لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۱:۳۳

گيتس: سرنگونی رژيم قذافی بخشی از ماموريت نظامی ما نيست


گيتس: سرنگونی رژيم قذافی بخشی از ماموريت نظامی ما نيست
گيتس: سرنگونی رژيم قذافی بخشی از ماموريت نظامی ما نيست

دو هفته پس از حملات هوايی نيروهای بين المللی در دفاع از غيرنظاميان در ليبی، رابرت گيتس، وزير دفاع آمريکا، در واشنگتن گفت، سرنگونی رژيم معمر قذافی رهبر ليبی از قدرت، نهايتاً با فشارهای اقتصادی و سياسی به دست خواهد آمد.

شورشيان ضد دولت ليبی در تلاش برای سازماندهی مجدد در پی عقب نشينی از چند شهر اصلی نفت خيز، با نيروهای وفادار به معمر قذافی به تبادل آتش پرداختند. مقامات پنتاگون، وزارت دفاع آمريکا، عقيده دارند بمباران و حملات هوايی از توان ارتش ليبی کاسته است، اما بزودی به مرحل شکست کامل نيروهای وفادار به قذافی نخواهد انجاميد.

رابرت گيتس در کنگره آمريکا گفت: «سرنگونی رژيم قذافی، گرچه نهايتاً مورد استقبال همه قرار خواهد گرفت، اما بخشی از ماموريت نظامی ما نيست. به نظر من، برکناری قذافی احتمالاً زمان خواهد برد و تحت فشارهای اقتصادی، سياسی و توسط مردم ليبی صورت خواهد گرفت.»

اظهارات آقای گيتس پس از گزارش های رسانه های آمريکا مبنی بر اعزام گروهای عملياتی سی آی ای برای کمک به شورشيان ضد دولتی ايراد شد. بر اساس اين گزارش ها، ماموريت اين گروه ها جمع آوری اطلاعات برای حملات هوايی و همچنين تماس با گروهای مخالف برای کمک به سرنگونی معمر قذافی است.

آقای گيتس در اين ارتباط گفت: «من در مورد فعاليت های سی ای ای نمی توانم صحبت کنم، اما می توانم اين را بگويم که رئيس جمهوری ماموريت ارتش آمريکا را کاملاً روشن بيان کرده است. ما سرباز در ليبی پياده نخواهيم کرد.» طبق برآورد پنتاگون، دولت ليبی حدود ۱۵ تا ۲۰ هزار نيروی نظامی دارد در حالی که شورشيان تنها يک هزار نفر نيروی نظامی آموزش ديده دارند.

برخی از نمايندگان کنگره آمريکا از پرزيدنت اوباما انتقاد می کنند که در خصوص حملات هوايی در ليبی با کنگره مشورت نکرده است و از آقای گيتس خواستند موفقيت در اين عمليات را تعريف کند: «فکر می کنم، موفقيت در اين عمليات، برکناری رژيم قذافی باشد و يا دستکم، آغاز مرحله شکل گيری يک دولت کمابيش دمکراتيک در آن کشور.»

رابرت گيتس گفت هم چنان که انتقال فرماندهی عمليات به ناتو تکميل می شود، آمريکا از حضور ارتش خود به طرز چشمگيری خواهد کاست. برخی خواستار آموزش شورشيان و مسلح کردن آن ها هستند، اما آقای گيتس گفت اين گونه کمک ها بايد از کشورهای ديگر تامين شود: «اگر قرار باشد اين گونه کمک ها داده شود، کشورهای بسيار ديگری به غير از آمريکا حضور دارند.»

اظهارات آقای گيتس پس از عقب نشينی نيروهای ضد دولتی در ليبی ايراد شد. نيروهای قذافی مناطق تحت کنترل شورشيان را باز پس گرفتند و برای اولين بار از زمان حملات هوايی نيروهای بين المللی آن ها را متحمل عقب نشينی کردند.

XS
SM
MD
LG