لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۳۵

کوفی عنان و گروه متنفذین وارد تهران شدند


کوفی عنان، دزموند توتو، مارتی آتی ساری، ارنستو زدیلیو اعضای گروه متنفذین در تهران، آرامگاه آیت الله خمینی، ۲۶ ژانویه ۲۰۱۴
کوفی عنان، دزموند توتو، مارتی آتی ساری، ارنستو زدیلیو اعضای گروه متنفذین در تهران، آرامگاه آیت الله خمینی، ۲۶ ژانویه ۲۰۱۴
روز یکشنبه کوفی عنان دبیرکل پیشین سازمان ملل متحد و برنده جایزه صلح نوبل در راس هیئتی از اعضای بنیاد متنفذین وارد تهران شد.

به گزارش اداره کل دیپلماسی وزارت خارجه جمهوری اسلامی، کوفی عنان، رئیس بنیاد متنفذین را سه تن دیگر از اعضای بنیاد همراهی می کنند. اسقف دزموند توتو، اسقف اعظم بازنشسته کیپ تاون و برنده جایزه صلح نوبل، مارتی آتی ساری رئیس جمهوری پیشین فنلاند و برنده جایزه صلح نوبل و ارنستو زدیلیو رئیس جمهوری پیشین مکزیک همراهان کوفی عنان دراین سفر هستند.

اداره کل دیپلماسی رسانه ای هدف از این سفر سه روزه را:«دیدار و رایزنی با مقام های عالی رتبه ایران»، «درباره نقش منطقه ای و بین المللی جمهوری اسلامی در حل و فصل مشکلات»» اعلام کرده است .

به نوشته پایگاه اینترنتی «بزرگترها»، که در ایران گروه متنفذین ترجمه شده است، این گروه که به ابتکار نلسون ماندلا در سال ۲۰۰۷ تاسیس شد، متشکل از ۱۲ رهبر مستقل جهانی است که نفوذ و تجربه جمعی خود را برای گسترش و پیش برد صلح، عدالت و حقوق بشر در جهان به کار می گیرند.

به نوشته این پایگاه، هدف از این سفر سه روزه تشویق و حمایت از روحیه جدید گشادگی و گفت و گوی ایران با جامعه بین المللی و یافتن راه های عملی گسترش همکاری درباره مسائل منطقه ای است.

به نوشته این سایت، گروه متنفذین« تحول های اخیر و مثبت ایران را فرصتی تاریخی و استراتژیک برای پایان دادن به چندین دهه خصومت میان ایران و جامعه بین المللی و بازسازی روابط مبتنی بر اعتماد و احترام دو جانبه ارزیابی می کنند. آنان همچنین تصدیق می کنند که اعتماد سازی روندی کند گذار است که تنها از طریق حسن نیت توأم با عمل مستمر و دوجانبه امکان پذیر است.»

این وب سایت می افزاید، متنفذین در این سفر، در دیدارهای خصوصی با رهبران ایران «درباره یافتن روش های صلح آمیز برای پایان دادن به درگیری ها و حل اختلاف های فرقه ای در منطقه رایزنی خواهند کرد».

گروه متنفذین پیشتر با انتشار بیانیه ای، از امضای موافقت نامه موقت بین ایران و گروه پنج به علاوه یک به گرمی استقبال کرده بود.

کوفی عنان، رئیس این گروه گفت:«پس از سال ها مذاکرات بی نتیجه، گامی مهم در جهت بازسازی اعتماد میان ایران و جامعه بین المللی برداشته شد». او افزود:« امیدوارم هرچه سریع تر شاهد برداشتن گام های عملی برای تحقق این توافق نامه باشیم.»

دیگر اعضای این گروه دوازده نفری عبارتند از: جیمی کارتر، رئیس جمهوری پیشین آمریکا و برنده جایزه صلح نوبل؛ اخضر ابراهیمی، مبارز آزادی خواه الجزایری و وزیر خارجه پیشین و میانجی صلح سازمان ملل؛ فرناندو کاردوسو رئیس جمهور پیشین برزیل؛ و خانم ها: گرو هارلم برونتلاند، پزشک، معاون گروه بنیاد متنفذین و نخستین نخست وزیر نروژ؛ الا بهات، بنیان گذارانجمن زنان خود سرپرست هند که بیش از یک میلیون عضو دارد؛ حنا جیلانی، وکیل و مبارز دمکراسی خواه و از رهبران پیشرو جنبش زنان پاکستان؛ مری رابینسون، نخستین رئیس جمهوری زن ایرلند و کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل؛ گراسا میکل وکیل بین المللی و مبارز حقوق کودکان و زنان و اولین وزیر آموزش و پرورش زیمبابوه.
XS
SM
MD
LG