لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۲۱:۳۱

گزارش سیاسی: دریانوردان فیلیپینی، قربانیان اصلی دزدان دریایی سومالی


هدا بایرون، خبرنگار صدای آمریکا، مانیل

حداقل ۸۰ دریانورد فیلیپینی توسط دزدان دریایی سومالی گروگان گرفته شده اند. فیلیپین در مقایسه با سایر کشورها بالاترین تعداد گروگان ها را دارد.

دولت فیلیپین تردد کشتی های حامل خدمه فیلیپینی را در آبهای سومالی ممنوع کرده است.

همسر کاترین بورتا تا چند هفته پیش گروگان دزدان دریایی سومالی بود. کاترین پس از شنیدن گزارشی که از زخمی شدن همسرش بر اثر شلیک گلوله خبر می داد، به شدت نگران امنیت و سلامت او بود.

کشتی حامل مواد شیمیایی که این مرد فیلیپینی در آن کار می کرد، در ماه نوامبر در مسیر خود از سنگال به هند ربوده شد. اما پس از مذاکرات بین دزدان دریایی و مالکان کشتی و احتمالاً پرداخت غرامت، رادل بورتا و دیگر همکاران او در کشتی به کشورشان بازگشتند.

با این حال هنوز ۸۰ دریانورد فیلیپینی در اسارت دزدان دریایی سومالی قرار دارند.

گلوریا آرویو، رییس جمهوری فیلیپین از جامعه بین الملل خواسته است تلاش برای آزادی این افراد را افزایش دهند. وی به شرکت های کار یابی دستور داده تا اطمینان حاصل کنند کشتی های حامل دریانوردان فیلیپینی حداقل تا ۲۰۰ مایل دریایی از سومالی فاصله بگیرند.

نلسون رامیرز، سخنگوی «اتحادیه دریانوردان فیلیپینی» چنین ممنوعیتی را غیر منطقی خواند و می گوید :« این اقدام بسیار نمایشی است. مقامات کشور حتی نقشه خوانی نمی دانند و برای تشخیص و امکان چنین امری حتی با اتحادیه های کارگری و دریانوردی مشورت نکردند. تعیین فاصله ۲۰۰ مایل از سواحل سومالی در واقع برای مالکان کشتی ها، دریانوردان و شرکت های کاریابی و مجازات متخلفین غیر ممکن است.»

رامیرز می گوید :« سیاست دولت مشکل آفرین است. دولتی که همواره برای کوتاهی پیرامون اقدام جدی برای آزادی گروگان های فیلیپینی مورد انتقاد قرار گرفته است. دولت سرنوشت و آزادی این افراد را به مذاکرات مالکان کشتی ها با دزدان دریایی واگذار کرده است.»

یک وزیر کابینه دولت فیلیپین به محدودیت های موجود در زمینه آزادی گروگان ها اذعان می کند و می گوید مذاکرات بین دزدان دریایی و مالکان کشتی ها موفقیت آمیزتر از مداخله دولت بوده است.

بنا به گفته « دفتر دریانوردی بین المللی»، حمله دزدان دریایی در سواحل سومالی از ۵۳ مورد در سه ماه اول سال جاری، به ۱۰۲ مورد افزایش یافته است.

کشتی های ایالات متحده، چین و کشورهای دیگر با حرکت در آب های سومالی در صددند تا از گذر امن کشتی ها اطمینان حاصل کنند.

رامیرز می گوید :« دزدی دریایی به احتمال زیاد کارگران فیلیپینی را از کار بر روی کشتی هایی که در این آبهای پر خطر تردد می کنند، باز نخواهد داشت. من شخصاً با دریانوردانی که گروگان گرفته شده بودند، صحبت کرده ام و از آنها در مورد تجدید نظرشان پیرامون بازگشت به این آب ها و کار در این کشتی ها پرسیده ام و آن ها تاکید کردند در آینده نزدیک با توجه به حضور کشتی های محافظ به فعالیت های خود ادامه خواهند داد.»

شرکت های کاریابی نیز تاکید کرده اند تا زمانی که خدمه فیلیپینی به کار در این کشتی ها تمایل نشان دهند، استخدام خواهند شد.

XS
SM
MD
LG