لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۱۸

مصر و ایران: مشکل شبیه و پاسخ مشابه


خلاصه مقاله ای از دیوید ایگنیشس در واشنگتن پست

روسای جمهوری دو کشور سنی و شیعه در دو سوی خاورمیانه اشتراکات فراوانی دارند:ثبات داخلی و رشد اقتصادی.

هر دو رییس جمهور در حالی که منطقه در آتش جنگ فرقه ای می سوزد، درباره میانه روی و ریشه های عمیق فرهنگ باستانی شان صحبت می کنند. آن ها مدعی اند که خواهان بهبود وضع حقوق بشر هستند اما اصرار دارند که تغییرات در نظام هایشان تنها به صورت تدریجی اتفاق خواهد افتاد.

دیوید ایگنیشس در نیویورک در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد یک مصاحبه اختصاصی یک ساعته با عبدالفتاح السیسی رییس جمهوری مصر داشته و سپس به اتفاق گروهی دیگر دیداری خصوصی با حسن روحانی رییس جمهوری ایران داشته است. ایگنیشس می گوید هر دو دیدگاه های مشابهی را بیان می کردند.

یکی از نکات عنوان شده نقش محوری است که ایالات متحده فارغ از مشکلات سیاسی داخلی اش یا رقبای خارجی اش در امور جهانی ایفا می کند.

اما عصبانیت جان کری وزیر امور خارجه آمریکا در مذاکرات صلح سوریه در نیویورک یادآور این واقعیت بود که حتی برای یک ابرقدرت هم دیپلماسی به تنهایی کافی نیست.

ژنرال سیسی در این مصاحبه گفت: «کشوری چون مصر نیازمند ثبات و امنیت است»، سقوط کشور می تواند مصر را به کشور پناهجویان مانند سوریه در همسایگی تبدیل کند.

رییس جمهوری مصر می گوید منتقدان ممکن است سابقه حقوق بشری مصر را در کانون توجه داشته باشند اما او نگران کار، غذا و مسکن مردم است.

حسن روحانی رییس جمهوری ایران سیاستمداری زیرک است. او می داند رویکرد معتدل او که به توافق هسته ای منجر شد همچنان در میان رای دهندگان ایرانی محبوبیت دارد. او به مداخله نظامی ایران در سوریه و عراق به عنوان ایجاد منطقه حائل لازم علیه داعش نگاه می کند که در غیر اینصورت دمشق و بغداد اشغال شده بود.

برای روحانی و سیسی، سیاست خارجی با امنیت داخلی آغاز می شود. ایران و مصر بدون توانمند کردن شهروندانشان نمی توانند رشد کرده و موفق شوند. از این رو فشار آمریکا برای حقوق بشر فارغ از این که چقدر برای دو رهبر ناخوشایند باشد نهایتا در جهت منافع کشورهایشان است.

برگردان فارسی این مقاله تنها به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آن الزاماً بازتاب دیدگاه صدای آمریکا نیست.
XS
SM
MD
LG