لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۱۷

سرنوشت مهاجران غیرقانونی امروز در کنگره آمریکا


سرنوشت مهاجران غیرقانونی امروز در کنگره آمریکا
سرنوشت مهاجران غیرقانونی امروز در کنگره آمریکا

فعالان حقوق مهاجران در آمریکا پس از نزدیک به یک دهه تلاش، امروز شاهد رای گیری در مورد لایحه مهاجران غیرقانونی در کنگرۀ هستند. لایحه ای که مخالفان آن را نوعی بخشودگی و اعطا امتیاز به قانون شکنان قلمداد می کنند. این لایحه هنگامی در سنا به رأی گذاشته می شود که در خوش بینانه ترین شرایط از حمایت جمع محدودی از سناتورهای جمهوریخواه برخوردار خواهد بود و حتی تعدادی از دمکرات ها ممکن است به رای منفی بدهند. رایی که بیشتر ناشی از نگرانی در انتخابات آینده ریاست جمهوری ۲۰۱۲ است. این لایحه از حمایت پرزیدنت اوباما و مقام های ارشد دولتی برخوردار است و در صورت تصویب مسیر کسب شهروندی ایالات متحده را برای مهاجران غیرقانونی که در سنین کودکی وارد این کشور شده اند،هموار می سازد. بر اساس مفاد این لایحه این افراد از امکان تحصیل در دانشگاه و یا خدمت در ارتش آمریکا برخوردار خواهند شد مشروط بر ان که در زمان ورود به آمریکا کمتر از ۱۶ سال داشته باشند.
هری رید رهبر اکثریت دمکرات سنا که کرسی دورۀ آیندۀ خود را مدیون حمایت لاتین تبارهاست، شرایط را برای رأی گیری امروز سنا فراهم کرده و نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان نیز در نظر دارد پیش از رأی گیری در سنا لایحه را در مجلس به رأی بگذارد. امّا کاهش حمایت سناتورها،نسبت به ۴ سال پیش برای مدافعان لایحه مایوس کننده است. در سال ۲۰۰۶ میلادی ،هفتاد و سه سناتور از جمله ۳۰ سناتور جمهوریخواه خواستار اصلاح همه جانبۀ قانون مهاجرت در آمریکا بودند که از حمایت پرزیدنت بوش نیز برخوردار بود. امّا چند ماه پیش تصویب قانون جنجال برانگیز مهاجرت در ایالت آریزونا این امید را با یاس مواجه کرد. در حالی که هنوز دولت فدرال با این قانون مشکل حقوقی دارد اما گفته می شود نیمی از ایالت در فکر تدوین چنین قانونی هستند.
قانونی که به پلیس اجازه می دهد که در صورت داشتن بهانۀ قابل توجیه از افراد مشکوک درخواست ارائه مدرک اقامت کند. سناتور هری رید روز دوشنبه دراثنا بررسی این لایحه گفت« ما بار دیگر برای تصویب این لایحۀ مبارزه می کنیم تا میلیون ها کودکی که به عنوان یک آمریکایی در این کشور بزرگ شده اند قادر باشند با تحصیل در دانشگاه در آینده به اقتصاد کشور کمک کنند.»
اما مخالفان از هزینه هایی می گویند که با قانونی شدن وضعیت اقامت میلیون ها نفر بر اقتصاد آسیب دیده آمریکا تحمیل می شود. آنان معتقدند که به کار گماردن این عده به بیکاری جمعی از آمریکائیان منجر خواهد شد. لایحه ای که در سنا مورد بررسی قرار گرفته با تخمینی که کمیتۀ بودجۀ کنگره در مورد کاهش یک میلیارد و چهار صد میلیون دلاری از کسری بودجه در ده سال آینده پیش بینی کرده ،هواداران بیشتری پیدا کرده است. این کمیته اعلام کرده که قانون جدید مهاجرت پس از سال ۲۰۲۰ و زمانی که این افراد به عنوان شهروند پذیرفته می شوند،هزینه ساز خواهد بود و می تواند در ظرف ۴۰ سال بین ۵ تا ۲۰ میلیارد دلار به کسری بودجۀ کشور اضافه کند. جمعیت کل مهاجران غیر قانونی در آمریکا ۱۱ میلیون نفر تخمین زده می شود که حدود ۲ میلیون نفر از آنان می توانند در صورت تصویب این لایحه کارت سبز بگیرند امّا به دلیل محدودیت های این قانون تنها کمتر از یک میلیون نفر می توانند به یک شهروند آمریکایی تبدیل شوند.

XS
SM
MD
LG