لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۴۳

واکنش مقامات و رسانه های ایران به سخنان اوباما


یک مقام ارشد جمهوری اسلامی ایران از سخنان رئیس جمهوری آمریکا در اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد استقبال کرده است.

بگزارش خبرگزاری فرانسه، مرتضی سرمدی معاون وزارت امور خارجه ایران به خبرگزاری ایسنا گفت «بنظر می رسد با به قدرت رسیدن دولتی جدید در ایران، فضای تازه ای بوجود آمده است، و تمام طرف های بین المللی سعی دارند به آن واکنش نشان دهند.»

سرمدی اظهارداشت رئیس جمهوری آمریکا سعی کرد «از لحنی معتدلتر و محترمانه استفاده کند.» با این حال گفت «آنچه درسیاست خارجی مهم است عمل است» و افزود اگر قدرت های جهان «به حقوق اتمی ایران احترام بگذارند، به گمان من رسیدن به راه حل قابل تصوراست.»

باراک اوباما روز سه شنبه خواهان آزمایش یک «مسیر دیپلماتیک» با ایران شد و گفت به اعتقاد او اگر بتوان مساله برنامه اتمی ایران را حل کرد، می تواند گامی عمده در مسیر طولانی بسوی رابطه ای متفاوت، بر پایه منافع واحترام متقابل برداشته شود.

روزنامه های ایران نیزدر مورد گفته های رئیس جمهوری آمریکا اظهارنظر کرده اند.

بگزارش خبرگزاری فرانسه، دنیای اقتصاد از «لحن متفاوت» اوباما استقبال می کند، درحالی که روزنامه جمهوری اسلامی می گوید «آمریکا درجستجوی تغییر رژیم درایران نیست.»

روزنامه اصلاح طلب شرق در سرمقاله ای سخنان رهبر آمریکا را برای گشودن «مسیری جدید» در مناسبات دو کشور تحسین می کند و می گوید «حتی کسانی که نسبت به گشایشی درمناسبات بشدت بدبین هستند، قبول کرده اند زمان برای تغییر رسیده است.»

شرق اظهارنظر می کند وضع بین المللی بسود ایران عوض شده است و می گوید بنیامین نتانیاهو بعنوان یک «جنگ طلب منزوی خواهد شد.»

شرق می نویسد تعامل در مذاکرات با واشنگتن و قدرت های جهانی بر سر فعالیت های اتمی ایران، به شناسایی حقوق ایران منجر خواهد شد.

اعتماد، روزنامه اصلاح طلب دیگر، بنقل ازمهدی محتشمی، معاون سابق وزارت امورخارجه می گوید پذیرفتن «اشتباهات گذشته» ازسوی اوباما، نشان میدهد دوطرف می خواهند بر بی اعتمادی غلبه کنند.

خبرگزاری فرانسه می گوید چند روزنامه دیگر، ازجمله ایران، خوشنودی خود را ازاشاره اوباما به فتوای آیت اله خامنه ای در ممنوعیت سلاح های کشتارجمعی، ازجمله تسلیحات اتمی، ابراز می دارند.

با این حال، تمام رسانه های ایران دراین خوشبینی همداستان نیستند.

روزنامه تندرو کیهان گفته های اوباما علیه ایران را به مسخره گرفته است، در همین حال سخنان او را در احترام گذاشتن به برنامه تهران برای استفاده صلحجویانه از انرژی اتمی، «علامتی از قدرت ایران» می داند.

سعید لیلاز، تحلیلگر سیاسی، در مقاله ای در شرق می گوید «مذاکرات نمی تواند مشکلات سیاسی واقتصادی ایران را حل کند. این کارباید از داخل صورت گیرد.»
XS
SM
MD
LG