لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۱۴

۶ روز تا انتخابات؛ آخرین رایزنی ها برای ائتلاف


نامزدهای حاضر در انتخابات ریاست جمهوری ایران از دو گروه نزدیک به اصلاح طلبان و محافظه کاران تلاش دارند در آخرین فرصت مانده به انتخابات، به ائتلاف برسند. هر چند دولت نامزد مشخصی در انتخابات ندارد اما در روزهای اخیر در تبلیغات شوراها، طیف احمدی نژاد رسما از گروهی از نامزدها حمایت می کند.

برخی اصلاح طلبان مایل به شرکت در انتخابات در روزهای گذشته تلاش کرده اند که محمدرضا عارف و حسن روحانی را متقاعد کنند که یکی از آنها تا روز انتخابات در رقابت باقی بماند و دیگری به نفع او کناره گیری کند.

منتقدان دولت در این انتخابات نامزدی نداشتند و برخی حامیان موسوی و کروبی اعلام کرده اند که در این انتخابات شرکت نمی کنند با اینحال، برخی اصلاح طلبانی که مایل به شرکت در انتخابات هستند، از عارف و روحانی خواسته اند ائتلاف کنند تا بتوانند آرای بیشتری کسب کنند.

پیش از این محمدعلی نجفی از چهره های اصلاح طلب اعلام کرده بود تا روز شنبه نتیجه ائتلاف عارف و روحانی اعلام می شود. روز شنبه، ۱۸ خرداد، هدایت الله جمالی، عضو شورایعالی حزب همبستگی به ایلنا گفت: «شورای هماهنگی هنوز تصمیمی برای حمایت از عارف یا روحانی نگرفته است.»

غیر از چهره های نزدیک به اصلاح طلبان، محافظه کاران هم تلاش دارند به ائتلافی برسند.

در حال حاضر حداقل پنج نامزد محافظه کار در انتخابات شرکت دارند. از میان آنها محسن رضایی هیچ تمایلی به ائتلاف ندارد و از ابتدا خط خود را از سایرین جدا کرد. سعید جلیلی هم که نامزد نزدیک به محافظه کاران سنتی همچون محمدتقی مصباح یزدی است، قصد کناره گیری ندارد.

در این شرایط محافظه کاران خوشبین هستند که از ائتلاف موسوم به «پیشرفت» تنها یک نفر نامزد شود. غلامعلی حدادعادل، علی اکبر ولایتی و محمدباقر قالیباف سه نامزد این انتخابات هستند. در میان آنها، قالیباف به خاطر عملکردش در شهرداری تهران وضعیت بهتری دارد اما ولایتی هم اعلام کرده کنار نمی رود. با اینکه از حدادعادل به عنوان نامزدی که در نهایت کنار می رود، یاد می شود اما او روز شنبه هم این احتمال کناره گیری را رد کرد.

یکی از تشکل های مهم بین محافظه کاران جامعه روحانیت مبارز است که برخی روحانیون صاحب نفوذ حکومتی در آن عضو هستند و تصمیم آن شاید بر ادامه کار برخی نامزدهای محافظه کار تاثیر داشته باشد.

خبرگزاری ایسنا گزارش داد که شنبه شب اعضای جامعه روحانیت مبارز درباره نامزد نهایی این گروه تصمیم گیری می کند. با اینکه این تشکل احتمالا از یک نامزد محافظه کار حمایت می کند اما حسن روحانی نامزدی که در انتخابات پیش رو با شعار میانه روی وارد شده، سالهاست عضو این گروه روحانیون است.

در همین حال، احمد خاتمی، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم به خبرگزاری ایسنا گفت: «اکثریت اعضای نهاد متبوعش از کاندیداتوری علی اکبر ولایتی در انتخابات یازدهم ریاست جمهوری حمایت می کنند.»

شاید مناظره چهارم
هرچند با برگزاری مناظره روز جمعه، ۱۷ خرداد، سومین و آخرین مناظره گروهی نامزدهای انتخابات در تلویزیون دولتی ایران برگزار شد، اما امکان دارد یک مناظره دیگر در صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران برگزار شود.

برخی نامزدها در پایان این مناظره از مسوولان صدا و سیما خواستند با توجه به اینکه یک هفته تا انتخابات مانده، مناظره دیگری برگزار کنند.

