لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۱۶

انباشت زباله در خیابان های بیروت، آینه تمام عیار بحران دولتی


تل زباله های انباشته شده در خیابان های بیروت یادآور بحران مدیریت در درون دولت لبنان است. جایی که رهبران سیاسی به واسطه علائق و گرایش های محلی و منطقه ای دچار اختلافند و قادر به توافق کردن بر سر این که زباله های پایتخت را کجا دفن کنند نیستند.

بوی نامطبوع زباله های انباشته شده در خیابان های بیروت در گرمای تابستان زنگ خطر برای تهدیدهای بهداشتی را به صدا درآورده و ساکنین بیروت از این که دولت نتوانسته بحران را از پیش مدیریت کند کلافه شده اند چرا که بستن محل عمده دفن زباله ها از قبل تعیین شده بود و این محل هفته پیش تعطیل شد.

در نتیجه نبود مدیریت، این محل در جنوب بیروت که مدتی طولانی پس از تاریخ اولیه تعطیلی، همچنان محل معدوم سازی زباله های شهری بود چرا که هیچ مکان جایگزین جدیدی برای معدوم سازی زباله ها انتخاب نکرده بودند.

محمد المشنوک وزیر محیط زیست لبنان می گوید: «به خاطر دعوای سیاسی در لبنان به این نقطه رسیده ایم.»

طرح دفن زباله های بیروت در جاهای دیگری از کشور با مقاومت ساکنین مناقطه مختلف مواجه شده است. یکی از روزنامه های عمده فرانسه زبان بیروت صفحه اول یکی از شماره های اخیرش را به این موضوع اختصاص داد و لبنان را «جمهوری سطل زباله» نامید.

بحران زباله مشکلات بزرگتری در این کشور را یادآوری می کند. دولت ضعیف لبنان همواره به خاطر ضعف در توسعه کشور و زیربنای آن مورد انتقاد بوده است: بیروت هنوز پس از ۲۵ سال که از جنگ داخلی دهه ۹۰ میلادی می گذرد، با قطع برق دست و پنجه نرم می کند.

اما از آن سو، جنگ در کشور همسایه سوریه رمقی برای دولت لبنان باقی نگذاشته و درگیری های سوریه اختلافات سیاسی لبنان را دوچندان کرده است.

کرسی ریاست جمهوری لبنان بیش از یک سال می شود که خالی است و پارلمانی که در سال ۲۰۰۹ انتخاب شد دوره خود را تمدید کرده و انتخابات را تا ۲۰۱۷به تعویق انداخته است.

دولت وحدت ملی نیز سعی کرده مرکزیت را حفظ کند و به رفع تنش های قومی کمک کند.

گذشت زمان

بسیاری از ناظران معتقدند تنها توافقی که میانجی اش قدرت های منطقه ای مانند ایران و عربستان سعودی باشند، می تواند دولت را سرجایش بازگرداند.

نیکلا ناصیف، ستون نویس روزنامه الاخبار می گوید: «این دولت نقش خود را بیشتر در گذر زمان می داند تا این که نماینده لبنان باشد، و می خواهد با حداقل ثبات پیش برود تا این که قدرت های منطقه ای از راه برسند و فکری بکنند.»

در این میان، هزینه های لبنان بالاست. مثلا بن بست سیاسی طرح استخراج گاز را عملا فلج کرده است.

مروان مـالوف، وکیل ۳۱ ساله لبنانی که در تظاهراتی در مقابل ساختمان های دولتی بیروت شرکت کرده می گوید: «انتخاباتمان را لغو کردند، پارلمان را تمدید کردند، رایمان را دزدیدند، و حالا مجبورمان کرده اند در میان زباله ها زندگی کنیم.»

قراداد شرکتی که تا هفته گذشته وظیفه جمع آوری زباله را برعهده داشت با بستن محل پیشین دفن زباله منقضی شده است.

مدیر این شرکت می گوید: «متاسفانه خیابان ها پر شده از زباله و کاری از ما ساخته نیست. برنامه ریزی باید از طرف دولت باشد و فقط آن موقع است که ما می توانیم وارد عمل شویم.»

XS
SM
MD
LG