لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۲۱

تاثیر آسپیرین بر کاهش خطر مرگ و میر ناشی از بیماری سرطان


تاثیر آسپیرین بر کاهش خطر مرگ و میر ناشی از بیماری سرطان
تاثیر آسپیرین بر کاهش خطر مرگ و میر ناشی از بیماری سرطان

پژوهشگران معتقدند مصرف بلند مدت و روزانه آسپیرین می تواند تا حدودی خطر مرگ و میر ناشی از برخی از انواع سرطان را کاهش دهد.

نتیجه تحقیقات جدید دانشمندان در یک دوره بیست ساله حاکی از آن است که آمار مرگ و میر بیمارانی که آسپیرین مصرف می کردند در میان مبتلایان به سرطان پروستات و ریه، ۰̸۸۰ بار و مبتلایان به سرطان دستگاه گوارش، همچون سرطان روده بزرگ ۰̸۶۵ بار کمتر از گروه هایی بود که آسپیرین مصرف نکرده بودند.

پیتر راتول، محقق دانشگاه آکسفورد و همکاران وی با تحلیل نتایج مصرف آسپیرین در ۲۵ هزار بیمار مبتلا به سرطان دریافتند خطر مرگ و میر در این افراد تا بیست درصد کاهش می یابد.

این پژوهشگران مصرف حداقل ۷۵ میلی گرم آسپیرین در شرکت کنندگان را به مدت چهار سال مورد ارزیابی قرار دادند. بیشتر افراد شرکت کننده در این آزمایش تحقیقی مرد بودند.

در حالی که بعضی از کارشناسان معتقدند این تحلیل شواهد محکم تری در مورد نقش آسپیرین در کاهش خطر ابتلا به بیماری سرطان ارائه می دهد، اما برخی دیگر از پژوهشگران می گویند توصیه های پزشکی به افراد سالم و به ویژه تحلیل تاثیر آسپیرین بر زنان و بیماران مبتلا به سرطان سینه را ارائه نکرده است.

پژوهشگران دانشگاه آکسفورد گفته اند که تحلیل و بررسی بیشتر در مورد نتایج این تحقیق، به ویژه در مورد گروه هایی که به آن ها توصیه می شود آسپیرین مصرف کنند، به زمان بیشتری نیاز دارد.

دکتر اریک ژاکوب، استاد اپیدمیولوژی «انجمن سرطان آمریکا» یافته های این تحقیق را یک «پیشرفت بزرگ» خوانده و گفته است نتایج این پژوهش بر تحقیقات پیشین در مورد تاثیر آسپیرین بر کاهش آمار مرگ و میر ناشی از انواع سرطان مهر تایید می نهد.

از سویی دیگر دکتر جان اسپینلی، محقق «مرکز سرطان بریتیش کلمبیا» در کانادا تاکید کرده است نتایج این پژوهش اثرات مصرف بلند مدت آسپیرین در بیماران را نشان نمی دهد و هنوز خیلی زود است که پزشکان توصیه های خود در مورد مصرف آن را تغییر دهند.

وی خاطرنشان کرده است شاید با انجام تحقیقات بیشتر بتوانیم به افراد میان سال، حتی افرادی که در معرض خطر ابتلا به سرطان قرار ندارند توصیه کنیم آسپیرین مصرف کنند.

با وجودی برخی نتایج مثبت تاثیر آسپیرین بر گروهی از بیماران سرطانی، اما برخی از کارشناسان پزشکی درباره عوارض جانبی و خطرات مصرف بی رویه این دارو هشدار داده اند.

گرچه مدت های مدیدی است که آسپیرین به بیماران مبتلا به نارسایی های قلب و عروق توصیه می شود اما خونریزی معده و روده از جمله عوارض جانبی آن هستند.

دکتر اد یانگ، رئیس اطلاعات و شواهد پزشکی «مرکز تحقیقات سرطان» بریتانیا هشدار داده است افراد برای مصرف روزانه آسپیرین باید با پزشک خود مشورت کنند و در نظر داشته باشند که مصرف آسپیرین ضامنی برای پیشگیری و یا ریشه کنی بیماری سرطان نخواهد بود. وی تاکید کرده است عواملی همچون خودداری از مصرف دخانیات و تناسب اندام و وزن از جمله عوامل حیاتی و راهبردی برای پیشگیری از این بیماری قلمداد می شوند.

نتایج این تحقیق روز سه شنبه ( ۷ دسامبر) در نشریه پزشکی « Lancet» منتشر شد.

XS
SM
MD
LG