لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۳:۳۱

گزارش سیاسی: اوباما با چالش های سیاسی روزافزون روبروست


جیم مالونه، خبرنگار صدای آمریکا، واشنگتن

در شرایطی که باراک اوباما، رئیس جمهوری ایالات متحده در هفته جاری ۲۰۰ روز دوره ریاست جمهوری خود را پشت سر می گذارد، ارقام نظرسنجی های عمومی از کاهش حمایت افکار عمومی در قبال یکی از اولویت های اصلی سیاست داخلی او حکایت می کنند.

آقای اوباما از حمایت قاطعی که طی صد روز اول دوره ریاست جمهوری خود بهره مند شده بود و توانست طرح مشوق اقتصادی خود را به سرعت در کنگره ایالات متحده به تصویب برساند، فاصله بسیاری گرفته است.

طرفداران آقای اوباما امیدوارند در آستانه نمایان شدن پیشرفت در برخی از شاخص های اقتصادی، فرصت های سیاسی رئیس جمهوری چهره مثبت تری ارائه دهند.

استوارت هافمن، کارشناس اقتصادی گروه خدمات مالی پی ان سی می گوید: «من فکر می کنم طی چند ماه آینده رکود را پشت سر خواهیم گذاشت و امور اقتصادی مسیر عادی خود را طی خواهند کرد.»

رئیس جمهوری طی روزهای اخیر با حضور در گردهمایی هایی که بیشتر به کارزارهای تبلیغاتی دوران انتخابات شباهت دارند و جلب حمایت عمومی برای ابتکار خود در زمینه اصلاح خدمات درمانی و پیشرفت روند ساختار اقتصادی، قدم های سریعی برداشته است.

هافمن می گوید تردیدی نیست که اوضاع رو به بهبود است و ما شاهد آغاز پایان دوران رکورد هستیم.

اما خواست آقای اوباما برای کسب اعتبار برای پیشرفت های هر چند اندک در وضعیت اقتصادی با تداوم افزایش روند بیکاری که بازگرداندن آن به شرایط مطلوب ماهها به طول می انجامد، با مشکل روبرو شده است.

یک اقتصاد رو به بهبود به رئیس جمهوری کمک خواهد کرد تا بر موارد دیگری که در صدر اولویت های سیاست داخلی وی قرار دارند تمرکز کند. مسائلی همچون طرح اصلاح خدمات درمانی که به تدریج در کمیته های کنگره راه می یابد خود از جمله این امور هستند.

قانون گذاران بخش اعظم ماه جاری را در تعطیلات تابستانی سپری خواهند کرد.

دموکرات ها در تلاش اند تا در چندین جلسه عمومی در دورانی که نمایندگان کنگره در تعطیلات تابستانی هستند، جزئیات و مفاد طرح اوباما را به رای دهندگان معرفی کنند.

جمهوری خواهان مخالف اوباما نیز درهمین حین با مطرح کردن مخالفت های خود بویژه در مورد مسائلی که هزینه های بسیار زیاد این طرح و نیز دخالت بیش از حد دولت در امورمردم می نامند، به تلاش های خود ادامه می دهند.

جان بوئهنر، نماینده اوهایو و رئیس حزب جمهوری خواه در کنگره می گوید: «مسئله این است که هر چه اطلاعات بیشتری در مورد طرح خدمات درمانی در اختیار مردم قرار داده شود، استقبال عمومی از آن کاهش خواهد یافت.»

تحلیل گران سیاسی بر این باورند چند هفته آینده برای ابتکار پرزیدنت در ارائه طرح خدمات درمانی سرنوشت ساز خواهند بود.

تام دوفرانک، خبرنگارسیاسی کهنه کار نشریه نیویورک دیلی نیوز می گوید: «اگر آقای اوباما بتواند تا پایان سال جاری لایحه طرح خدمات درمانی را در کنگره تصویب کند از محبوبیت بیشتری برخوردار خواهد شد و به نظر من شانس بزرگی به وی روی خواهد آورد.»

ارقام جدید نظرسنجی های عمومی از محبوبیت نسبتاً بالای رئیس جمهوری حکایت می کند اما حمایت مردمی از طرح خدمات درمانی وی کاهش یافته است.

تام دوفرانک می گوید: «به نظر من نمایندگان کنگره که در تلاشند مجدداً به کنگره راه پیدا کنند، طی ۱۶ ماه آینده از سوی مردم بمباران خواهند شد و آن ها به طور خاص نگران چشم انداز حمایت عمومی از این طرح هستند، طرحی که در واقع برای اوباما مشکل ساز شده است.»

هدف اصلی ابتکار خدمات درمانی طرحی ست که بر اساس آن ۴۷ میلیون آمریکایی که در حال حاضر بیمه خدمات درمانی ندارند، بیمه می شوند.

آقای اوباما در ضمن درصدد است تا هزینه های سرسام آور بیمه خدمات درمانی را که برای مردم و بازرگانان گران هستند را کاهش دهد.

استوارت روتنبرگ، تحلیل گر سیاسی مستقر در واشنگتن می گوید: «طی هفته های اخیر، جمهوری خواهان فرصتی یافته اند تا در مورد موفقیت طرح خدمات درمانی اوباما تردیدهای بسیاری به وجود بیاورند. به این ترتیب آنها با تغییرموضع خود مبنی بر پرداختن به فلسفه پوشش خدمات درمانی برای همه، بر کاهش هزینه های بیمه و بررسی گزینه های مختلف برای افرادی که در حال حاضر بیمه هستند تمرکز کرده اند.»

جان فورتیر، تحلیل گر موسسه آمریکایی اینترپرایز ضمن پیش بینی یک مبارزه طولانی و پرچالش پیرامون طرح بیمه خدمات درمانی می گوید:«احتمال تمایل بیشتر به سوی تصویب این طرح بیش از مردود شمردن آن است. شاید یک ماه پیش مطمئن بودیم که این طرح به طور قطع تصویب خواهد شد اما امروز کمی تردید داریم. دموکرات ها برای تصویب این طرح با مشکلات بسیاری روبرو خواهند شد و احتمالا" رای نهایی تا سال ۲۰۱۰ طول می کشد.»

طی ماه های اخیر پرزیدنت اوباما به طور عمده درگیر مسائل داخلی بوده اما نگرانی های عمده ای هم در زمینه سیاست خارجی داشته است.

جنگ افغانستان یکی از این موارد نگرانی هاست. از سال ۲۰۰۱ و زمان حمله به افغانستان، ماه ژوئیه خونبارترین ماه برای نیروهای بین الملی دراین کشور بوده است.

در ضمن، همزمان با درخواست فرمانده ارشد ایالات متحده درافغانستان از کاخ سفید برای اعزام نیروی نظامی اضافی به این کشور، ارقام نظرسنجی های اخیر حاکی از آن است که حمایت افکار عمومی از جنگ آمریکا در افغانستان کاهش یافته است.

XS
SM
MD
LG