طرح دوفوريتی ۳۶ نماينده مجلس خواستار اعدام محارب ظرف ۵ روز شده است
۳۶ تن از نمايندگان اصولگرای مجلس شورای اسلامی ايران با ارائه يک طرح دوفوريتی خواستار اعدام محارب در ظرف ۵ روز شده اند. در اين طرح آمده است يک تبصره به ماده ۲۳۶ آيين دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کيفری اضافه شود. بر اساس اين تبصره در جرائم مربوط به اخلال در نظم عمومی چناچه متهم محارب شناخته شود، مهلت بيست روزه بايد به پنج روز کاهش يابد. اين طرح را که نمايندگانی تند رو نظير روح الله حسينيان، محسن کوهکن، فاطمه آليا، الياس نادران، حسن کامران و حميد رسايی تدوين کرده اند، نيازمند بررسی و تصويب مجلس است.
زهرا رهنورد: زنانی نمیدانند به ضجّه های یتیم خود چگونه پاسخ باید بگویند که دیگر بابایت را نخواهی دید چون او را از پل پرت کرده اند، زیر ماشین کشته اند، یا به تیر جفا قلب پر از مهرش را سوراخ سوراخ کرده اند مثل سیدعلی موسوی حبیبی
زهرا رهنورد استاد دانشگاه و همسر ميرحسين موسوی با انتشار نامه ای به حمايت از زنان ايرانی پرداخته است. خانم رهنورد در نامه خود تصريح کرده که جمهوری اسلامی فراموش کرده است که در روزهای انقلاب زنان پيشتاز مبارزه بودند و در زمان جنگ با عراق همسران و فرزندان خود را راهی جبهه می کردند تا از ايران دفاع کنند اما متأسفانه اين روزها از بلاکشان زهر جفا شده اند. زنان زندانی که گناهی جز آزاديخواهی نداشته اند. زنانی که نميدانند در مقابل اشک چشمان فرزندان به دور از پدر، چه پاسخی بدهند. زنان نميدانند در برابر ضجّه های سوزناک «بابا، بابا» ی فرزندان یتیم خود چگونه باید بگویند «بگذار دلت تنگ و تنگتر شود، اما دیگر بابایت را نخواهی دید، چون او را از پل پرت کرده اند، زیر ماشین کشته اند، یا به تیر جفا قلب پر از مهرش را سوراخ سوراخ کرده اند؛» مثل سیدعلی موسوی حبیبی. خانم رهنورد در پايان نامه خود نوشته است که واقعاً چقدر خوب قدردان زنان شکوهمند ايران بوده ايد؟ زهرا رهنورد در دوران سيد محمد خاتمی رياست دانشگاه دخترانه الزهرا را بر عهده داشت و در اثناء مبارزات انتخاباتی همسرش را همراهی می کرد.
بازداشت مرتضی سيمياری، عليرضا فيروزی و سورنا هاشمی و محکوميت بهمن احمدی امويی
خبرنامه اميرکبير از بازداشت ۳ تن از فعالان دانشجويی در روز يکشنبه خبر داده است. مرتضی سيمياری دبير اجتماعی دفتر تحکيم وحدت، عليرضا فيروزی و سورنا هاشمی از فعالان دانشجويی دانشگاه زنجان از سوی مقامات امنيتی بازداشت شده اند. در روزهای اخير و پس از حادثه عاشورا موج جديدی از بازداشت فعالان سياسی ،دانشجويی و روزنامه نگاران آغاز شده است. در همين حال بهمن احمدی امويی روزنامه نگار بازداشت شده پس از انتخابات به ۷ سال و ۴ ماه حبس تعزيری و ۳۴ ضربه شلاق محکوم شده است. حکم اين روزنامه نگار و تحليلگر اقتصادی روز دوشنبه از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به او ابلاغ شده است. وی در ۳۰ خرداد به همراه همسر روزنامه نگارش ژيلا بنی يعقوب بازداشت شد. خانم بنی يعقوب پس از مدتی آزاد شد اما تلاش او برای آزادی همسرش بی نتيجه ماند. پيشتر اعلام شده بود که پرونده بهمن احمدی امويی مفقود شده است. سايت کلمه نيز گزارش داده است که مهندس محسن صفايی فراهانی نماينده سابق مجلس و معاون سابق وزير اقتصاد از پذيرش مرخصی خودداری کرده است. آقای صفايی فراهانی دليل تصميم خود را بلاتکليفی در رسيدگی به پرونده خويش، اعلام کرده است. اين عضو ارشد حزب مشارکت پس از انتخابات ۲۲ خرداد به همراه جمعی از فعلان سياسی، دانشجويی و روزنامه نگاران بازداشت شده است.
