لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۲:۰۳

از وضعیت در اوکراین و غزه تا نقش جمهوری اسلامی، در کانون گفت‌وگوهای وزیران خارجه اتحادیه اروپا


جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در مقر این اتحادیه در بروکسل، پایتخت بلژیک - آرشیو
جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در مقر این اتحادیه در بروکسل، پایتخت بلژیک - آرشیو

مسائل مهمی، از جمله پیشرفت‌ اوکراین در مسیر پیوستن به اتحادیه اروپا و آخرین تحولات در جنگ غزه، در نشست روز سه‌شنبه ۱۸ اردیبهشت وزیران امور خارجه کشورهای عضو این اتحادیه که در بروکسل برگزار شد، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

این نشست برخلاف جلسات معمول، با تأکیدات ویژه‌ای از سوی جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا همراه بود که بر اهمیت روند بازسازی و نوسازی اوکراین، به عنوان یکی از ارکان اصلی پیوستن این کشور به اتحادیه اروپا، تاکید می‌کرد.

او گفت این روند شامل اصلاحات ساختاری عمده، سرمایه‌گذاری‌های کلان و بهبود در حوزه‌های حاکمیت قانون، مدیریت عمومی و مبارزه با فساد خواهد بود.

اقدامات لازم برای دستیابی به صلح پایدار در غزه، دیگر موضوعی بود که به آن پرداخته شد.

جوزپ بورل به تلاش‌های اتحادیه اروپا در این راستا اشاره کرد و گفت: «ما مستمراً خواهان برقراری وقفه‌ای بشردوستانه هستیم که به آتش‌بس دائمی بینجامد و خواستار آزادی بی‌قید و شرط تمام گروگان‌ها و ارائه کمک‌های بشردوستانه به مردم منطقه هستیم.»

در مصاحبه‌ای اختصاصی با پیتر استانو، سخنگوی ارشد سیاست خارجی و امنیتی اتحادیه اروپا، موضوعات پیچیده‌تری نظیر روابط اتحادیه اروپا با جمهوری اسلامی ایران و تأثیر آن بر بحران‌های منطقه‌ای مورد بررسی قرار گرفت.

استانو در پاسخ به پرسش‌های مطرح شده در مورد چگونگی مدیریت تحریم‌ها علیه فعالیت‌های موشکی جمهروی اسلامی، توضیح داد که اتحادیه اروپا با وجود تحریم‌ها، همچنان به دنبال حفظ کانال‌های دیپلماتیک با تهران است.

او در ادامه اضافه کرد که حکومت ایران بر برخی بازیگران منطقه‌ای که می‌توانند به تشدید یا کاهش تنش‌ها در مناطقی مانند نوار غزه و دریای سرخ کمک کنند، تأثیر و نفوذ قابل توجهی دارد.

سخنگوی بورل در عین حال به تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا علیه تهران اشاره کرد که اخیرا به‌دلیل حمایت جمهوری اسلامی از تجاوز نظامی روسیه به اوکراین و همچنین نقض حقوق بشر در داخل ایران اعمال شده است.

او تأکید کرد که اتحادیه اروپا در حال گسترش دامنه تحریم‌های مربوط به پهپادهای تحویلی به روسیه است و این تحریم‌ها ممکن است شامل برخی فعالیت‌های مرتبط با صنایع پهپادی جمهوری اسلامی ایران نیز بشود.

استانو در پاسخ به پرسشی درباره عدم شناسایی سپاه پاسداران به عنوان یک سازمان تروریستی از سوی اتحادیه اروپا، گفت «تصمیم‌گیری در این مورد بر عهده کشورهای عضو است و ابتدا باید در سطح ملی تصمیم‌گیری شود.»

سخنگوی مسئول سیاست خارجی و امنیتی اتحادیه اروپا در ادامه اظهارات خود تاکید کرد که اضافه کردن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به فهرست این اتحادیه از سازمان‌های تروریستی خارجی، «نیازمند اقدامات قضایی» است.

XS
SM
MD
LG