لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۰۷

رئیس جمهور آینده آمریکا و همسرش لباس چه طراحی را خواهند پوشید


در چند روز گذشته، بحث بر سر طراحی لباس برای بانوی اول آینده آمریکا، اهمیت پوشش و انتخاب برند توسط رئیس جمهوری آمریکا و همسرش سوژه رسانه ها شده است.

این پس از آن بود که صوفی تلت، طراح فرانسوی مقیم نیویورک و از اعضای شورای طراحان مد آمریکا نامه ای سرگشاده نوشت و گفت برای ملانیا ترامپ، بانوی اول آینده آمریکا لباس طراحی نخواهد کرد و از همکارانش هم خواست در این راه با او همراه شوند.

خانم تلت تأکید کرده که او و تیمش حامی آزادی فردی و چند گونگی فرهنگی هستند و به دلیل ناسازگاری سخنان «تبعیض آمیز» دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب آمریکا در مورد زنان و اقلیت ها با عقاید و باورهای او از طراحی برای همسرش خودداری می کند.

نامه صوفی تلت هزاران بار در توییتر به اشتراک گذاشته شد. یک روز پس از انتشار این نامه، وب سایت «فشنیستا» که بیش از دو میلیون و نیم خواننده در ماه دارد هم با او همراه شد اما این وب‌سایت در عین حال گفت در پوشش خبری لباسهایی که بانوی اول آمریکا برای رویدادهای مهم انتخاب می کند کوتاهی نخواهد کرد.

بسیاری نیز اقدام صوفی تلت را غیرمنصفانه و غیرحرفه ای توصیف کردند. صوفی تلت، بسیاری از لباسهای میشل اوباما بانوی اول آمریکا را طراحی کرده اما مشخص نیست سلیقه اش با بانوی اول آینده آمریکا هم سازگار باشد. از طرفی، تاکنون هیچ طراحی به فراخوان او پاسخ مثبت نداده است.

دیان ون فرستنبرگ، مدیر شورای طراحان مد آمریکا و از حامیان هیلاری کلینتون در انتخابات ریاست جمهوری به بیش از پانصد نفر از اعضای شورا نامه نوشت و از آنها خواست پذیرای تنوع باشند ، تفکری باز داشته باشند و سخاوتمندی را فراموش نکنند.

تامی هلفیگر، طراح مشهور آمریکایی هم با تأکید بر این مسأله که مد سیاسی نیست گفته با طراحی لباس برای ملانیا ترامپ مشکلی ندارد. او از طراحان خواسته تا نفس عمیقی بکشند و ببینند رئیس جمهور آینده آمریکا در عمل چه خواهد کرد.

لباسهایی که رئیس جمهوری آمریکا و همسرش به تن می کنند معمولا حاوی پیامهایی است. برای جیمی کارتر و همسرش سادگی و راحتی در نوع پوشش مهم بود؛ رونالد ریگان و همسرش نانسی، در انتخاب لباس شیکی را مد نظر قرار می دادند و میشل اوباما با انتخاب لباسهای طراحان آمریکایی حامی تولید داخلی بود.

خانم اوباما همچنین مد را دستمایه ای برای دیپلماسی قرار می داد مثلا در مهمانی رسمی شام کاخ سفید با پوشیدن پیراهنی از طراح مشهور ایتالیایی، ورساچی، هم به نخست وزیر ایتالیا و همسرش که مهمان بودند ادای احترام کرد و هم تجلیل کرد از دوناتِلا ورساچی، زنی که در سخت ترین شرایط و علی رغم شک و تردید اطرافیان توانست شرکت را پس از قتل برادرش مدیریت کند.

آنچه رئیس جمهوری آمریکا و همسرش در مراسم تحلیف و مهمانی شام پس از آن به تن میکنند نیز اهمیتی نمادین دارد چرا که این نخستین حضور رسمی آنها به عنوان خانواده اول در انظار عمومی است.

گفته می شود جورج واشنگتن ، اولین رئیس جمهوری آمریکا در مراسم تحلیف کت پشمی محصول یک تولیدی در ایالت کانتیکت را پوشید و به این ترتیب اطمینان خود به محصولات ساخت آمریکا را نشان داد.

پوشیدن کت و شلورهای محصول آمریکا در مراسم تحلیف تبدیل به یک قانون نانوشته شد و بسیاری از روسای جمهور آمریکا از آن پیروی کردند. شرکت پوشاک الن ادموندز در ایالت ویسکانسین که فعالیتش را از سال ۱۹۲۲ آغاز کرد برند انتخابی رونالد ریگان، جرج بوش پدر و پسر و بیل کلینتون در مراسم تحلیف بود.

باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا در مراسم تحلیف خود در ژانویه سال ۲۰۰۸ کت و شلوار یک تولیدی قدیمی در شیکاگو را پوشید تا هم ارتباطش با شهر شیکاگو را نشان دهد و هم بر حمایتش از محصولات تولید شده در زیر مجموعه اتحادیه صنفی کارگران تأکید کند.

باراک اوباما و همسرش میشل در مهمانی شب تحلیف

یکی از شعارهای مهم انتخاباتی دونالد ترامپ، رئیس جمهوری منتخب آمریکا شکوفایی دوباره صنعت در آمریکا است. از همین رو، بسیاری انتظار دارند رئیس جمهوری منتخب آمریکا و همسرش در صنعت مد هم حامی تولید داخلی باشند.

ملانیا ترامپ، بانوی اول آینده آمریکا تاکنون با انتخاب لباسهایش نشان داده که طرفدار طراحان اروپایی است. خانم ترامپ دریکی از مناظره های انتخاباتی لباسی از طراح ایتالیایی گوچی را به تن کرد و در کنوانسیون حزب جمهوریخواه، پیراهنی از «رکساندا ایلین چیک»، طراح صرب مقیم لندن را پوشید.

ملانیا ترامپ در لباس گوچی

آقای ترامپ از طرفداران مارک ایتالیایی «بریونی» است و در برنامه تلویزیونی اپرنتس که اجرای آن را بر عهده داشت از کت و شلوارهای این برند را به تن میکرد.

حالا باید دید آیا دونالد ترامپ در مراسم تحلیف به سنت پوشیدن مارک آمریکایی وفادار می ماند و یا سنت شکنی می کند.

XS
SM
MD
LG