تذکر به روزنامه اعتماد، خبرگزاری ايلنا، روزنامه جمهور ی اسلامی، فرهنگ آشتی، آرمان روابط عمومی، کارون، روزان، آفتاب يزد، و هفته نامه پنجره
وزارت ارشاد اسلامی به روزنامه اعتماد و خبرگزاری کار ايران «ايلنا» تذکر داده است. روزنامه اعتماد که به اصلاح طلبان نزديک است در مقاله ای اقدام جامعه مدرسين حوزه علميه قم در مورد نداشتن صلاحيت مرجعيت در آيت الله صانعی را تحليل کرده بود. وزارت ارشاد در تذکر خود اين مطلب را مصداق شايعه و خلاف واقع خوانده است. ايلنا هم در اطلاعيه روابط عمومی معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد به انتشار مطالب خلاف قوانين و مغاير با ضوابط و رسالت رسانه ها متهم شده و تذکر گرفته است. اين خبرگزاری هفته گذشته نيز به دليل پوشش خبری جنبش سبز تذکر گرفته بود. روزنامه جمهور ی اسلامی نيز تذکر گرفت هر چند اين روزها از روزنامه های اصلاح طلب به شمار نمی رود اما از مواضع دولت اصولگرای محمود احمدی نژاد هم حمايت نمی کند. روزنامه جمهوری اسلامی هنگام انتخابات به سبک و روش خود به نوعی از مهندس موسوی به عنوان مدافع انديشه های آيت الله خمينی حمايت می کرد. اما وزارت ارشاد دامنه تذکر خود را به اين روزنامه دولتی محدود نکرده و به روزنامه های فرهنگ آشتی، آرمان روابط عمومی، کارون، روزان، و هفته نامه پنجره هم تذکر داده است. تذکری که با حمايت معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد هم همراه شده است. محمد علی رامين در نشست با روزنامه نگاران دليل اين وزارتخانه برای تذکر به مطبوعات و توقيف آنها را تلاش برای تلطيف فضای مطبوعاتی ذکر کرده است. جمهوری اسلامی ايران فشار برروی رسانه های اينترنتی را نيز از طريق فيلترينگ سايت های مخالف و نيز کاهش در عرضه اينترنت پر سرعت، بشدت افزايش داده است. در همين حال دولت آمريکا برای دسترسی کليه شهروندان آن کشور به اينترنت پر سرعت، هفت ميليارد دلار هزينه می کند. هدف از اين پروژه عظيم، اطمينان يافتن از دسترسی کليه آمريکاييان به اينترنت است. حتی برای آن دسته که در مناطق بسيار فقير در شهر ها و همچنين مناطق روستايی زندگی می کنند.
کويت تايمز: نظر کارشناسان در مورد مسئوليت وخيم شدن اوضاع در ايران
روزنامه کويت تايمز در گزارشی با عنوان: «حکومت ايران ارتباط با مردمش را از دست داده» می نويسد: بی گمان رابطه حکومت ايران با مردم قطع شده است اما کارشناسان می گويد جنبش مخالفان هم آنچنان توانمند نيست تا قدرت را بدست گيرد. تبعيديان ايرانی نگرانند جنبش خودانگيخته خيابانی که سازمان نايافته و بدون رأس مانده، در ادامه اعتراضات مدنی به خشونت گرايش يابد. کارشناسان می گويند مسئوليت وخيم شدن اوضاع برعهده مستقيم رهبر جمهوری اسلامی و رئيس دولت است، زيرا حتا ميرحسين موسوی، رهبر مخالفان نيز همانگونه که خود در بيانيه اش گفته است نقشی در برگزاری اعتراضات خيابانی عاشورا نداشته است.
