لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۴۰

مدیر اف.بی.آی: هيچ‌گونه شواهدی در تائيد اتهامات توئيت شده از جانب ترامپ موجود نيست


جیمز کومی مدیر اف.بی.آی در کنار مایکل راجرز مدیر آژانس امنیت ملی آمریکا در کمیته مجلس نمایندگان آمریکا حاضر شدند.
جیمز کومی مدیر اف.بی.آی در کنار مایکل راجرز مدیر آژانس امنیت ملی آمریکا در کمیته مجلس نمایندگان آمریکا حاضر شدند.

جیمز کومی مدیر اداره تحقیقات فدرال آمریکا ادعای دونالد ترامپ رئیس جمهوری این کشور مبنی بر این که دولت باراک اوباما چند هفته قبل از انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته مکالمات وی را شنود کرده، روز دوشنبه ۲۰ مارس در مجلس نمایندگان آمریکا حاضر شد و توضیح داد.

اظهارات آقای کومی مديرکل اداره آگاهی فدرال آمريکا موسوم به اف.بی.آی ابعاد جديدی به اتهامات رئيس‌جمهوری ترامپ داده است. آقای کومی همچنين پرده از تحقيقات اف.بی.آی درمورد دخالت روسيه در انتخابات سال گذشته برداشت.

جيمز کومی گفت: «به عنوان بخشی از ماموريت ضداطلاعاتی اف.بی.آی، ما مشغول تحقيقاتی در مورد تلاش‌های حکومت روسيه برای دخالت در انتخابات رياست جمهوری سال ۲۰۱۶ هستيم.»

مدير کل اف.بی.آی در اولين فرصتی که برای دادن شهادت به دست آورد، اعلام کرد که تحقيقات مزبور شامل هرگونه رابطۀ احتمالی بين روسيه و ستاد انتخاباتی ترامپ است.

او گفت: «تحقيقات شامل ارزيابی اين مساله هم هست که آيا اساساً جرمی واقع شده يا نه. الآن بيش از اين نمی توانم توضيح دهم چون تحقيقات هنوز در دست اجراست.»

در جلسه‌ای که تمام روز دوشنبه به طول انجاميد، جزئيات کمی از تحقيقات در دست اجرا داده شد، ولی آقای کومی تاکيد کرد که «هيچ‌گونه شواهدی در تائيد اتهامات توئيت شده از جانب رئيس‌جمهوری موجود نيست.»

این مسئله را اعضای حزب دمکراتيک کميتۀ مجلس مشتاقانه پيگيری کردند.

کومی گفت «هيچ رئيس‌جمهوری نميتواند به شکل خودسرانه دستور شنود کسی را بدهد.»

قانونگذاران جمهوری‌خواه در جلسه روز دوشنبه تحقيق دربارۀ مسئله شنود تلفنی در جریان کمپین انتخابات ریاست جمهوری را چند بار تکرار می‌کردند

دوين نونيز، نمايندۀ حزب جمهوری‌خواه از کاليفرنيا گفت: «اين امکان هنوز هست که فعاليتهای نظارتی از نوع ديگری عليه رئيس‌جمهوری ترامپ و همکارانش صورت گرفته باشد.»

پيتر کينگ، نمايندۀ حزب جمهوری‌خواه از نيويورک نیز گفت: «با درز اطلاعات، ارتکاب جرم توسط افرادی در حکومت به وقوع پيوسته. منتهی من فکر می‌کنم رئيس‌جمهوری با مطرح کردن شنود دچار کمی مبالغه شد.»

دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا می گوید آنچه که در این میان اهمیت زیادی دارد مسئله «درزِ اطلاعاتی» است. در جلسۀ فوق نیز جمهوری‌خواهان بيشتر دربارۀ درز اطلاعاتی توسط رسانه‌ها ابراز نگرانی می‌کردند تا دخالت يک قدرت خارجی.

تحقيقات اف.بی.آی که از پائيز گذشته جريان دارد، روز دوشنبه برای نخستين بار، آن هم بطور اجمالی، زير نگاه افکار عمومی قرار گرفت تا شکاف موجود بين دیدگاه جمهوری‌خواهان و دمکراتها را آشکار کند. دمکراتهايی که می‌گويند گام بعدی برعهدۀ کاخ سفيد است.

جستجو برای يافتن اسناد و شواهد اين ادعاها، هفتۀ آينده، در جريان دومين جلسۀ علنی کميتۀ اطلاعات مجلس نمايندگان ادامه خواهدداشت.

دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا ساعاتی قبل از جلسه تحقیق کنگره، روز کاری خود را با سه توئیت آغاز کرد.

دونالد ترامپ در این سه توییت نوشت: «مدیر کل اطلاعات پیشین بارها گفته که من هیچ ارتباطی با روسها نداشته ام. اینها همه اخبار جعلی است»، « دموکراتها برای توجیه کارزار انتخاباتی ناموفقشان، مسئله روسیه را علم کردند،» و «کنگره و پلیس فدرال باید به دنبال یافتن افرادی که اطلاعات طبقه بندی شده را درز می دهند، باشند.»

آقای ترامپ برغم رد ادعایش توسط چند تن از هم حزبیهای سرشناس جمهوریخواه خود، حاضر نشده است که اتهاماتش را پس بگیرد.

دیوین نونز رئیس جمهوریخواه کمیته اطلاعات مجلس نمایندگان دیروز گفت در گزارشهایی که وزارت دادگستری دریافت کرده، مطلبی دال بر صحت ادعای رئیس جمهوری نیافته است. او گفت: «آیا عملا از برج ترامپ شنود تلفنی صورت گرفته است؟ خیر، و هیچگاه هم صورت نگرفته است.»

آدام شیف عضو ارشد دموکرات این کمیته، نیز نظیر همکار جمهوریخواه خود ادعای آقای ترامپ را نادرست خواند و گفت: «من گزارش طبقه بندی شده ای را که تهیه کرده بودند، دیدم اما در کل هیچ مدرکی دال بر صحت ادعای پرزیدنت ترامپ که سلفش از او شنود تلفنی انجام داده به دست نیامده است.»

جف سشنز دادستان کل آمریکا هفته گذشته گفته بود هیچگاه به آقای ترامپ چنین خبری را نداده است.

اما شان اسپایسر سخنگوی کاخ سفید با تکرار ادعای یک کارشناس شبکه خبری فاکس نیوز، پای سرویس امنیتی بریتانیا را به این مساله بازکرده بود. ادعایی که لندن آن را با قاطعیت رد کرد.

تحقیقات کنگره فراتر از ادعای شنود و دربرگیرنده تحقیقات درباره میزان نفوذ روسیه در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نیز هست.

نهادهای اطلاعاتی آمریکا، در زمان ریاست جمهوری باراک اوباما اعلام کردند روسیه با هک کردن ایمیلهای داخلی حزب دموکرات و افشای اطلاعات حاصل از آن توسط سایت افشاگر ویکی لیکس بر روند انتخابات ریاست جمهوری تاثیر گذار بوده است.

امری که روسیه و آقای ترامپ آن را رد می کنند.

http://gdb.voanews.com/504DC5E1-F75B-4FFC-B4D1-9C2ABE3A6DD5.gif

XS
SM
MD
LG