لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۲:۲۸

ايران درمقابل تحريم واردات بنزين آسيب پذير است


* ديپلماسی بدون تهديد چماق شانسی ندارد

وال استريت جرنال زير عنوان" ديپلماسی بدون تحريم های سخت تردر زمينه انرژی شانسی ندارد" می نويسد در چارچوب يک قانون کلی، تحريم های اقتصادی وسيله ضعيفی است که سياست خارجی در اختيار دارد. اجرای آن سخت است: به برمه فکرکنيد. مستعد فساد است: به برنامه نفت در ازای غذا فکر کنيد. بندرت ثمر بخش است: به کوبا فکر کنيد. اما بگذاريد در مورد ايران استثنائی قائل شويم. ما اين را پس از پنج سال تلاش های ديپلماتيک بی ثمرميگوئيم که به رهبری اتحاديه اروپا و با پشتيبانی دولت بوش برای متقاعد ساختن ايران به انصراف از برنامه های اتمی اش، و عمل کردن به قطعنامه های الزامی شورای امنيت سازمان ملل متحد، به اجرا گذاشته شد. فعلا تنها چيزی که می تواند بين ملاها و يک بمب فاصله بياندازد، يا تحريم هائی تنبيهی است، و يا ضربه ای نظامی -احتمالا اسرائيلی - که می تواند خاورميانه را درگيريک جنگ منطقه ای کند. کدام گزينه را ترجيح ميدهيد؟

وال استريت جرنال می نويسد اين يک واقعيت است که ايران گرچه يک صادرکننده عمده نفت است اما قريب چهل درصد از بنزين مورد نياز خود را وارد ميکند- زيرا فاقد ظرفيت و توانائی کافی برای تصفيه و پالايش در داخل است. هر گونه کاهشی در عرضه می تواند به اقتصاد متزلزل ايران آسيبی فوری برساند، و می تواند موجب ناآرامی های اجتماعی شود- همانگونه که در سال ۲۰۰۷ پس از آنکه رژيم جيره بندی بنزين را وضع کرد، رخ داد. واقعيت ديگر اينکه عرضه بنزين به ايران توسط تعدادی معدود از شرکت هائی خارجی انجام ميگيرد که همگی تجارت های عمده ای در آمريکا دارند.

وال استريت جرنال با اشاره به تفاهم های رو به افزايش دو حزبی در مورد تحريم بنزينی ايران، و اين يادآوری که پرزيدنت اوباما در جريان مبارزات انتخاباتی چنين تحريمی را توصيه ميکرد، می نويسد اين بد است که اکنون پرزيدنت اوباما تحريم های سخت تر را برای مدتی نامحدود معلق ميگذارد به اين اميد که يک بار ديگر به اصطلاح سنگ ديپلماسی را به قله کوه برساند. او احتمالا در بين راه با همان مقاومت هائی مواجه ميشود که جرج بوش و اروپائی ها روبرو شدند، وبه ملاها فرصت داد به بمب نزديکتر شوند. ديپلماسی بدون تهديد چماق شانسی ندارد و بهمين جهت کنگره می تواند با تصويب دو قانون مهم و اثر گذار بر عرضه انرژی به ايران به کمک بيايد.

* لاريجانی به رغم انتقادی شديدتر از هر مقامی ديگر در ايران از آمريکا، مذاکره دو کشور را رد نکرد

نيويورک تايمز زير عنوان رئيس مجلس ايران ويديوی رويکرد اوباما را کوچک جلوه ميدهد می نويسد علی لاريجانی رئيس مجلس ايران روز چهارشنبه با لحنی تند تراز هر مقام ارشد ديگری در ايران، پس ازپيام صلحی که پرزيدنت اوباما هفته گذشته به ايران فرستاد، از آمريکا انتقاد کرد.

