لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۲۲:۰۱

مخالفت کانادا با پیشنهاد به رسمیت شناختن یک کشور فلسطینی در سازمان ملل متحد


مخالفت کانادا با پیشنهاد به رسمیت شناختن یک کشور فلسطینی در سازمان ملل متحد
مخالفت کانادا با پیشنهاد به رسمیت شناختن یک کشور فلسطینی در سازمان ملل متحد

کانادا با پیشنهاد تشکیل یک کشور فلسطینی مستقل و به رسمیت شناخته شدن آن در مقام یک کشور عضو سازمان ملل متحد مخالفت کرد.

تشکیلات خودگران فلسطینی که بیشتر کرانه باختری را کنترل می کند، ماه گذشته کارزاری را به راه انداخت تا بتواند در اجلاس ماه سپتامبر مجمع عمومی سازمان ملل متحد برای کسب رای کافی به منظور به رسمیت شناخته شدن یک کشور مستقل فلسطینی، رایزنی کند.

دیپلمات ارشد فلسطینی در کانادا تاکید کرده است هیات رسمی وی ( در سازمان ملل متحد ) برای جلب حمایت اتاوا نهایت تلاش خود را به کار خواهد برد.

هیات فلسطینی درتلاش است تا پیش از مطرح شدن این پیشنهاد در شورای امنیت سازمان ملل متحد، در مجمع عمومی این سازمان از آرای ۱۹۲ کشور عضو، به ۱۲۸ رای موافق دست یابند و دو سوم آرا را کسب کنند. بنا به گزارش های رسیده، این هیات تاکنون رای موافق صد کشور را جلب کرده است.

لیندا صوبح علی، رئیس هیات فلسطینی به خبرگزاری رسمی کانادا گفته است: «ترجیح ما این بود که کانادا در ارتباط با این مناقشه موضع بی طرفانه ای اتخاذ می کرد و در ماه سپتامبر از تشکیل یک کشور فلسطینی و عضویت آن به عنوان یکی از کشورهای عضو سازمان ملل متحد حمایت می کرد.»

تحلیلگران و صاحبنظران سیاسی، موضع گیری دولت محافظه کار کانادا در قبال این مسئله را قابل پیش بینی خوانده اند زیرا اتاوا حمایت بی قید و شرط و وفاداری خود به سیاست های اسرائیل و ایالات متحده را که هر دو کشور با این رایرنی مخالفت کرده بودند، به اثبات رسانده است.

دولت محافظه کار استفان هارپر، نخست وزیر کانادا به دلیل حمایت مطلق از اسراییل و چشم پوشی از درد و رنج مردم فلسطینی بارها مورد انتقاد شدید قرار گرفته است.

رامی خوری، تحلیلگر برجسته خاورمیانه مستقر در لبنان در مصاحبه اخیر خود گفته است: «نقطه عطف و کلیدی سیاست هر دولت غربی، به ویژه دولت های آمریکا، کانادا و بریتانیا این است که این دولتمردان باید بین حمایت از امنیت اسراییل و مخالفت با سیاست های مستعمره ای اسراییل تمایز قائل شوند.»

کریس دی، سخنگوی جان برد، وزیر امور خارجه دولت محافظه کار کانادا در این مورد گفته است: «موضع بلندمدت دولت ما تغییری نکرده است. تنها راهکار برای حل و فصل این مناقشه، مذاکره و توافق بین طرفین است.»

وی افزوده است: «یکی از کشورها باید یک کشور یهودی باشد و بر آن اساس به رسمیت شناخته شود و دیگری باید یک کشور فلسطینی و غیرنظامی باشد.»

با وجودی که باراک اوباما، رئیس جمهوری ایالات متحده در سخنرانی سال گذشته خود تاکید کرده بود که موافقت نامه مرزی پیش از سال ۱۹۶۷ باید بنیان از سرگیری مذاکرات صلح بین طرفین فلسطینی و اسراییلی قرار گیرد، اما استفان هارپر، نخست وزیر دولت فدرال کانادا در اجلاس «گروه هشت» سال ۲۰۱۰ با موضعی مخالف با آقای اوباما اتخاذ کرد.

از سویی دیگر، واشنگتن هفته گذشته بر موضع مخالف ایالات متحده مبنی بر به رسمیت شناختن یک کشور فلسطینی مستقل در سازمان ملل تصریح کرد.

یک سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفته است این اقدام هیات فلسطینی برای بازگرداندن طرفین مناقشه بر سر میز مذاکره مفید نخواهد بود.

XS
SM
MD
LG