لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۲۷

کنفرانس ۴ نماينده جمهوريخواه آمريکا و چند رهبر ائتلاف شمال افغانستان در برلين


کنفرانس ۴ نماينده جمهوريخواه آمريکا و چند رهبر ائتلاف شمال افغانستان در برلين
کنفرانس ۴ نماينده جمهوريخواه آمريکا و چند رهبر ائتلاف شمال افغانستان در برلين

گروه متشکل از اعضای کنگره آمريکا و رهبران ائتلاف شمال افغانستان، روز دوشنبه در برلين هشدار دادند که با توجه به ساختار سياسی فرد محور افغانستان، و از آنجا که سرنوشت کشور بستگی به تصميمهای شخص رييس جمهوری دارد، پس از خروج کليه نيروهای ائتلاف از افغانستان در سال ۲۰۱۴، اين کشور با موج ديگری از تنش های سياسی، روبرو خواهد شد.

چهار نفر از نمايندگان جمهوريخواه کنگره آمريکا و چندين نفر از رهبران ائتلاف شمال افغانستان روز دوشنبه در برلين برای بحث در زمينه ساختار سياسی افغانستان تشکيل جلسه دادند.

اين گروه روز دوشنبه برای سهيم کردن مردم در تصميهای سرنوشت ساز کشور و پايان فردمداری ساختار سياسی افغانستان، خواهان تدوين يک قانون اساسی جديد شدند.

اين افراد معتقدند که مذاکره مستقيم آمريکا با طالبان، فرصت مشارکت ساير گروههای ضدطالبان را در روند سياسی کشور سلب می کند و اين امر در واقع خيانت در حق کسانی محسوب می شود که ساليان سال با تسلط طالبان در افغانستان جنگيده اند.

با توجه به برنامه خروج همه نيروهای نظامی خارجی از افغانستان که قرار است تا سال ۲۰۱۴ به پايان برسد، تلاشهای زيادی صورت می گيرد تا پيش از آن تاريخ، بين طالبان و دولت افغانستان، يک قراداد صلح به امضا برسد.

اين گروه می گويند: همه آرزوی ما اين است که نيروهای ائتلاف در افغانستان موفق شوند. اما اکنون از اين نگران هستيم که با خروج آنها از افغانستان، زندگی آن همه سرباز آمريکايی که در افغانستان کشته شدند، به باد فنا برود. چون در حال حاضر ساختار سياسی افغانستان به خاطر متمرکز بودن همه قدرت در دست يک نفر، کارآيی ندارد. هيچکس در آمريکا تحمل يک چنين شيوه ای را ندارد.

اين گروه با صدور يک بيانيه مشترک اعلام کرد، مردم افغانستان شايستگی آن را دارند که به جای ساختار فعلی فرد محوری سياسی، از يک دموکراسی پارلمانی، برخوردار باشند.

مقامهای ارشد آمريکا ماه گذشته به خبرگزاری رويترز گفتند، روند مذاکرات با طالبان وارد مرحله حساسی شده و بزودی مشخص خواهد شد که امکان مصالحه با آنها وجود دارد يا خير.

طالبان نيز هفته گذشته بطور غيرمنتظره اعلام کردند رهبران گروه در زمينه مسائل مقدماتی با يکديگر به توافق رسيده اند و از آمريکا خواستند اعضای آنها را از بازداشتگاه نظامی گوانتانامو در کوبا، آزاد کند.

استيو کينگ، نماينده جمهوريخواه کنگره آمريکا، می گويد: به نظر من اعلام خروج نيروهای آمريکايی از افغانستان يک اشتباه محض بوده است.

عبدالرشيد دوستم، رهبر جنبش اسلامی ملی افغانستان، در اين جلسه گفت: ترديدهايی وجود دارد که طالبان از مذاکرات به عنوان يک محمل استفاده می کند.

شرکت کنندگان در جلسه برلين در خاتمه به اين نتيجه رسيدند که قوانين مربوط به انتخابات در قانون اساسی افغانستان بايد به نحوی تغيير کند، که در آن نمايندگان همه اقوام، طوايف و احزاب سياسی افغانستان از فرصت يکسان و برابر برخوردار شوند.

XS
SM
MD
LG