لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۴۸

چند خبر در ارتباط با زندانيان و جانباختگان ايران


وزارت کشور: برای برگزاری مراسم يادبود کشته شدگان در مصلای تهران مجوزی صادر نمی شود

محمود عباس زاده ی مشکينی، مدير كل سياسی وزارت كشور جمهوری اسلامی، می گويد اين وزارتخانه، برای برگزاری مراسم يادبود کشته شدگان در مصلای تهران، مجوزی صادر نمی کند. به گفته اين مقام مسوول،وزرات کشور، برای اين ايام، مجوز راهپيمايی و تجمع صادر نکرده است.پيش از اين، ميرحسين موسوی، خبر داده بود که وی، به همراه مهدی کروبی، دبيرکل حزب اعتماد ملی، از وزارت کشور خواسته اند، به تجمع يادبود کشته شدگان حوادث اخير در مصلای تهران، مجوز بدهد . به گفته ميرحسين موسوی، در اين مراسم، فقط قرآن خوانده خواهد شد، و هيچ سخنرانی صورت نمی گيرد. سايت قلم، وابسته به ميرحسين موسوی می گويد، مهدی کروبی و ميرحسين موسوی، در نامه ای از وزارت کشور خواسته اند تا مجوز برگزاری مراسم يادبود کشته شدگان را، درعصر هشتم مرداد ماه، در مصلای تهران بدهد. هشتم مرداد ماه، مصادف است با چهلمين سالروز درگذشت ندا آقا سلطان، دانشجوی بيست هفت ساله ی رشته فلسفه، در تهران. به گفته آرش حجازی، يکی از شاهدان عينی، ندا آقا سلطان،هدف تيراندازی فردی قرار گرفت، که کارت عضويت بسيج، به همراه داشت و کشته شد.

به دستور آيت الله خامنه ای بازداشتگاه کهريزک تعطيل ميشود

در هفته های اخير،شماری از بازداشت شدگان معترض به نتيجه انتخابات دهم، در اين مکان نگهداری شدند، که گزارش هايی از جان باختن برخی از دستگير شدگان در اين بازداشتگاه، منتشر شده است. در روزهای اخير، نام شماری از افراد که گفته می شود بر اثر شکنجه در زندان ها جان باخته اند، منتشر شده است. يکی از معترضين به نتيجه انتخابات که در زندان کشته شده، محسن روح الامينی، فرزند يکی از چهره های اصولگرايان است، که مرگ وی، منجر به تعطيلی بازداشتگاه کهريزک، به دستور آيت الله خامنه ای، شده است. به گفته يک نماينده ی اصولگرای مجلس شورای اسلامی، تاکنون سی نفر در درگيری های پس از انتخابات، کشته شده اند. فرهاد تجری به خبرگزاری کار ايران گفت، تا کنون تعداد کشته شده ها به طور معين اعلام نشده،اما شواهد حاکی از آن است که ۳۰ نفر، در درگيريهای خونين بعد از انتخابات، کشته شدند. وی نام کشته شده ها و علت مرگ آنان را، اعلام نکرد به گفته تجری، نماينده مجلس،بازداشتگاه کهريزک، از قبل قرار بود تعطيل شود،اما بعد از انتخابات، قرارشد از آن استفاده شود.وی اعلام نکرد کدام مسؤل دستور استفاده از اين بازداشتگاه را، داده است. به گفته فرهاد تجری، آيت الله خامنه ای، زمانی دستور تعطيلی بازداشتگاه کهريزک را اعلام کرد، که مطلع شد اين بازداشتگاه،، وضعيت بهداشتی مناسبی ندارد. برخی از معترضان به نتيجه انتخابات، پس از دستگيری، به بازداشتگاه کهريزک در جنوب تهران، منتقل شدند. برخی از آزاد شدگان از بازداشت گاه کهريزک، می گويند که اين بازداشتگاه، مورد استفاده ی سپاه پاسداران و نيروی انتظامی بوده، و آنان به شدت در اين بازداشتگاه، شکنجه شده اند. مقامات مسؤل در جمهوری اسلامی، تاکنون به اخبار رسيده در مورد شکنجه در بازداشتگاه کهريزک، واکنش روشنی، نشان نداده اند.

