لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۲۹ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۰۴

احتمال نامزدی علی اکبر صالحی برای جایزه صلح نوبل


علی اکبر صالحی(نفر وسط)، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، در زمان مذاکرات هسته ای در وین در تابستان سال ۹۴
علی اکبر صالحی(نفر وسط)، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، در زمان مذاکرات هسته ای در وین در تابستان سال ۹۴

علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران که در مذاکرات چند جانبه درباره برنامه اتمی ایران شرکت داشت، از جمله کسانی است که گفته می‌شود نامزد دریافت جایزه نوبل صلح سال ۲۰۱۶ شده است.

آقای صالحی که از دانشگاه ام آی تی آمریکا دکترای مهندسی هسته‌ای دارد، به همراه ارنست مونیز وزیر انرژی آمریکا، که وی نیز تحصیلکرده ام آی تی در رشته مشابه است، در مذاکراتی که به توافق موسوم به برجام انجامید نقش مهمی ایفا کردند.

سال گذشته نیز خبرگزاری رویترز به نقل از کارشناسان از احتمال نامزدی چهره های حاضر در مذاکرات هسته ای برای جایزه نوبل صلح خبر داده بود.

برنده یا برندگان جایزه نوبل امسال در روز هفتم اکتبر در شهر اسلو در نروژ اعلام می‌شود. جایزه نقدی صلح نوبل معادل یک میلیون و چهارصد هزار دلار است که طی مراسم ویژه ای در روز دهم دسامبر امسال اعطا می‌شود.

کشورهای حاضر در مذاکرات هسته‌ای می‌گویند که توافق به دست آمده پس از دو سال مذاکرات فشرده، خطر استفاده از گزینه نظامی علیه برنامه هسته‌ای ایران را رفع کرده است.

نامزدهایی از کنگو

همچنین گفته می‌شود جین و جانت، دو مامای اهل کنگو هموطن آنان، دکتر دنیس ماکویج نیز نامزد دریافت جایزه صلح نوبل شدند.

جین و جانت، از سال ۲۰۰۰ شبکه فعالی در کلیسای محلی خود برای کمک به قربانیان خشونت های جنسی تشکیل داده و با کمک دکتر ماکویج که متخصص زنان و زایمان در بیمارستان خصوصی او به قربانیان تجاوز جنسی خدمات مامایی و بهداشت روانی ارائه می‌کنند.

ماما جین مدیر مرکز نیکوکاری جوینز است که کارکنان آن را زنان و کودکان مورد تجاوز قرار گرفته کنگو تشکیل می‌دهد. او بیش از ۲۰ سال است که خانه خود را به پرورشگاهی برای کودکان یتیم شده در نسل‌کشی رواندا تبدیل کرده است.

ماما جانت هم ده سال پیش به جین پیوسته و زندگی خود را وقف کمک و حمایت از کودکان و زنان قربانی تجاوز کرده است.

http://gdb.voanews.com/504DC5E1-F75B-4FFC-B4D1-9C2ABE3A6DD5.gif

XS
SM
MD
LG