لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۲۱:۲۰

خطر انحلال خانه سینما


فرهاد توحیدی رییس هیات مدیره خانه سینما می گوید ۲۱ دی ماه دادگاه بررسی شکایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از خانه سینما برگزار می شود. این درخواست جلوگیری از فعالیت خانه سینما را بررسی می کند. علت تغییرات در اساسنامه خانه سینما بدون اطلاع وزارت ارشاد بوده است.

با طرح این شکایت، جدال دو ساله معاونت سینمایی وزارت ارشاد اسلامی با مدیران خانه سینما اوج تازه ای گرفته و هیات مدیره خانه سینما می گوید این اقدام ادامه تلاش ها برای انحلال خانه سینما و ایجاد نهادی دولت ساخته به جای آن است.

کارشناسان سینما و شماری از مقام های جمهوری اسلامی از جمله نمایندگان مجلس جدال وزارت ارشاد علیه خانه سینما را اقدامی نه صنفی بلکه سیاسی ارزیابی کرده اند.

رمضان شجاعی کیاسری نماینده مجلس و عضو کمیسیون فرهنگی در واکنش به این رویداد بر لزوم تعامل وزارت ارشاد اسلامی با تشکل های صنفی تاکید کرده می گوید: دعوای وزارت ارشاد با خانه سینما سیاسی است نه حرفه ای. این نماینده مجلس افزوده: وزارت ارشاد اجازه سلیقه ای برخورد کردن با تشکل های صنفی را ندارد.

با این همه، کارشناسان سینمای ایران با رهگیری اقدام های معاونت سینمایی وزارت ارشاد علیه صنعت سینما به ویژه نهاد صنفی آن، می گویند: با روی کارآمدن جواد شمقدری معاونت سینمایی و علی سجادپور مدیر اداره کل ارزشیابی و بازبینی فیلم وزارت ارشاد اسلامی، برنامه همسو کردن یا انحلال نهاد صنف های سینمایی ایران در دستور کار قرار گرفت.

در نخستین گام وزارت ارشاد بودجه اختصاصی خانه سینما از ردیف قانونی بودجه عمومی را حذف کرد. در مرحله دوم تشکیل نهادهای موازی صنفی دولت ساخته در دستور کار قرار گرفت. برای نمونه با وجود سه تشکل صنفی تهیه کنندگان سینمای ایران، وزارت ارشاد با دعوت از تهیه کنندگان حامی دولت و با وعده ارائه امکانات مالی به آنان دست به تشکیل اتحادیه تهیه کنندگان زد که البته با عدم استقبال تهیه کنندگان قرار گرفته و عملا منحل شد.

گام بعدی تشکیل شورای عالی سینما به ریاست محمود احمدی نژاد بود تا نقش نهاد صنفی خانواده سینما را برعهده گیرد. این نیز از پی چندین جلسه، بی فرجام خاموش شد.

معاونت سینمایی وزارت ارشاد چند ماه پیش بود که حتا از امنیتی کردن فضا دریغ نکرده، از وزارت اطلاعات خواست مانع از برگزاری مجمع عمومی بزرگ خانه سینما برای بررسی مشکلات سینمای ایران شود. در نتیجه خانه سینما روز برگزاری مجمع عمومی با صدور اطلاعیه کوتاهی مبنی براینکه می خواستیم مشکلات سینمای ایران را بررسی کنیم، نگذاشتند، اعلام کرد مجمع عمومی برگزار نمی شود.

یک تهیه کننده سینمای ایران و عضو کانون تهیه کنندگان با اشاره به فرجام تیره و تار اقدام های وزارت ارشاد می گوید برخی مسئولان سینمایی سینمای ایران را به سمت دولتی شدن و حذف بخش خصوصی سوق می دهند. و اعضای خانه سینما می گویند معاونت سینمایی وزارت ارشاد پشتگرم به محافل امنیتی است که بی نگرانی از پاسخگویی در تازه ترین اقدام های فراقانونی خواهان انحلال خانه سینما شده است.

XS
SM
MD
LG