموعه باید این را افزود که ایران می تواند این فناوری های را در ازای استفاده از فضای آزمایشگاه هسته ای دور از بازرسی در کره شمالی در اختیار پیونگ یانگ بگذارد. "

بهنام بن طالب لو، کارشناس ارشد "بنیاد دفاع از دموکراسی ها"، می گوید تهران در پرتاب این ماهواره ها ممکن است در پی ارتقای توان راکت های ماهواره بر "سیمرغ" یا "سفیر" باشد.

برگردان فارسی این مقاله تنها به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آن الزاماً بازتاب دیدگاه صدای آمریکا نیست.
XS
SM
MD
LG