لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۴ خرداد ۱۴۰۳ ایران ۲۰:۲۱

راه‌‌پيمايی «عدالت برای همه» با حضور هزاران نفر در واشنگتن


کشیش آل شارپتون (چپ)، در تظاهرات میدان آزادی در واشنگتن، به سخنان بیوه اریک گارنر گوش می‌دهد – ۲۲ آذر (۱۳ دسامبر)
کشیش آل شارپتون (چپ)، در تظاهرات میدان آزادی در واشنگتن، به سخنان بیوه اریک گارنر گوش می‌دهد – ۲۲ آذر (۱۳ دسامبر)

کشیش آل شارپتون، سازمانده اين راه پيمايیها: این یک راه‌پيمايی سياهان يا سفيد‌پوستان نيست. این یک راه‌پيمايی آمریکايی برای محافظت از حقوق همه آمریکایی‌ها است. الهام بخش من بچه‌های سفيدپوستی هستند که بر روی پلاکاردشان نوشته اند «جان سياهان ارزش دارد.»

روز شنبه ده‌ها هزار نفر از مردم سراسر آمریکا در هم دردی با اعضای خانواده چهار مرد سیاه‌پوستی که توسط پلیس و یا پرسنل امنیتی کشته شدند و برای نشان دادن نااميدی و سرخوردگی‌های خود از درکی که از خشونت پليس و بی‌عدالتی نژادی در جامعه اقليت‌ها کرده و هم چنين ابراز هم بستگی، عزم و اراده برای اصلاح نقايص موجود در رفتار پليس، در خيابان‌ها و ميادين شهرها گردهم آمده و اعتراض کردند.

۱۳ دسامبر در واشنگتن، پايتخت آمريکا، بستگان مایکل براون، اریک گارنر، تامیر رايس، و تری‌وان مارتين در ميدان آزادی (فريدوم پلازا) ، نزدیک کاخ سفید، جمع شدند و پس از آن همراه با هزاران نفر در راهپيمايی مسالمت‌آمیز «عدالت برای همه» در خیابان پنسیلوانیا به سمت ساختمان کنگره شرکت جستند.

پلاکاردی که اين تظاهرکننده‌ در دست دارد، رويش خطاب به پليس نوشته شده «از چه کسی محافظت می‌کنی؟» -- ۲۲ آذر (۱۳ دسامبر)
پلاکاردی که اين تظاهرکننده‌ در دست دارد، رويش خطاب به پليس نوشته شده «از چه کسی محافظت می‌کنی؟» -- ۲۲ آذر (۱۳ دسامبر)

بيوه اريک گارنر، اسا، طی سخنانی گفت، «من فقط برای اریک گارنر به اين راهپیمایی نيامده‌ام بلکه برای همه دخترها، پسرها، فرزندان، برادرزاده ها، خواهرزاده‌ها، پدران و مادران اینجا هستم.»

اریک گارنر به اتهام فروش غيرقانونی سيگار و مقاومت دربرابر پليس، به محاصره ماموران پليس نيويورک درآمد و بر اثر خفگی به دست يکی از ماموران جان خود را از دست داد.

بيوه آقای گارنر در برابر جمعيتی شامل اقشار و نژادهای مختلف سخن می‌گفت که پلاکاردهايی با مضمون آخرين سخنان اريک گارنر «نمی توانم نفس بکشم» در دست داشتند و شعار می‌دادند «جان سياهان ارزش دارد.»

اين تظاهرات بخشی از برنامه‌های عملی سازماندهی شده توسط گروهی به نام «اقدام فرگوسن» بود. محرک اصلی اين اقدام مرگ دو سياه‌پوست بنام‌های اريک گارنر، که در ماه ژوئيه در نيويورک، و مايکل براون، که در ماه اوت در فرگوسن (ميسوری) کشته شدند، بود. در هر دو اين موارد، هيات داوران منتخب ايالتی، در بررسی های مقدماتی مدارک و مستندات پرونده را ناکافی دانسته و پيگيری قانونی دو افسر سفيدپوست پليس، متهم به استفاده از زور ناموجه را، بی‌مورد تشخيص داد.

کشته شدن تامیر رايس، پسر بچه ۱۲ ساله‌ اهل اوهايو که به دلیل درهواتکان دادن يک هفت‌تير اسباب بازی هدف تيراندازی مامور سفيدپوستی قرار گرفته بود، نيز به تنش‌های نژادی دامن زد. خاطره مرگ تری‌وان مارتين ۱۷ ساله هم که در سال ۲۰۱۲ در ايالت فلوریدا هدف گلوله يک شبگرد سفيد پوست در محله اسپانیایی‌ها قرار گرفته بود هنوز در ذهن بسیاری از آمریکایی‌ها تازه مانده است.

راهپیمایی روز شنبه در واشنگتن توسط کشیش آل شارپتون، رهبر «شبکه ملی اقدام» و میزبان يک برنامه تلویزیونی سازماندهی شد.

شارپتون خواستار تلاش متحدی برای پاسخ گو کردن نظام دادگستری و عدالت شد.

هزاران نفر در راه‌پيمايی اعتراضی در خیابان پنسیلوانیا به سمت ساختمان کنگره (در واشنگتن) شرکت کردند -- ۲۲ آذر (۱۳ دسامبر)
هزاران نفر در راه‌پيمايی اعتراضی در خیابان پنسیلوانیا به سمت ساختمان کنگره (در واشنگتن) شرکت کردند -- ۲۲ آذر (۱۳ دسامبر)

وی گفت، این راه‌پيمايی سياه‌پوستان يا سفيد‌پوستان نيست. این یک راه‌پيمايی آمریکايی برای محافظت از حقوق همه آمریکایی‌ها است. الهام بخش من بچه‌های سفيدپوستی هستند که بر روی پلاکاردشان نوشته اند «جان سياهان ارزش دارد.»

اين راه‌پيمايی ملی با صدور قطعنامه‌ای به پايان رسيد که در آن انجام اصلاحات در نحوه بررسی‌های پلیس و شرايط استفاده از زور عليه مظنونان خواسته شده بود.

خبرگزاری فرانس پرس از لورا مورفی، رئيس دفتر قانون‌گذاری اتحاديه آزادی‌های مدنی آمريکا، در واشنگتن، نقل کرد که، «ما از کنگره تصويب لايحه‌ای درباره طبقه‌بندی نژادی توسط پليس را خواستاريم.»

هم زمان با واشینگتن در نیویورک هم تظاهراتی گسترده تر برقرار بود. در اين تظاهرات ده‌ها هزار تن به رويدادی پیوستند که «راهپيمايی میلیونی» نام گرفت.روز شنبه از بوستون در شمال شرقی امريکا گرفته تا سان فرانسیسکو در ايالت غربی کاليفرنيا، از محوطه دانشگاه ایندیانا و شهرشیکاگو در غرب میانه گرفته تا ایالت جنوبی می‌سی‌سی‌پی راه‌پیمایی‌های گسترده‌ای در سراسر آمريکا برقرار بود. حتی در شهر تورنتو در کانادا نيز تظاهراتی به اين منظور صورت گرفت.

XS
SM
MD
LG