نيويورک تايمز: عصبانيت ايرانی ها در مورد بدرفتاری و قتل بازداشتی های اخير

روزنامه نيويورک تايمز می نوسيد، برخی از کسانی که تازه از زندان آزاد شده اند، از مشاهدات خود مبنی بر کتک خوردن و حتی قتل زندانيان توسط نگهبانان، ميگويند. در روزهای اخير،اجساد کبود برخی از زندانيان به خانواده خود بازگردانده شده، و مقامهای بيمارستان در گفتگو با گروه های حقوق بشری می گويند، بيش از ١٠٠ نفر، در تظاهرات پس از انتخابات، کشته شده اند. نيويورک تايمز می نويسد، اين رويدادها و گفته های شاهدان ايرانی، حتی برخی از محافظه کاران سرشناس را، خشمگين کرده است. اين روزنامه به سخنان علی مطهری عضو اصولگرای مجلس شورای اسلامی اشاره کرده، که گفته است: چرا بايد کار به جايی برسد، که رهبر، شخصاً وارد اين قضايا شود؟ آقای مطهری ميگويد: اگر صرفاً به تعطيلی يک بازداشتگاه بسنده شود،مجدداً افراد مزبور، به کار خودشان در جاهای ديگر ادامه ميدهند،و چيزی عوض نميشود.

رئيس پليس پيشگيری فرماندهی انتظامی تهران: به خسارت ديدگان حوادث اخير خسارتی پرداخت نخواهد شد

به گزارش روزنامه سرمايه، رئيس پليس پيشگيری فرماندهی انتظامی تهران، گفته است که اين نيرو به خسارت ديدگان حوادث اخير خسارتی پرداخت نخواهد کرد. سرهنگ محسن بيگی گفته است،افرادی که به اموالشان در جريانات اخير آسيبی وارد شده يا خودشان در اين ماجراها آسيب ديده اند، می توانند شکايات خود را در کلانتری محل زندگی خود، مطرح کنند. به نوشته سرمايه، اين اظهارات در حالی مطرح می شود، که سردار محمدی فر، معاون حقوقی نيروی انتظامی، پيش از اين گفته بود نيروی انتظامی، تاکنون ٥٠ ميليون تومان خسارت به آسيب ديدگان حوادث اخير، پرداخت کرده است.

نايب رئيس كميسيون حقوقی و قضايی مجلس شورای اسلامی: سعيد حجاريان بزودی آزاد می شود

نايب رئيس كميسيون حقوقی و قضايی مجلس شورای اسلامی، گفت سعيد حجاريان، عضو ارشد جبهه مشارکت ايران اسلامی، به زودی از زندان، آزاد می شود. آقای حجاريان ، از مشاوران محمد خاتمی،در دوران رياست جمهوری وی،بوده است. سعيد حجاريان، پس ازترور سال ١٣٧٨، به زندگی برروی صندلی چرخدار ادامه می دهد. خانواده ی آقای حجاريان که نسبت به وضعيت سلامت وی ابراز نگرانی کرده اند،، می گويند مقامات، با سو استفاده از شرايط جسمی آقای حجاريان، او را برای گرفتن اعتراف های دروغين تحت فشار قرار داده اند. در همين رابطه، فرهاد تجری، به خبرگزاری کار ايران گفت، پخش اعترافات بازداشت شدگان از صدا و سيمای جمهوری اسلامی،غير قانونی است، و اعترافات زمانی پخش خواهد شد، که حکم دادگاه،قطعی، و نظر دادگاه برای پخش اعترافات، مثبت باشد. تجری، همچنين درباره آزادی مصطفی تاج زاده و بهزاد نبوی، دو نفر از اعضای ارشد سازمان مجاهدين انقلاب اسلامی، گفت جرائم اين دو فعال سياسی، بسيار مهم و امنيتی است، و آزادی آنان،طول می کشد. مصطفی تاج زاده، معاون سياسی وزير کشور،دولت محمد خاتمی، و بهزاد نبوی، نماينده مجلس ششم، و از بنيانگذاران سازمان مجاهدين انقلاب اسلامی،بيش از چهل روز است، بازداشت هستند. به گزارش پايگاه اطلاع رسانی نوروز، همسران اين دو چهره ی سياسی، ششم مرداد ماه،با انتشار نامه ای خطاب به آيت الله شاهرودی، رييس قوه قضاييه، اعلام کرده اند که بيم جان همسرانشان را دارند، و بر اساس قانون اساسی، آيت الله شاهرودی را مسؤل حفظ سلامتی همسران خود می دانند. از زمان آغاز اعتراض ها به نتيجه انتخابات، ماموران امنيتی ده ها تن از سران احزاب قانونی اصلاح طلب، چهره های سياسی، مطبوعاتی، سينمايی، و مدنی حامی ميرحسين موسوی و مهدی کروبی را، بازداشت کرده اند. از سرنوشت بسياری از آنان،اطلاعی منتشر نشده است.

