لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۳ خرداد ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۲۶

گزارش: مادران سه کوهنورد آمريکايی در مقابل دفتر هيأت نمايندگی ايران در سازمان ملل اجتماع کردند


روز شنبه نخستين سالروز بازداشت سه شهروند کوه پيمای آمريکايی بود که سال گذشته بنا به ادعای جمهوری اسلامی ايران برای جاسوسی از راه عراق وارد خاک ايران شدند.

به همين مناسبت رييس جمهوری آمريکا و وزير امور خارجه اين کشور با صدور بيانيه هايی از دولت ايران خواستند برای آزادی بی درنگ اين سه نفر اقدام کند.

پرزيدنت باراک اوباما روز جمعه در آستانه سالگرد بازداشت سه کوهنورد آمريکايی از جمهوری اسلامی ايران خواست بی درنگ آنها را آزاد سازد.

پرزيدنت اوباما در بيانيه خود اظهار داشت «شان بائر، سارا شرود، و جاش فتال هيچگونه جرمی مرتکب نشده اند و ادامه در بند نگاه داشتن آنها با کنوانسيون ها و قوانين بين المللی منافات دارد و ناقض حقوق بشر است.»

پرزيدنت اوباما گفت «بازداشت اين سه تن هيچ ربطی به اختلافات و مسائلی که موجب جدايی ميان آمريکا و ايران شده است ندارد. من در اينجا به روشنی و وضوح کامل می گويم که سارا، شين، و جاش هرگز برای دولت آمريکا کار نکرده اند؛ و آنها سه جوان ماجراجو و روشنفکر هستند با روحيه ای انسانی. آنها آموزگار، هنرمند و مدافع عدالت اجتماعی هستند، و هيچگاه کينه يا عداواتی نسبت به ايران نداشته اند، بلکه برعکس دوستدار مردم آن کشورند.»

پرزيدنت اوباما اظهار اميدواری کرد که دولت ايران هرچه زودتر نسبت به آزادی اين سه شهروند آمريکايی اقدام کند.

از سوی ديگر هيلاری کلينتون نيز به همين مناسبت باصدور بيانيه ای خواستار آزادی سه کوهنورد شد.

خانم کلينتون گفت «شنبه مقارن است با بازداشت دراز مدت سه شهروند آمريکايی که بنا به ادعای دولت ايران از مرز شمال عراق وارد خاک ايران شده اند. واقعيت اين است که موعد آزادی آنها مدت هاست به سر رسيده، و ادامه بازداشت آنها دليل قابل توجيهی ندارد. ايران مدعی است که همواره پايبند عدالت، امنيت و صلح بوده است، بنا براين هنگام آن فرارسيده است که نسبت به آزادی اين سه تن اقدام کند تا پاينبدی خود را در عمل نيز نشان داده باشد.»

در همين حال خانواده های سه شهروند آمريکايی روز جمعه به مناسبت يکمين سال بازداشت فرزندانشان در نيويورک اجتماع کردند. در اين اجتماع ۷۵ تن از هواداران زندانيان به آنها پيوستند.

اين عده با حمل ميله های زندان و زدن چادر دست به تظاهرات زدند.

نورا شرود مادر سارا شرود گفت «اينجا مقر هيات نمايندگی ايران است، برای ما تا کنون دشوار بوده است که با مقامات دولتی ايران صحبت کنيم، و بلکه غيرممکن هم بوده است. ما اينجا آمده ايم که هم به هواداران فرزندان خود نشان دهيم که ما فعال هستيم و هم مي خواهيم صدای خود را به گوش مقامات دولتی ايران برسانيم. ما خواهان آزادی فرزندانمان هستيم.»

لورا فتال، مادر جاش فتال نيز گفت «جاش، شين و سارا در سی و يکم ژوئيه سال ۲۰۰۹ در ايران بازداشت شدند. فردا روز تولد پدر من است که ۸۶ ساله می شود، و مي خواهد نوه اش در کنارش باشد. او مي خواهد نوه اش آزاد شود. جای جاش ، شين و سارا در ايران نيست. جای آنها در ميهن خود، ايالات متحده آمريکا است.»

سيندی هيکی مادر شين بائر نيز گفت «بازداشت فرزندان ما عادلانه نيست. هيچ اتهامی به آنها وارد نشده است؛ و همه چيز در مورد آنها به صورت غيرمنصفانه و غير عادلانه ای انجام شده است. ما مي خواهيم شما رک و راست و صريح باشيد فرزندان ما را آزاد کنيد و آنها را از سياست دور نگاه داريد.»

اين تظاهرات که در مقابل دفتر هيأت نمايندگی ايران در سازمان ملل انجام گرفت به آرامی برگزار شد.

XS
SM
MD
LG