لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۷:۰۳

بررسی آزمایش موشکی ایران در شورای امنیت؛ بریتانیا: بان کی مون گزارش بدهد؛ نماینده ایران: قطعنامه را نقض نکردیم


شورای امنیت پشت درهای بسته به بررسی پرونده آزمایش موشکی ایران پرداخت.
شورای امنیت پشت درهای بسته به بررسی پرونده آزمایش موشکی ایران پرداخت.

شورای امنیت سازمان ملل متحد روز دوشنبه اقدام اخیر سپاه پاسداران در پرتاب چندین موشک بالیستیک را پشت درهای بسته بررسی کرد.

بریتانیا اعلام کرد که از دبیرکل سازمان ملل، بان کی مون می خواهد که گزارشی درباره پرتاب های موشکی اخیر تهیه کند تا مشخص شود آیا اقدام سپاه ناقض قطعنامه ۲۲۳۱ بوده است یا خیر.

سفیر بریتانیا در سازمان ملل متحد پیش از جلسه گفت: "قضاوت ما این است که ایران آشکارا به قطعنامه ۲۲۳۱ بی اعتنا است." سفیر فرانسه نیز در اظهاراتی نگرانی مشابهی ابراز کرد.

آمریکا می گوید سپاه پاسداران قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت که ایران را از پرتاب موشک های بالیستیک با قابلیت حمل کلاهک هسته ای منع می کند، نقض کرده است.

مخالفت مسکو با تحریم های جدید

سفیر روسیه در سازمان ملل متحد گفت مسکو مخالف هرگونه تحریم های جدید علیه ایران است. به گفته او، روسیه آزمایش های موشکی اخیر را ناقض قطعنامه شورای امنیت نمی داند.​

نماینده آمریکا: اطلاعاتی که ایران داده نشان می دهد موشک ها قابلیت حمل کلاهک هسته ای را دارند

سامانتا پاور، سفیر آمریکا در سازمان ملل اظهارات تهدید آمیز فرماندهان سپاه علیه اسرائیل را محکوم کرد و گفت اسرائیل یک عضو سازمان ملل و از متحدان نزدیک آمریکا است.

خانم پاور در یک کنفرانس خبری گفت که موشک های ایران طوری طراحی شده که قابلیت حمل کلاهک هسته ای را دارد و به همین خاطر اقدام سپاه، قطعنامه ۲۲۳۱ را نقض کرده است. او در پاسخ به پرسش یک خبرنگار درباره مخالفت روسیه با اعمال تحریم های جدید علیه ایران گفت که شورای امنیت باید قبول مسئولیت کند.

سامانتا پاور گفت آمریکا، اطلاعات فنی موشک ها را که خود ایران آنها را علنی کرده، ارائه خواهد داد که نشان می دهد موشک های پرتاب شده، ذاتا قابلیت حمل کلاهک هسته ای را دارند و از این طریق، به تلاش های خود در شورای امنیت ادامه خواهد داد.

بیانیه نماینده ایران در سازمان ملل: قطعنامه را نقض نکردیم

نماینده ایران در سازمان ملل متحد، با صدور بیانیه ای در روز دوشنبه گفته است ایران قطعنامه ۲۲۳۱ را نقض نکرده است. او گفته ایران در بی ثبات ترین منطقه جهان قرار دارد و حق این کشور است که قابلیت متعارف نظامی معتبر با هدف بازدارندگی داشته باشد و توانایی های مشروع دفاعی خود و آمادگی و موثر بودن سیستم موشکی خود را به نمایش بگذارد.

سفیر ایران همچنین گفته است حق حاکمیت و تمامیت ارضی ایران پیشتر مورد تهدید قرار گرفته است. او وزیر دفاع اسرائیل را متهم کرده است که در یک سخنرانی در ماه مه ۲۰۱۵ در اورشلیم ایران را به استفاده از سلاح هسته ای تهدید کرد. به گفته نماینده ایران، اظهارات فرماندهان نظامی ایران بازتاب همین تهدیدها بوده است. او با اشاره به فضای پیش آمده پس از توافق اتمی، گفته ایران هرگز به دنبال سلاح هسته ای نیست.

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، روز یکشنبه از قدرت های جهانی خواست جمهوری اسلامی ایران را برای پرتاب آزمایشی دو موشک بالیستیک مجازات کنند. سپاه روی یک موشک خود به زبان عبری عبارت های تهدید آمیز علیه اسرائیل نوشته بود.

بررسی اقدام سپاه در اتحادیه اروپا

روزنامه وال استریت ژورنال نیز روز دوشنبه گزارش داد وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا در نشست روز دوشنبه خود در بروکسل، چگونگی واکنش به آزمایش موشکی اخیر سپاه پاسداران را بررسی می‌کنند.

وزیر امورخارجه اسلواکی گفته است که به نظر او، اروپا باید به اقدام ایران واکنش نشان دهد. فیلیپ هموند، وزیر خارجه بریتانیا نیز گفت انتظار دارد که فدریکا موگرینی، که گزارش شده است اواخر فروردین ماه به ایران سفر می کند، روز دوشنبه در مورد واکنش اتحادیه اروپا صحبت خواهد کرد.

محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران نیز روز دوشنبه شلیک موشک های بالستیک را نقض قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل ندانست.

پیش از این، بسیاری از اعضای کنگره آمریکا از شورای امنیت سازمان ملل متحد و دولت آمریکا خواسته بودند ایران را به خاطر اقدام سپاه تحریم کند. با این حال دولت آمریکا گفته است پرتاب موشک ها ناقض توافق اتمی نیست.

پیش از این، امیرعلی حاجی زاده، مقام فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران ابراز نگرانی کرده بود که "دشمن" روی مسئولان سیاسی ایران "تاثیر بگذارد" تا آزمایش‌های موشکی را به تاخیر بیندازند.

آمریکا ماه ژانویه سال جاری میلادی ایران را به خاطر یک آزمایش موشکی دیگر تحریم کرد.

XS
SM
MD
LG