ناصر سراج، نماینده دادستان کل ایران در کمیسیون بررسی تبلیغات یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در همین باره به ایسنا گفت: «برای برگزاری بخش چهارم هنوز تصمیمی گرفته نشده است اما در صورت بررسی، کمیسیون تصمیم لازم را در این راستا اتخاذ می کند.»

در سوی دیگر، محمدتقی سهرابی مدیر کل روابط عمومی تلویزیون دولتی ایران به خبرگزاری مهر اعلام کرد این تلویزیون آمادگی کامل برای برگزاری مناظره چهارم نامزدهای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری را دارد.

ادامه نارضایتی دولت از ردصلاحیت ها
خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران، ایرنا در گزارشی تصویری نارضایتی خود از رد صلاحیت نامزد نزدیک به دولت را منعکس کرد.

در گزارشی که این خبرگزاری بر روی سایت خبری خود قرار داد، از مردم پرسیده شد «آیا تمام سلایق در میان کاندیداها حضور دارند؟». اغلب پاسخ دهندگان به این پرسش خبرنگار ایرنا، گفته اند که نامزد مورد نظر آنها رد صلاحیت شده است و حتی برخی گفتند در میان هشت نامزد تایید صلاحیت شده، نامزدی نیست که آنها به او رای دهند.

محمود احمدی نژاد خواستار نامزدی اسفندیار رحیم مشایی بود اما این چهره نزدیک به او از سوی شورای نگهبان رد صلاحیت شد و تلاش رییس جمهوری برای پیگیری تایید صلاحیت او توسط رهبر جمهوری اسلامی ناکام ماند.

غیر از رحیم مشایی، اکبر هاشمی رفسنجانی نیز رد صلاحیت شد که اعتراض برخی چهره های صاحب نفوذ در ایران را در پی داشت.

نامزدها
محمد غرضی روز شنبه در جمع اعضای اتاق بازرگانی گفت: «هرگاه چپی ها و یا راستی ها بر مردم حکومت کرده اند، دچار بخشی نگری شده اند.» وی افزود: «من می خواهم به همت همه اقشار جامعه به اندازه درآمدهایم هزینه کنم، با این کار می توانیم تورم را کنترل کنیم. من برای این کار دلایل شرعی خودم را دارم و معتقدم اگر روزی مردم در مخالفت با این کار به خیابان ها ریختند و گفتند بیا به ما پول بده یا اینکه تو را خواهیم کشت من به آنها می گویم بکشید مگر من چقدر عمر دارم مگر من به چه درد می خورم.»

محسن رضایی در شهر سوسنگرد گفت: «ما خوزستانی ها مرد عمل هستیم ...افتخار می کنم که دستانم عشایری است.» وی افزود: «مردم خوزستان کنار ثروت نشسته اند ولی فقیر و بیکار هستند، صورت خود را با سیلی سرخ می کنند ولی نجابت دارند و همیشه با این نجابت ولایت و رهبری را همراهی کرده اند.»

غلامعلی حدادعادل در یک نشست خبری در خبرگزاری فارس گفت: «مصلحت انقلاب را بر ائتلاف ترجیح می دهم ... ضرورتی برای کناره گیری احساس نمی کنم.»

علی اکبر ولایتی دیگر نامزد انتخابات هم در شهرکرد گفت: «در دولت من اصل ملت است و فرع دولت.»

علی باقری، رییس ستاد سعید جلیلی در واکنش به انتقادات از صحبت های سعید جلیلی در مناظره دوم در ارتباط با مسائل فرهنگی و سخنانی که ایشان در ارتباط با زنان و این تصور که جلیلی به دنبال خانه نشین کردن زنان است، گفت: «هیچ کس نمی تواند تاثیرگذاری و نقش زنان در انقلاب اسلامی را منکر شود.»

سخنگوی ستاد انتخاباتی محمدرضا عارف بار دیگر بر ادعای این نامزد درباره بازداشت حامیان اش در ارومیه تاکید کرد. روز جمعه آقای عارف در مناظره گفته بود که برخی از حامیان او در ارومیه بازداشت شده اند اما سایت های خبری نزدیک به نهادهای امنیتی این ادعا را رد کرده بودند.

روز شنبه، حسن رسولی به خبرگزاری ایسنا گفت: « آقای میرزایی میزبان آقای عارف در ارومیه همچنان در بازداشت به سر می برد.»

---------
عکس بالای این مطلب از این صفحه فیس بوک نقل شده است.
XS
SM
MD
LG