لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۲۲:۲۰

ایبولا در گینه جنوبی ۳۴ تن را ازپا درآورد


ماموران سازمان بهداشت جهانی با لباس های محافظ به درمان بیماران ایبولایی می پردازند. کامپالا، ۲۸ ژوئیه ۲۰۱۲
ماموران سازمان بهداشت جهانی با لباس های محافظ به درمان بیماران ایبولایی می پردازند. کامپالا، ۲۸ ژوئیه ۲۰۱۲
پزشکان بدون مرز در پی گزارش هایی درمورد وجود ویروس ایبولا در گینه جنوبی اقدام های فوری پزشکی را آغاز کردند.

شیوع بیماری ایبولا دست کم ۳۴ تن را ازپا درآورده است.

وزارت بهداشت گینه می گوید تعداد مبتلایان به این بیماری اکنون آن را به ابعاد اپیدمی رسانده است. سه مورد از ۴۹ مورد بیماری ثبت شده، در پایتخت این کشور بوده است. نخستین مورد این بیماری در ماه گذشته مشاهده شد.

روز شنبه یک مقام وزارت بهداشت گینه به صدای آمریکا گفت سه مورد از ۱۲ نمونه ای که برای آزمایش به فرانسه فرستاده شده وجود ایبولا را تایید کرده است.

در حالی که بیم آن می رود بیماری کشورهای همسایه مانند سیرالئون را آلوده کند وزارت بهداشت گینه از ورود مقام های سازمان بهداشت جهانی در روز یکشنبه به این کشور خبر داد.

به گفته دکتر استر استرک، متخصص بیماری های استوایی در سازمان پزشکان بدون مرز که مرکز آن در ژنو مستقر است، هم اکنون ۲۴ تن از اعضای این گروه برای درمان مبتلایان در محل هستند و قرار است عده بیشتری نیز در روزهای آینده به محل اعزام شوند.

او گفت در حال حاضر یک بخش قرنطینه ایجاد شده که از بیماران در آنجا مراقبت می شود و نیز کسانی که در دوران کمون بیماری با بیمار در ارتباط بوده اند ردیابی می شوند.

به گفته دکتر استرک بخش های قرنطینه ای دیگری در نقاطی که این بیماری ویروسی دیده شده در دست تاسیس است.

پزشکان بدون مرز همچنین از ارسال ۳۰ تن وسایل طبی از بلژیک و فرانسه به گینه خبر می دهد. این محموله هنوز در راه است.

این نخستین بار است که این ویروس در گینه مشاهده می شود. این ویروس از طریق مدفوع آلوده جوندگان مانند موش منتقل می شود و سپس از طریق مایعات بدنی مانند عرق، آب دهان و خون بین انسان ها منتشر می شود.

نشانه های بیماری تب بالا، استفراغ ، اسهال و در مواردی خونریزی است.

سازمان بهداشت جهانی ایبولا را یکی از مسری ترین بیماری های ویروسی شناخته که بین ۲۵ تا ۹۰ درصد موارد آن به فوت بیمار منتهی می شود. واکسنی برای این ویروس وجود ندارد و با دارو قابل درمان نیست.

دکتر استرک می گوید درمان این بیماری تنها از طریق مداواهای موضعی عملی می گردد. مثلا تلاش می شود که تب پایین بیاید و درموارد اسهال و استفراغ به بیمار تزریق وریدی می شود . از آنجا که بیماری با درد شدید توام است، مسکن داده می شود. اما برای مهار بیماری باید بیماران در بخش های جداگانه و به صورت قرنطینه درمان شوند.

وزارت بهداشت گینه کار آموزش مردم را در مورد شناسایی علامت ها و اهمیت درمان سریع بیماری آغاز کرده است.
XS
SM
MD
LG