لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۵۹

شيرين عبادی آزادی آنگ سان سوچی را پيروزی بر گمراهی توصيف کرد


شيرين عبادی آزادی آنگ سان سوچی را پيروزی بر گمراهی توصيف کرد
شيرين عبادی آزادی آنگ سان سوچی را پيروزی بر گمراهی توصيف کرد

واشينگتن پست زير عنوان "هم جايزه ای های صلح نوبل آزادی سوچی را جشن گرفتند" می نويسد هم جايزه ای های صلح نوبل آزاد شدن آنگ سان سوچی رهبر دمکراسی خواه را که از حبس خانگی توسط دولت نظامی ميانمارآزاد شده بود جشن گرفتند.

اين برندگان پيشين جوايزصلح نوبل که با درخواست محو تسليحات اتمی در هيروشيمای ژاپن جمع شده اند، در آستانه جلسات سه روزه خود، از آزاد شدن سان سوچی در جريان يک قايق سواری با خبر شدند. خانم سوچی برنده جايزه صلح نوبل سال ۱۹۹۱ است.

فردريک ويلم دو کلرک (Frederik Wliiem de Klerk) رئيس جمهوری پيشين آفريقای جنوبی و هيدوهيکو يوزاکی (Hidehiko Yuzaki) فرماندار هيروشيما جام های سلامتی را به افتخار او نوشيدند. دو کلرک، که جايزه صلح نوبل سال ۱۹۹۳ را برای تلاش هايش در پايان دادن به آپارتايد مشترکا با نلسون ماندلا برده است، گفت "من صميمانه آرزو می کنم سال آينده هنگامی که تشکيل جلسه می دهيم او هم شرکت داشته باشد". دو کلرک گفت "سالها در جلسات برندگان صلح نوبل آزادی او را درخواست می کرديم. اکنون اين آزادی را، که اميدواريم دوام بياورد و تحت هيچ شرايطی دچار پسرفت نشود، جشن می گيريم".

واکنش شيرين عبادی، يکی از نخستين زنان قاضی در ايران و برنده جايزه صلح نوبل سال ۲۰۰۳ در يک آفرين گوئی ساده "براوو" منعکس بود . خانم عبادی گفت "اين يک پيروزی بر گمراهی است. مثل گذشته، اميدوارم اوبتواند برای دمکراسی فعاليت کند".

سان سوچی ۶۵ ساله، که آخرين دوره حبسش هفت سال و نيم طول کشيد مظهر تلاش برای دمکراسی در ميانمار شناخته می شود، که برمه نيز ناميده می شود. ارتش اين کشور را از سال ۱۹۶۲ تحت حکمرانی خود درآورده است.

آزادی اين سرشناس ترين زندانی سياسی جهان يک هفته پس از برگزاری انتخاباتی انجام گرفت که احزاب سياسی کارگزارارتش کرسی هايش را درو کردند، و کشورهای غربی آن را اقدامی شرم آوربرای تداوم ديکتاتوری دانستند.

دزموند توتو، برنده جايزه صلح نوبل سال ۱۹۸۴، و رئيس گروهی مستقل ازرهبران با تجربه و سرشناس جهان، موسوم به Elders در بيانيه ای از سوی اين گروه گفت " آزادی آنگ سان سوچی برای مردم برمه درگير در ابهام های پس از انتخابات مايه اميدواری است. او نمادی جهانی ازشهامت اخلاقی را ارائه می دهد، و ما برای او در حرکت انتقالی پس از دوره ای چنان طولانی از حبس خانگی، قدرت و سلامتی آرزو می کنيم".

پرزيدنت باراک اوباما که سال گذشته جايزه صلح نوبل را برد سان سوچی را يک "قهرمان من" توصيف کرد. اوباما در بيانيه ای از يوکوهامای ژاپن، که وی در آنجا در کنفرانس سران کشورهای حوزه اقيانوس آرام شرکت کرده بود، سان سوچی را "يک منبع الهام برای تمامی فعالان پيشبرد حقوق بشر در برمه و ديگر نقاط جهان" توصيف کرد.

XS
SM
MD
LG