نيويورک تايمز با اين يادآوری که پيام پرزيدنت اوباما در قالب تبريک نوروز فرستاده شد، اظهارات آقای لاريجانی را در نجف نقل ميکند که گفت مشکل ما با آمريکا مشکلی عاطفی نيست که بتواند با فرستادن تبريک حل و فصل شود. آمريکا بايد بداند اين مشکل پيچده ای است که به سی سال پيش بازميگردد.

نيويورک تايمز می نويسد با اينحال آقای لاريجانی مشخصا مذاکرات ميان واشنگتن و تهران را، که پرزيدنت اوباما به عنوان يکی از هدفهای سياست خارجی دولت خود تعيين کرده است منتفی ندانست ندانست.

* ايران ممکن است در پی پاسخی دو پهلو به آمريکا باشد

لس آنجلس تايمز زير عنوان"ايران در کنفرانس افغانستان های راجع به افغانستان به آمريکا ملحق ميشود" به نقل از اظهارات امروز، پنجشنبه، سخنگوی وزارت امور خارجه ايران می نويسد ايران ميگويد با فرستادن هيات های نمايندگی به دو کنفرانس بين المللی در باره افغانستان در روزهای آينده، از جمله کنفرانسی در هلند که دولت اوباما از حضور تهران در آن استقبال کرده است، به آمريکائيان ملحق ميشود.

لس آنجلس تايمز با اين يادآوری که حسن قشقاوی گفته است هنوز در مورد سطح هياتی که به کنفرانس لاهه فرستاده خواهد شد تصميمی گرفته نشده است می نويسد اين گويای آن است که ايران ممکن است نماينده ای در سطح پائين اعزام کند که پاسخی دو پهلو به رويکردهای دولت اوباما تلقی خواهد شد.

لس آنجلس تايمز می نويسد مهدی آخوندزاده معاون وزارت امورخارجه به کنفرانس سازمان همکاری شانگهای در باره افغانستان فرستاده ميشود، که روز جمعه در مسکو برگزار خواهد شد، و آمريکا نيز در آنجا نماينده خواهد داشت.

لس آنجلس تايمز می نويسد اوباما و ديگر سياست گذاران آمريکائی بر ايده استقبال از مشارکت ايران در تلاش های راجع به ايجاد ثبات در افغانستان را ، که تهران و واشنگتن در آنجا منافعی مشترک دارند، به عنوان راهی برای ايجاد اعتماد بين دو کشور و برطرف ساختن اختلافات جاری تاکيد ميکنند.

لس انجلس تايمز می نويسد بعضی از تحليل گران ايرانی هشدار ميدهند که در برداشت از تصميم ايران راجع به فرستادن نماينده به کنفرانس لاهه ، بخصوص اگر به فرستادن مقاماتی در سطح پائين ختم شود، نبايد مبالغه کرد زيرا ايران ممکن است چنين تصميمی را با هدف محروم ساختن آمريکا از رسيدن به يک پيروزی در صحنه روابط عمومی اتخاذ کند.

* پدر رکسانا نگران اعتصاب غذای اوست


هرالد تريبيون زير عنوان"اوليای خبرنگار محبوس سفر به ايران را تدارک می بينند" می نويسد پدر رکسانا صابری خبرنگار محبوس در ايران ميگويد وی و همسرش در نظر دارند ظرف چند روز آينده برای ديدن دخترشان به ايران بروند.

هرالد تريبيون اظهارات رضا صابری در گفتگوئی با خبرگزاری آسوشيتد پرس را نقل ميکند که گفته است اميدوارم اگر ما را ببيند، روحيه اش بالا برود.

هرالد تريبيون می نويسد پدر رکسانا نگران است که دخترش اعتصاب غذا کند، و به نقل از رکسانا در گفتگو با پدرش می نويسد يکی از دادستانها گفته است ممکن است ماهها و حتی سالها در زندان بماند.

هرالد تريبيون اظهارات پدر رکسانا را نقل ميکند که گفته است اگر به دخترش گفته باشند ممکن است ماهها در زندان بماند وی ممکن است اقدام به خودکشی کند.

XS
SM
MD
LG