لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۲۸

پرزیدنت اوباما، مناسبات با برمه


باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا اخیرا در بالی، در اندونزی، گفت «برای چهار دهه آمریکاییان عمیقا نگران محرومیت مردم برمه از حقوق انسانی اساسی شان بوده اند. ما همیشه احترام عمیقی برای مردم برمه و آینده درخشان کشور آنها قائل بوده ایم – کشوری با تاریخی غنی در چهار راه شرق و غرب؛ مردمی والا با قابلیتی بسیار زیاد.»

برای سالها، آنگ سان سوچی، رهبر اوپوزیسیون دمکرات برمه، نماد هم آینده و هم آزار مردم برمه بوده است. پرزیدنت اوباما گفت «او بعنوان دختر بنیان گذار برمه و مدافع سرسخت حقوق هموطنانش، همانند بسیاری از مردم برمه، زندان و بازداشت خانگی را تحمل کرده است. با این حال، پس از سالها تاریکی، ما در هفته های اخیر بارقه هایی از پیشرفت را دیده ایم.»

رییس جمهوری و پارلمان برمه گام هایی در جهت اصلاحات سیاسی برداشته اند. گفت و شنود بین دولت و آنگ سان سوچی آغاز شده است. برخی از زندانیان سیاسی آزاد شده اند. محدودیت رسانه ها کاهش یافته است، و قوانینی که می تواند فضای سیاسی را باز کند تصویب شده است.

پرزیدنت اوباما گفت «کارهای بسیار بیشتری باید انجام گیرد. ما همچنان نگران سیستم سیاسی بسته برمه، رفتار با اقلیت ها و روابط آن با کره شمالی هستیم. ولی ما می خواهیم از آنچه می تواند فرصتی تاریخی باشد برای پیشترفت استفاده کنیم، و روشن سازیم که اگر برمه به حرکت در مسیر اصلاحات دمکراتیک ادامه دهد ، می تواند رابطه ای جدید با ایالات متحده آمریکا برقرار سازد.»

پرزیدنت اوباما ادامه داد «من با آنگ سان سوچی صحبت کردم. او از تعامل آمریکا برای پیشبرد این روند پشتیبانی می کند. بنابراین، من از هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه خواستم به برمه برود... و او در این باره که آیا آمریکا چگونه می تواند به انتقال مثبت در برمه و آغاز فصلی جدید در مناسبات دو کشور کمک کند ، به بررسی بپردازد.»

رییس جمهوری آمریکا گفت «چنین امکانی به این موضوع بستگی خواهد داشت که دولت برمه گام های قاطع تری بردارد. اگر برمه نتواند در راه اصلاحات پیش برود، همچنان با تحریم و انزوا روبرو خواهد بود. اما اگر از این لحظه استفاده کند، آنگاه آشتی می تواند حاکم شود، و ممکن است میلیون ها نفر از فرصت زندگی با آزادی، کامیابی و والائی بیشتر برخور دار شوند.»

XS
SM
MD
LG