عيسی سحرخيز، احمد زيدآبادی، عبدالرضا تاجيک و محمد قوچانی در زندان

روزنامه اعتماد ملی می نويسد، شايعات در مورد وضعيت سلامتی عيسی سحر خيز، مديرکل مطبوعات داخلی وزارت ارشاد دولت محمد خاتمی، و يکی از حاميان مهدی کروبی، که در هفته های اخير بازداشت شد، خانواده ی او را، نگران کرده است. همچنين، همسر و فرزندان احمد زيدآبادی، يکی ديگر از حاميان مهدی کروبی، مدت بيست و پنج روز است، که از او خبری ندارند. به نوشته اعتماد ملی، عبدالرضا تاجيک، روزنامه نگار اصلاح طلب، با سپردن قرار وثيقه ١٠٠ ميليون تومان، به زودی آزاد خواهد شد، و ازمحمد عطريانفر، عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران، که همراه با ديگر چهره های اصلاح طلب در هفته های اخير بازداشت شده، خبری در دست نيست. اعتماد ملی در بخش ديگری از اخبار خود، به حضور محمد خاتمی، رييس جمهوری پيشين ايران، در منزل محمد قوچانی و ديدار با خانواده ی اين روزنامه نگار خبر داده است. محمد قوچانی، سردبير روزنامه اعتماد ملی،حدود ٣٧ روز پيش، توسط ماموران امنيتی، بازداشت شد.

هشدار دبيرکل عفو بين الملل و شيرين عبادی: بحران حقوق بشری در ايران عميق تر می شود

ايرنه خان دبير کل عفو بين الملل، و شيرين عبادی برنده جايزه نوبل صلح، بر حمايت هرچه بيشتر از حقوق مردم ايران، تاکيد کردند. اين مدافعان حقوق بشر،روز سه شنبه، اعلام کردند بحران حقوق بشری که اکنون در ايران مشاهده می شود، روز به روز عميق تر شده، و ممکن است مراسم سوگند محمود احمدی نژاد، تظاهرات و سرکوب بيشتری را، با خود همراه داشته باشد. خانم عبادی که هم اکنون به دعوت عفو بين الملل در لندن به سر ميبرد، در سخنان روز سه شنبه خود، به وکلای زندانی در ايران اشاره کرد، وگفت: همکاران من، اکنون به خاطر فعاليت های خود در پيشبرد عدالت، قانون و دفاع از حقوق بشر مردم ايران در زندان هستند . آنها مانند افراد بسيار ديگری در ايران، برای ارزش های جهانی همچون آزادی فکر ، بيان و حق آزادی، اعتراضات غير خشونت آميز، بازداشت شده اند. در پايان اين بيانيه مشترک،خانم عبادی و خانم خان، بر اهميت حمايت جهانی به ويژه سازمان ملل متحد،تاکيد کردند. خانم خان، گفت اکنون سازمان ملل متحد، بايد نقشی تعيين کننده تر رابرعهده گيرد. سازمان ملل متحد، بايد در مورد موارد نقض حقوق بشر در ايران تحقيق کرده، و مدارک اين اعمال را جمع آوری کند، تا يک روز، مسئولان اين اقدام ها به سزای اعمال خود، برسند.

رسیدگی مجدد به شکایت در ارتباط با ترور ژنرال اويسی در دادگاه استینافِ فدرال در واشنگتن

یک دادگاه استینافِ فدرال در واشنگتن، دستور رسیدگی مجدد به شکایت امیر اویسی از ایران، بعلت حمایت حزب الله از ترور غلام اویسی را در روز ١٧ فوریه سال ١٩٨٤در پاریس، صادر کرد. غلام اویسی ژنرال چهار ستاره و رئیس نیروهای نظامی ایران تا اوائل سال ١٩٧٩ بود. وی پس از سرنگونی رژیم شاه و استقرار جمهوری اسلامی، به آمریکا و سپس به فرانسه رفت و تا زمان سوء قصد به جانش در آنجا اقامت داشت. حزب الله لبنان مسئولیت ترور غلام اویسی که یکی از مخالفان سرسخت جمهوری اسلامی بود ، بعهده گرفت. امیر اویسی نوة غلام اویسی که در کالیفرنیا متولد شده بود، با پدر بزرگش تا زمان ترور وی در پاریس زندگی می کرد. او در سال ٢٠٠٣ از ایران بعلت تحمل فشارهای روانی ناشی از ترور پدر بزرگش شکایت کرد. ایران به این شکایت واکنش نشان نداد و در دادگاه نیز حاضر نشد. اما دادگاه بعلت این که وی تبعه کالیفرنیا است و سوءقصد در فرانسه انجام شده، رأی بر عدم رسیدگی به شکایت داد. اما اکنون بر اساس حکم دادگاه استیناف، رسیدگی به این پرونده به دادگاه ارجاع شده است.

XS
SM
MD
LG