لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۳۶

مصائب مسیحیان سوری در تعطیلات کریسمس


حضور فزاینده ستیزه جویان عضو گروه های اسلام گرای تندرو در سوریه که با حکومت بشار اسد مبارزه می کنند، فشار مضاعفی بر مسیحیان آسوری این کشور وارد می کند. آسوریان از دیرباز در سوریه ساکن بوده اند.

اعضای جامعه کوچک مسیحیان آسوری در کلیسای مورت اسمونی در ماردین، شهر مرزی ترکیه در نزدیکی مرز سوریه گرد آمده اند تا به همراه دیگر آسوری هایی که از سوریه متواری شده اند، آداب عبادی به جای بیاورند.

کشیش گابریل، بعد از پایان مراسم نیایش برای گفت و گو درباره شیوه ها و راهکارهای کمک به آوارگان با بزرگان و مقامات بلندپایه کلیسا گفتگو می کند.

آن ها در حال حاضر به بیش از صد خانواده کمک می کنند. او می گوید ظهور گروه های اسلام گرایی که با حکومت سوریه مبارزه می کنند، سبب شده است که تعداد زیادی از مسیحیان از کشور متواری شوند.

او می گوید «شرایط مسیحیان در سوریه بسیار بد است. هفته گذشته ستیزه جویان اسلام گرا و افراطی، ١٢ راهبه را ربودند و پیش از آن نیز دو اسقف را ربوده بودند. آن ها تعداد بسیار بسیار زیادی مسیحی را به قتل رسانده و تعداد زیادی را ربوده اند و به آن ها گفته اند باید مسلمان شوند».

عیسی داوود و خانواده اش اوایل سال جاری و پس از آن که نیروهای جهادگرا کنترل شهر محل اقامت آن ها را به دست گرفتند، از سوریه متواری شدند.

او می گوید «علت این که مسیحیان دیگر احساس امنیت نمی کنند این است که گروه های اسلام گرای افراطی و جهادی ها به سوریه آماده اند. ١٠ کلیسا در شهری که ما زندگی می کردیم به آتش کشیده شده است. زمانی که کشیش کلیسای محلی اعدام شد، مصمم شدیم که دیگر جای ماندن نیست».

پنج خانواده دیگر در یک خانه در نزدیکی کلیسای منطقه زندگی می کنند. آب ناشی از بارش باران شدید از سقف به کف اتاق رسیده است. اتاق پشتی به دلیل نشت آب مطمئن نیست. آنان کریسمس بسیار دشواری را پشت سر می گذارند و خاطره کریسمس سال های تنها تصویری محو است.

یورگ، پسر عیسی می گوید «من دوست دارم هر چه زودتر به وطنم و خانه ام برگردم، کنار دوستانم باشم، به خصوص برای ایام کریسمس آنجا باشم. کریسمس زمان خاصی است که خیابان ها مملو از نور و چراغانی هستند و همه درهایشان را تزئین می کنند. قبلا همه با آرامش در کنار هم زندگی می کردند».

اما بازگشت به وطن و خانه ممکن نیست. عیسی می گوید هم اکنون امنیت او و خانواده اش در سوئد است، جایی که اقوام و فامیل دارند.

پدر گابریل در مراسم عبادی در کلیسا در مورد عظمت و عمق تحولات سوریه صحبت می کند. او روند خروج مسیحیان از سوریه را بخش دیگری از افول جمعیت مسیحیان از منطقه قلمداد می کند.

او می گوید «پیش از جنگ عراق، حدود ٢ و نیم میلیون مسیحی در این کشور اقامت داشتند اما فکر می کنم الان فقط ٥٠٠ هزار نفر (مسیحی) در عراق مانده باشند. سوریه هم همین گونه خواهد بود. تلاش تعداد بسیار زیادی از مسیحیان این است که از سوریه به کشورهای اروپایی پناهنده شوند».

پدر گابریل و بقیه مسیحیان آسوری ماردین به شدت تلاش می کنند تا خود را برای حضور موج فزاینده مسیحیان سوریه آماده کنند.
XS
SM
MD
LG