کريستين ساينس مانيتور: آمريکا ميگويد تحريمها عليه بخشهايی از سپاه پاسداران مؤثر خواهند بود
روزنامه کريستين ساينس مانيتور در گزارشی با عنوان «چرا ايران کنونی در برابر تحريمها شکننده است؟» می نويسد: اعتراضات فزاينده مسالمت آميز خيابانی مردم و دخالت چشمگير سپاه پاسداران در امور کشورداری، جمهوری اسلامی ايران را در برابر تحريم های آينده غرب بيش از پيش آسيب پذير کرده است. هرچند مقامات ايران مدعی شده اند تحريمها باعث خودکفايی ايران در زمينه های فناوری صنايع وابسته به غرب از جمله غنی کردن اورانيوم شده است؛ اما آمريکا ميگويد تحريمها عليه بخشهايی از سپاه پاسداران مؤثر خواهند بود. اين روزنامه به نقل از کارشناس ايران می گويد ايران امروزی در برابر تحريمها شکننده شده است نخست اينکه اعتراضات مدنی عليه نتيجه انتخابات به شکاف عمده در حاکميت منجر شده است. دوم آن که سپاه پاسداران بخشهای بزرگی از اقتصاد ايران را به چنگ خود گرفته است. در همين حال نيويورک تايمز، چاپ آمريکا در گزارشی پيرامون واکنش آمريکا به تلاشهای هسته ای ايران، می نويسد: «همانگونه که پرزيدنت اوباما برای گفتگو با ايران تحت فشار است، دولتش معتقد است اعتراضات داخلی مردم ايران نشانه های ناخواسته ای به سخت تر شدن امکان حل مشکلات برنامه هسته ای ايران از طريق گفتگو منجر شده است. يکی از مشاوران ارشد پرزيدنت اوباما در مصاحبه با نيويورک تايمز اعتراف کرد که رهبران نظام سياسی ايران همزمان با سرکوب اعتراضات مدنی مردم، دستيابی به سوخت هسته ای را دنبال می کنند. اين روزنامه می افزايد گرچه تحريمهای پيشين جهانی، ايران را از مقاصد هسته ايش باز نداشته است؛ اما يک مقام مسئول دولت آمريکا با ابراز اميدواری از کارآيی تحريمهای جديد می گويد اين تحريمها شرايطی را برای ايران فراهم می آورد تا بينديشند پيگيری برنامه های هسته ای خارج از چارچوب سازمان ملل متحد، ارزش اين همه مصايب را ندارد. روزنامه وال استريت جورنال چاپ آمريکا نيز در گزارشی پيرامون رزمايشهای ايران به نقل از رسانه های داخلی می نويسد: دولت ايران می خواهد ماه آينده دست به يکسری آزمايشهای موشکی و رزمايشهای دفاعی بزند. اين رزمايشها همزمان خواهد بود با پايان مهلت تعيين شده برای کشورهای غربی برای حل مناقشه اتمی که از سوی ايران تعيين شده است. دولت ايران گفته است درصورتی که کشورهای غربی به پيشنهادهای ايران توجه نکنند اين کشور اورانيوم ۲۰ درصدغنی شده مورد نياز خود را ممکن است از ترکيه تامين کند. اين در حالی ست که آمريکا و غرب در حال رايزنی برای گام بعدی در زمينه برخورد به مواضع سرسختانه دولت ايران در زمينه فعاليتهای اتمی اش هستند. اين روزنامه سپس می افزايد: حاکميت ايران با رزمايشهای وعده داده شده و افزايش تنش با غرب در پی انتقال کانون بحران از اعتراضات داخلی به موضوعات خارجی ست که طی آن امکان ترميم شکافها را بيابد.
وال استريت جورنال: شرکتهای چينی فروشنده فناوری موشکی به ايران از بازرگانی با آمريکا محروم شده اند
روزنامه «وال استريت جورنال،» چاپ آمريکا در گزارشی با عنوان «خودداری چين از تحريمها عليه ايران» می نويسد: «شرکتهای چينیِ فروشنده فناوری موشکی به ايران از بازرگانی با آمريکا محروم شده اند.» با وجود چنين مقرراتی از سوی وزرات بازرگانی آمريکا، گزارشها حاکی از آن است که يک شرکت دولتی چينی که در زمينه فناوری موشکی با ايران همکاری می کند، تحت نامهای مختلف تجاری، بيش از ۳۰۰ محموله غيرقانونی نيز به طرفهای آمريکايی فروخته است. يک مدير بخش نظارت بر تحريمها عليه ايران در دولت آمريکا گفت: «ما با شرکتهای آمريکايی که شريک فروش و تکثير سلاحهای کشتار جمعی شوند، بشدت برخورد خواهيم کرد.» وال استريت جورنال می افزايد: سخنگوی دولت چين، مالک شرکت چينی فروشنده فناوری موشکی به ايران، در اين زمينه گفت: «تحريم شرکتهای چينی توسط دولت آمريکا، نقض آشکار مقررات بازرگانی ميان دوطرف است که بسود همکاری جهانی برای پيشگيری از تکثير سلاح های کشتار جمعی نخواهد بود.»
