لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۱:۵۴

رئیس اطلاعات آمریکا بر سر کار می ماند


مدیر اطلاعات ملی، جیمز آر کِلَپِر
مدیر اطلاعات ملی، جیمز آر کِلَپِر
با وجود تحمل «توفان کاملی» از مشکلات که سازمان های جاسوسی ايالات متحده آمریکا را در ۱۸ ماه گذشته دربرگرفت، مدیر اطلاعات ملی آمريکا روز سه شنبه ۲۶ فروردين ماه (۱۵ آوريل) اعلام کرد که قصد دارد تا پایان دوره ریاست جمهوری باراک اوباما بر سر کار باقی بماند.

جیمز کِلَپر که در یک کنفرانس تخصصی در تمپای فلوريدا سخنرانی می کرد، به فهرست کردن جزئیات چالش هايی پرداخت که به گفته او، به کوشش های جمع آوری اطلاعات ایالات متحده ضربه زده است. اين کوشش ها که سالانه بالغ بر ۴۵ ميليارد دلار هزينه بر می دارد، از آشفتگی بودجه ایالات متحده آمریکا گرفته تا جنگ سوریه، و نشت اطلاعاتی توسط پیمانکار سابق سازمان امنیت ملی، ادوارد اسنودن، را در بر می گيرد.

کِلَپرگفت، «در ۵۰ سالی که من در اين کار بوده ام، ۱۸ ماه گذشته یکی از سخت ترین برهه های جامعه اطلاعاتی بود که مشاهده کردم.»

کِلَپر، که به صراحت لهجه شهرت دارد، بر ۱۷ سازمان اطلاعاتی نظارت می کند. وی سابقا ژنرال نیروی هوایی بود، و اکنون پيش بينی می کند که کليه هزینه های سازمان های اطلاعاتی آمريکا، از ماهواره های جاسوسی گرفته تا عوامل انسانی، رو به کاهش خواهد داشت.

وی به منتقدان نظام اطلاعاتی ایالات متحده گفت، «شما از اين پس موضوع برای اعتراض کردن بسيار کمتر خواهيد داشت.»

کِلَپر که به مناسبت نخستين سالگرد بمبگذاری ماراتون بوستون صحبت می کرد، از عملکرد سازمان های جاسوسی و انتظامی در آن حادثه دفاع کرد و گفت، بررسی های پس از عمليات نشان دادکه «هیچ مدرکی مبنی بر قصور در کار پيدا نشد.»

هفته گذشته گزارشی از بازرسان کل ناظر بر فعاليت های جامعه اطلاعاتی منتشر شد که می گويد اطلاعاتی که می توانست موجب افزايش نظارت بر مظنون بمبگذاری بوستون، تامرلن تسارنايف، شود، در ارتباطات میان سازمان های اطلاعاتی ایالات متحده و بين آمريکا و روسيه گم شد.

قوی ترین شکایات کِلَپر متوجه ادوارد اسنودن بود که جزئیات بسیار طبقه بندی شده از برنامه شنود مکالمات تلفنی ایالات متحده و دیگر مسائل حساس را فاش ساخت.

روز دوشنبه دو سازمان خبری، واشنگتن پست و روزنامه (بريتانيايی) گاردین، جایزه پولیتزر را برای انتشار گزارشهايشان در مورد فاشگويی های اسنودن به دست آوردند.

یکی دیگر از مقامات ارشد ایالات متحده روز سه شنبه گفت گمان می رود اسنودن، که پناهندگی روسیه را دريافت کرده است، به حدود ۱.۵ میلیون اسناد طبقه بندی شده دسترسی پیدا کرده بود و نه ۱.۷ ميليون که قبلا گزارش شده بود.

کِلَپر که در کنفرانس تمپا برای مخاطبان تا حد زیادی دلسوز، از متخصصان دفاعی و اطلاعاتی، صحبت می کرد، شهرتی را که اسنودن به عنوان یک افشاگر بدست آورده است را رد کرد و گفت، او آسیب عظيمی به امنیت آمریکا زده است.

او گفت، در نتيجه افشاگری های اسنودن، ما اکنون می بينيم که دشمنانمان - به ویژه و نگران کننده تر از همه، تروریست ها - در حال تغيير رفتار ارتباطی خود هستند، و این روندی است که پيش بينی می کنم ادامه خواهد داشت.

آقای کِلَپر به دليل اظهاراتش در جلسه بررسی مجلس سنا (ماه ها پيش از افشاگری های اسنودن در ماه ژوئن گذشته) مبنی بر اينکه ايالات متحده اطلاعاتی از شهروندان آمريکايی جمع آوری نمی کند، مورد انتقادات شديدی قرار گرفت. در آن زمان، يکی از برنامه های طبقه بندی شده سازمان امنيت ملی آمريکا مربوط به ضبط فله ای مکالمات تلفنی آمريکائيان بود، و کِلَپر بعدا بيانات خود را به عنوان «حداقل نادرست ترين» پاسخی که می توانست علنا بدهد توصيف نمود.

کِلَپردر روز سه شنبه گفت، «يکسال گذشته شخصا برای من سال دقیقا خوشی نبوده است.»

رئیس اطلاعات گفت، با این وجود، او و معاون اولش، استفانی اوسالیوان، قصد دارند تا پايان مدت رياست جمهوری اوباما در ژانویه ۲۰۱۷ بر سر کار بمانند.

کِلَپرگفت که می خواهد تا تکميل برنامه چند میلیارد دلاری که هدفش يکی کردن سیستم های متعدد اطلاعات طبقه بندی شده جداگانه سازمان های اطلاعاتی است، احتمالا برای جلوگیری از ظهور اسنودن های ديگری در آينده، بماند و بر کارها نظارت داشته باشد.
XS
SM
MD
LG