لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۰۳

تداوم واکنش‌ها به حکم توماج صالحی؛ آدام شیف: جرم او چیست؟ درخواست پاسخگویی از حکومت ایران از طریق موسیقی


توماج صالحی، رپر ایرانی مخالف جمهوری اسلامی
توماج صالحی، رپر ایرانی مخالف جمهوری اسلامی

آدام شیف، رئیس دموکرات کمیته امور امنیتی مجلس نمایندگان آمریکا، با انتشار پستی در شبکه اجتماعی «ایکس» حکم اعدام توماج صالحی را به شدت محکوم کرد و نوشت: «توماج، ناعادلانه در دادگاه جمهوری اسلامی به اعدام محکوم شده است. جرم او چیست؟ درخواست پاسخگویی از حکومت ایران از طریق موسیقی.»

شیف شجاعت و تعهد توماج به حقوق بشر در ایران را ستود و او را «الهام‌بخش همگان» خواند.

لوید داگت، دیگر نماینده کنگره آمریکا، نیز در پستی، خواستار لغو حکم اعدام توماج صالحی شد. او نوشت: «بیایید به جنایات رژیم ایران نور بتابانیم و در کنار ایرانیانی باشیم که خواهان آینده‌ای روشن‌تر با آزادی، حقوق بشر و حاکمیت قانون هستند.»

داگت همچنین از شعار «زن، زندگی، آزادی» که در جریان اعتراضات سراسری سال ۱۴۰۱ سر داده شد، حمایت کرد.

روز چهارشنبه همچنین هیلل نویر، مدیر اجرایی دیدبان سازمان ملل متحد، از بیانیه مشترک سفیران حقوق بشر یازده کشور اروپایی در محکومیت صدور حکم اعدام برای توماج صالحی، خواننده معترض رپ در ایران، از سوی دستگاه قضایی جمهوری اسلامی خبر داد.

او در شبکه اجتماعی ایکس نوشت، امضاکنندگان بیانیه با تاکید بر این که «توماج صالحی یکی از صداهای قدرتمند حامی تظاهرات مسالمت‌آمیز پس از مرگ مهسا امینی در ایران بود،» صدور حکم اعدام برای او را محکوم کرده‌اند.

در ادامه بیانیه گفته شده است، این حکم «در شرایطی صادر می‌شود که محدودیت‌های شدیدی برای آزادی هنری و آزادی بیان در ایران وجود دارد و از مجازات اعدام به‌عنوان ابزاری برای ایجاد هراس و سرکوب مخالف استفاده می‌شود.»

بنا بر اعلام مدیر اجرایی دیدبان سازمان ملل، نمایندگان کشورهای فرانسه، آلمان، بریتانیا، سوئد، نروژ، فنلاند، هلند، اسپانیا، استونی، لیتوانی و لوکزامبورگ در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، امضاکنندگان این بیانیه مشترک هستند.

این نمایندگان، در پایان بیانیه، «مخالفت شدید و اصولی» خود را با مجازات اعدام تحت هر شرایطی تکرار کرده و از حکومت ایران خواسته‌اند از استفاده از این مجازات به عنوان «ابزاری برای سرکوب صداهای منتقد» خودداری کند.

امیر رئیسیان یکی از وکلای پرونده توماج صالحی پنجم اردیبهشت از صدور حکم اعدام برای این خواننده معترض، بابت پرونده اتهامی سال ۱۴۰۱، از سوی دادگاه انقلاب اصفهان خبر داد؛ حکمی که قبلا از سوی دیوان عالی نقض شده بود.

توماج صالحی در جریان اعتراضات سراسری مردم در ایران، که در پی کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد در اواخر شهریور ۱۴۰۱ آغاز شد، به‌طور جدی فعالیت داشت و از معترضان و افراد بازداشت‌شده حمایت می‌کرد.

XS
SM
MD
LG