لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۱ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۲:۲۴

جمعی از نمایندگان پارلمان اروپا خواستار آزادی روزنامه نگاران پیش از انتخابات ریاست جمهوری ایران شدند


نمایی از پارلمان اروپا
نمایی از پارلمان اروپا

تعدادی از اعضای پارلمان اروپا در نامه‌ای خواستار آزادی زندانیان سیاسی، مدیران کانال‌های تلگرامی و روزنامه نگاران بازداشت شده در ماههای اخیر شدند.

در این نامه که با امضای ۲۹ عضو پارلمان اتحادیه اروپا خطاب به فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نوشته شده، از او خواسته شده تا نگرانی آنها را نسبت به محدود شدن آزادی‌های مدنی، شبکه های اجتماعی و فعالیت روزنامه نگاران به اطلاع مقامات جمهوری اسلامی برساند و از آنها بخواهد تا پیش از انتخابات ۲۹ اردیبهشت، افراد بازداشت شده را آزاد کنند.

در بخشی از نامه با اشاره به محدود شدن شبکه‌های اطلاع رسانی نظیر تلگرام بوسیله بازداشت مدیران تلگرامی و قطع تلگرام صوتی در آستانه انتخابات آمده است: «نتیجه این انتخابات تاثیر عمیقی روی آینده جمهوری اسلامی و در نتیجه روی رابطه ایران و اتحادیه اروپا خواهد داشت. بنابراین ضروری است که این انتخابات عادلانه و آزاد باشد و توسط ناظران مستقل بر آن نظارت شود.»

امضا کنندگان نامه از مقامات جمهوری اسلامی خواسته‌اند که از فعالان جامعه مدنی و روزنامه نگاران حفاظت کند و دسترسی کامل به اینترنت و شبکه‌های اجتماعی را که حتی رهبر ایران با اشتیاق از آنها برای ارتباطات آنلاین استفاده می‌کند، فراهم کند.

آنها تاکید کرده اند که پشتیبان توسعه روابط اتحادیه اروپا با ایران بوده اند و از اجرای برنامه جامع اقدام مشترک(برجام) و رفع تحریم‌های ایران حمایت کرده‌اند، در عین حال در جستجوی راه‌هایی هستید که مطمئن شوند برداشتن تحریم ها باعث بهبود وضعیت مردم ایران می‌شود.

نامه این نمایندگان در حالیست که وزارت خارجه آمریکا نیز اسفند ماه گذشته در گزارش حقوق بشر خود برای سال ۲۰۱۶ به مشکلات حقوق بشر در ایران، از جمله محدودیت شدید آزادی‌های مدنی و نقض آزادی بیان، اشاره کرده بود.

طی ماههای اخیر نیز مانند انتخابات ریاست جمهوری دوره قبل، تعدادی از روزنامه نگاران و مدیران کانال‌های تلگرامی نزدیک به اصلاح طلبان بازداشت شدند؛ امری که اعتراض برخی از نمایندگان و اعضای دولت را در پی داشت.

بنا به گزارش‌ها، مراد ثقفی، روزنامه‌نگار و پژوهشگر و هنگامه شهیدی و احسان مازندرانی روزنامه نگار، در اسفند ماه از سوی نهادهای امنیتی بازداشت شدند.

نامه نمایندگان پارلمان اروپا در وبسایت خانم ماریچه اسخاکه نماینده هلند در پارلمان اتحادیه اروپا نیز منتشر شده است. خانم اسخاکه حدود دو سال پیش به همراه هیاتی از پارلمان اروپا به ایران سفر کرد و با محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه، علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی و شماری از نمایندگان آن مجلس ديدار کرد.

ماریچه اسخاکه از جمله نمایندگان پارلمان اروپا است که بخشی از فعالیت خود را به دفاع از حقوق بشر در ایران اختصاص داده است. او در جریان سفر چهار سال پیش خود به ایران به همراه هیات پارلمان اروپا، با جعفر پناهی و نسرین ستوده دیدار کرد.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG