لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۲۱:۰۱

احمدی نژاد به کارشکنی در انتخابات متهم شد


محمود احمدی نژاد از سوی حامیان سابق خود به کارشکنی در روند انتخابات آینده متهم شده است
محمود احمدی نژاد از سوی حامیان سابق خود به کارشکنی در روند انتخابات آینده متهم شده است
همزمان با دور جدید چالش محمود احمدی نژاد و حامیان آیت الله خامنه ای، برخی از منتقدان دولت، رییس جمهوری ایران را به کارشکنی در روند برگزاری انتخابات ریاست جمهوری که قرار است ۲۴ خردادماه برگزار شود، متهم می کنند.

حسین مظفر، از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرگزاری مهر از «تعلل دولت در اجرای قانون انتخابات» خبر داد و گفت احمدی نژاد «بازی خطرناکی را آغاز کرده است.» اشاره آقای مظفر به تعلل دولت در اجرای بخشی از مصوبه جدید قانون انتخابات ریاست جمهوری است.

بهمن ماه گذشته، با تغییراتی که در قانون انتخابات ریاست جمهوری داده شد، شورایی متشکل از یازده نفر مسوول نظارت بر اجرای این انتخابات خواهند بود.

چهار عضو حقوقی این شورا وزیر کشور، وزیر اطلاعات، دادستان کل ایران و یکی از اعضای هیات رییسه مجلس هستند. این چهار نفر از میان آنچه «شخصیت های دینی، سیاسی و فرهنگی» نامیده شده، هفت نفر دیگر را بر می گزینند تا یازده عضو شورای اجرایی انتخابات تشکیل شود.

با اینکه قانون جدید تاکید دارد که اعضای «هیات اجرایی مرکزی انتخابات» پنج ماه قبل از انتخابات باید انتخاب شوند، حسین مظفر می گوید دولت در تشکیل این هیات تعلل کرده است.

در روزهای اخیر برخی دیگر از مقام های جمهوری اسلامی از تعلل و حتی کارشکنی دولت در انتخابات پیش رو خبر داده بودند.
محمدحسین صفارهرندی٬ عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام روز یکشنبه اول اردیبهشت هشدار داد که احتمال دارد «تیم احمدی نژاد» انتخابات آینده ریاست جمهوری را برگزار نکند. این اظهار نظر آقای صفار هرندی از آن جهت اهمیت دارد که او عضو کابینه اول احمدی نژاد بود.

محمود احمدی نژاد خواستار نامزدی اسفندیار رحیم مشایی ست اما حامیان آیت الله خامنه ای بعد از اختلافات رهبر و رییس جمهوری ایران، تمایلی به ادامه کار دولت فعلی و افراد نزدیک به احمدی نژاد ندارند.

اتهام: تشویش اذهان عمومی
ظاهراً مدتی اختلاف احمدی نژاد و حامیان رهبر جمهوری اسلامی کاهش یافته بود اما از ابتدای اردیبهشت اختلاف نظر و حملات علیه یکدیگر افزایش یافته است.

محمود احمدی نژاد در چند سفر استانی بدون نام بردن از حامیان آیت الله خامنه ای آنها را متهم کرد که او را تهدید کرده اند.

رئیس جمهوری ایران در شهر هفتگل در خوزستان گفت: «پیغام دادند که فلانی اگر رویت رو زیاد کنی، پدرت را درمی آوریم.» احمدی نژاد سپس افزود: «شما عددی نیستید در برابر ملت که بخواهید برخورد کنید. شما هر کدام تان هر گوشه ای از پرونده تان را بالا بزنیم، دیگر جایی در بین ملت ایران نخواهید داشت.»

این اظهارات احمدی نژاد با واکنش برخی حامیان آیت الله خامنه ای همراه شد.
حسن فیروزآبادی، رییس ستاد کل نیروهای مسلح ایران روز سه شنبه با هشدار به احمدی نژاد گفت که این اظهارات رییس جمهوری ایران مصداق «تشویش اذهان عمومی» است.
براساس قوانین جمهوری اسلامی ایران، تشویش اذهان عمومی جرمی است که اگر ثابت شود تا دو سال مجازات زندان به همراه دارد.
غیر از آقای فیروزآبادی، حسین شریعتمداری دیگر حامی سابق احمدی نژاد است که از اظهارات اخیر او برآشفته و احمدی نژاد را فردی «ترسو»، «بلوف زن» و «بی صداقت» نامید.

این اولین بار نیست که احمدی نژاد از سوی منتقدانش متهم می شود. از سالها پیش اصلاح طلبان، دولت را به بی کفایتی متهم می کنند. دو سال است که محافظه کاران حامی دولت هم به جمع منتقدان پیوسته اند.
بهمن ماه گذشته، زمانی که احمدی نژاد در مجلس علیه روسای قوه قضاییه و مجلس سخن گفت، با اینکه آیت الله خامنه ای اظهارات او را «غیرقانونی، غیر شرعی و غیر اخلاقی» دانست اما از حامیان خود خواست دولت را تا مرداد ماه که زمان پایان کار آن است، تحمل کنند.

جدال انتخاباتی دولت-رهبر
مقام های حکومتی و دست اندرکاران انتخابات همچون اعضای شورای نگهبان پیشاپیش به منتقدان و مخالفان دولت هشتدار داده اند که در صورت حضور در انتخابات با رد صلاحیت مواجه می شوند.

در غیاب منتقدان حکومت، با اینکه به نظر می رسد انتخابات ریاست جمهوری به دیداری خانگی برای اصولگرایان تبدیل شده باشد، اما اختلاف آیت الله خامنه ای و محمود احمدی نژاد این دو را در مقابل هم قرار داده است.

هنوز نامزد های نزدیک به رهبر جمهوری اسلامی توافق نکرده اند اما در مقابل محمود احمدی نژاد از همه امکانات خود برای معرفی و تبلیغ اسفندیار رحیم مشایی، چهره جنجالی نزدیک به خود، استفاده می کند.

برخی اعضای شورای نگهبان ضمنی اعلام کرده اند که در صورت نامزدی رحیم مشایی، او رد صلاحیت خواهد شد.
XS
SM
MD
LG