مجلس ايران با درخواست دولت مبنی بر بازپس گيری لايحه هدفمند کردن يارانه ها مخالفت کرد
لايحه هدفمند کردن يارانه ها از سوی شورای نگهبان بخاطر مغايرت های آن با قانون اساسی برای اصلاح به مجلس، فرستاده شد. در همين حال دولت نيز همزمان خواستار استرداد اين لايحه شد. اما در رای گيری که به عمل آمد مجلس مخالفت خود را با درخواست دولت به تصويب رساند. محمد رضا مير تاج الدينی معاون پارلمانی دولت گفته است احتمالاً نمايندگان در روزهای آينده برای تأمين نظر دولت يک لايحه دوفوريتی ارائه خواهند کرد. براساس اين لايحه دولت در قبال آزاد سازی بهای چند قلم کالای اساسی نظير آب، برق، گاز و بنزين به خانواده های کم درآمد پول نقد می پردازد. اختلاف دولت و مجلس زمانی آغاز شد که محمود احمدی نژاد اصرار کرد که درآمد حاصل از آزاد سازی قيمت ها در اختيار دولت باشد تا هرگونه که خواست هزينه کند در حالی که مجلس می گويد که اين هزينه بايد در چارچوب قانون بودجه باشد و يا با توافق دو طرف، سازمانی برای اين منظور تاسيس شود. روزنامه اعتماد در صفحه نخست خود به بحث لايحه حذف يارانه ها پرداخته و نوشته است مجلس لايحه هدفمند کردن يارانه ها را به دولت پس نداد. بنوشته روزنامه اعتماد در زمانی که مجلس در حال بررسی ايرادهای شورای نگهبان به اين لايحه بود و نمايندگان مشغول تذکر به غيرقانونی بودن روند اصلاحات در کميسيون مربوطه بودند ناگهان محمدرضا ميرتاج الدينی نماينده سابق که در مقام معاون پارلمانی مشغول به خدمت در دولت است در يک حرکت غافلگير کننده و ناگهانی پشت تريبون رفت و تقاضای استرداد لايحه را مطرح و اظهار کرد دولت با اين شرايط نمی تواند لايحه را اجرا کند و خواستار استرداد آن شد. بنوشته روزنامه اعتماد پس از سخنان نماينده پارلمانی دولت، تقاضای استرداد لايحه هدفمند کردن يارانه ها به رأی نمايندگان گذاشته شد که با ۱۲۰ رأی موافق در برابر ۱۱۱ رأی مخالف و هفت رأی ممتنع، اين تقاضا مورد موافقت نمايندگان قرار نگرفت و استرداد اين لايحه توسط دولت منتفی شد.
احتمال دارد ايران به زودی جايگاه خود را به عنوان دومين صادر کننده نفت اوپک به ونزوئلا بدهد
مسعود مير کاظمی در جلسه غير علنی مجلس شورای اسلامی گفت در صنعت نفت هم مشکل سرمايه گذاری داريم و هم مشکل صادرات. روز شنبه در خبر ها آمده بود احتمال دارد ايران بزودی جايگاه خود را به عنوان دومين صادر کننده نفت اوپک به ونزوئلا بدهد. وزير نفت گفته است ايران از نظر صادرات گاز طبيعی هم در وضعيت خوبی قرار ندارد و بايد هرچه زودتر برای اين مشکل چاره جوئی شود.
درخواست عربستان سعودی از ايران برای اجازه خروج دختر اسامه بن لادن
عربستان سعودی از جمهوری اسلامی خواست تا به يکی از دختران اسامه بن لادن، رهبر گروه القاعده، اجازه دهد از ايران خارج شود. سعود الفيصل وزير امورخارجه عربستان روز شنبه در رياض گفت دولت اين کشور در اين رابطه با مقامات ايران در حال مذاکره است. منوچهر متکی وزير امورخارجه ايران می گويد نمی داند دختر بن لادن چگونه وارد ايران شده است. مقامات ايران پيش از اين تأييد کردند که يکی از دختران رهبر گروه القاعده در تهران است. گزارش های رسانه ای حاکی از آن است که وی اخيراً پس از فرار از محل اقامت خانواده اش در ايران که از سال ۲۰۰۱ و پس از حمله به افغانستان در آن نگه داشته شده اند در سفارت عربستان پناه گرفته است.