لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۰۳

در کنفرانس امسال داووس مسائل پيچيده جهان از جمله کاپيتاليسم رقم خواهد خورد


در کنفرانس امسال داووس مسائل پيچيده جهان از جمله کاپيتاليسم رقم خواهد خورد
در کنفرانس امسال داووس مسائل پيچيده جهان از جمله کاپيتاليسم رقم خواهد خورد

در آستانه برگزاری گردهمايی اقتصاد جهانی در شهر داووس در سوييس، کلاوس شوآب، مؤسس و رييس اين همايش، می گويد: در گردهمايی امسال، سرنوشت بسياری از مسائل پيچيده جهان از جمله کاپيتاليسم، رقم خواهد خورد.

در آستانه تشکيل چهل و دومين نشست جهانی اقتصاد، شهر تفريحی داووس در سوييس اين هفته ميزبان بسياری از سياستمداران مطرح، شخصيت های برجسته علمی، و رهبران و مقامهای تجاری جهان، خواهد بود.

بويژه که در گردهمايی امسال قرار است بسياری از مسائل عمده و پيچيده دوران معاصر، از جمله آينده کاپيتاليسم، بحران مالی کشورهای حوزه يورو، بدهيهای سرسام آور بسياری از کشورهای اروپايی، کمبود يا فقدان فرصتهای شغلی کافی برای جوانان، مورد بررسی قرار گيرد. مسائلی که به طور محسوس به التهاب بخشهايی از اقتصاد جهانی، دامن زده است.

«برنامه اقتصاد جهانی» در گزارش ماه جاری خود تصريح کرده است که اين «برنامه» به خوبی می داند در جهان چه می گذرد و از حرکتها و اعتراضات اينجا و آنجای موسوم به اشغال آگاه است. گزارش هشدار داده است که اتخاذ مواضع راديکال در برخورد با نابرابريهای روزافزون، رشد و شکوفايی جهان را به خطر می اندازد.

بنابر گزارش، و بر اساس يک نظرسنجی به عمل آمده از ۴۶۹ کارشناس و مقام صنعتی، بحران يورو، شمار روز افزون جوانان بيکار، بحران بازنشستگان و وابستگی مالی آنها به دولتهايی که خود زير بار بدهيهای کلان کمر خم کرده اند، و شکافهای عميق طبقاتی، همه و همه مسائلی هستند که بزودی به بذر مصيبت تبديل می شوند.

کلاوس شوآب، استاد سابق دانشکده بازرگانی ژنو و بنيانگذار برنامه اقتصاد جهانی، روز دوشنبه در مصاحبه با خبرگزاری رويترز گفت، سال ۲۰۱۲ سال سرنوشت سازی خواهد بود، چون بايد به نحوی از شر بحران يورو رها شد. جهان بايد مسير جديدی برای رشد خود پيدا کند، اما جهان عرب فعلاً بايد انقلاب بهار را به سرانجام برساند.

رييس همايش داووس می گويد: مسئله عمده ما اين است که در همين چارچوب ساختار کاپيتاليستی مان چگونه می توان اقتصاد را به گونه ای بارور کرد که همه از آن بهره ببرند.

شوآب در پاسخ به اين سئوال که مشکل بيکاری جوانان را تا چه حد نگران کننده می بيند، می گويد: بيکاری يکی از مشکلات بسيار بزرگ جهانی تلقی می شود. چون ما تا ۱۰ سال آينده برای جذب آن عده از جوانانی که تازه وارد بازار کار می شوند بايد ۶۰۰ ميليون فرصت شغلی ايجاد کنيم. مسئله اين نيست که آيا ما اين کار را انجام خواهيم داد يانه، مسئله اين است که اين امر برای ثبات سياسی و اجتماعی بسياری از کشورها جنبه تعيين کننده دارد.

در آستانه برگزاری گردهمايی امسال «برنامه اقتصاد جهانی» در داووس، تحت عنوان «عمل کنيم» ۱۱ تن از رهبران نهادهای مالی جهان، از جمله، کريستين لاگارد، رييس صندوق بين المللی پول، می گويند: رشد اقتصادی، کار و حمايت از توليدات داخلی سه دغدغه اصلی سال ۲۰۱۲ به شمار می روند.

XS
SM
MD
LG