لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۱:۴۹

دراويش در جمهوری اسلامی ايران در خطرند


همزمان با افزايش موج سرکوب، نشديد آزار و اذيت وگسترش بازداشت اقشار مختلف منتقدين مقامات حکومت، در جمهوری اسلامی ايران بويژه اقليت های مذهبی در ماههای اخير که يادآور دوران سياه اوايل انقلاب اسلامی بشمار ميرود، دراويش سلسله گنابادی نيز در امان نمانده اند.

هفته گذشته عده ای از ماموران امنيتی و افرادی که به لباس شخصی ها معروف اند به حسينيه دراويش نعمت الهی گنابادی در تکيه «ناصر علی» در شهر اصفهان بدون اخطار قبلی و يا حکم قانونی حمله کرده و آنرا با خاک يکسان کرده اند. اشياء قيمتی، فرشها وکليه کتابهای حسينيه توسط اين افراد برده شده است. عده ای از دروايش نيز که در محل حضور داشته اند بازداشت و درحال حاضردر زندان دستجرد به سر ميبرند. تاکنون پليس و مقامات دولتی در اين مورد هيچگونه اظهار نظری نکرده اند که خود ميتواند نشانگر دست داشتن و حمايت مقامات حکومت قلمداد شود.

بدنبال اين حادثه و پس از آنکه هزاران تن از دراويش در گوشه و کنارايران برای اعتراض به تخريب حسينيه اصفهان، روز شنبه سوم اسفند در تهران گرد آمدند تا در مقابل مجلس شورای اسلامی صدای خود را به گوش نمايندگان مردم برسانند با ممانعت ماموران انتظامی روبر شدند.

ساعاتی بعد، ماموران امنيتی تهران دهها تن از دراويش گنابادی را که در حسينيه «امير سليمانی» واقع در پارک شهر به مناسبت دهه آخر ماه صفر در مراسم عزاداری شرکت کرده بودند را مورد ضرب و شتم قرار داده، بازداشت و سپس آنها را روانه زندان اوين ميکنند.

گفته ميشود تعداد بازاشت شده گان در ساعات اوليه به ٨٠٠ تن ميرسيد که بسياری از آنها آزاد و در حال حاضر تعداد آنها به ١٢٠ تن ميرسد که همگی به بند ٢٤٢ زندان اوين منتقل شده اند. عليرغم آنکه بيش از ٤٨ ساعت از دستگيری آنها ميگذرد برخلاف قوانين ايران از دسترسی بازدشت شده گان به وکلای مدافع و ملاقات با خانواده هايشان نيز جلوگيری بعمل آمده است.

قابل توجه است که سال گذشته به ابتکار مقامات وزارت خارجه جمهوری اسلامی ايران همراه با گروهی از کشورهای اسلامی در واکنش به چاپ کاريکاتورهايی از پيامبر اسلام در پاره ای از روزنامه های کشورهای اروپايی، در شورای جقوق بشر قطعنامه ای به تصويب رسيد که بر اساس آن اهانت به مذاهب نقض حقوق بشر بشمار ميرود. اما معلوم نيست دولت جمهوری اسلامی تخريب اماکن مقدس اقليت های مذهبی در ايران بويژه به آتش کشيدن حسينيه های دراويش، به غارت بردن اشياء اين اماکن و جلو گيری از مراسم مذهبی آنان را در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد چگونه توجيح خواهد کرد.

دکتر مصطفی آزمايش يکی از چهره های سرشناس دراويش سلسله گنابادی که مقيم پاريس است علل افزايش بی سابقه يورش های اخير مقامهای امنيتی به اماکن مذهبی دراويش در شهرهای مختلف ايران را «ادامه نحوه نگرش مقامات جمهوری اسلامی از بدو انقلاب اسلامی ميداند.» وی می افزايد با اين تفاوت که «گرايش دولت محمود احمدی نژاد که قدرت اجرايی امور کشور را در سه سال گذشته بدست دارد، همان گرايش هيئت موتلفه و فدائيان اسلام است که برداشتی بسيار قشری از دين دارند.»

در تاکيد اين نظريه، دکتر آزمايش به سخنرانی سعيد امامی يکی از مقامات بلند پايه وزارت امنيت در دوران رياست جمهوری آقای رفسنجانی که به طرز مشکوکی در زندان جان سپرد در دانشگاه همدان اشاره ميکند که در آن زمان گفته بود خطر دراويش از خطر کمونيست ها و مجاهدين بدتر است، زيرا «آنها با ما تضاد ايدئولوژيک دارند.»

به گفته آقای آزمايش اولين حسينيه دراويش گنابادی سه سال پيش دربهمن ١٣٨٤ در شهر قم توسط ماموران دولت با خاک يکسان شد . سال گذشته نيز حسينيه ای در شهر بروجرد به همين سرتوشت دچار شد. و بدنبال آن در ناحيه چرم مهين در استان اصفهان منزل مسکونی يکی از دراويش بنام آقای جوادی که بعنوان محل عبادت دراويش از آن استفاده ميشد توسط ماموران با بولدوزر تخريب شد و بعد از آن نوبت به کيش و اصفهان رسيد.

دکتر آزمايش ميگويد اميرعلی لباف تنها به جرم پيروی از آئين دراويش گنابادی سه ماه است که در قم در زندان بسر ميبرد. و همچنين پروانه وکالت مصطفی دانشجو وکيل دادگستری نيز بدنبال قبول دفاع از «پرونده قم» لغو شده است.
دراويش سلسله نعمت الهی گنابادی که پيروان آن را بيش از دو ميليون در کشور تشکيل ميدهند بيشتر در شهرهای مرکزی ايران مستقر هستند، دراويش گنابادی معتقد به جدايی دين از سياست می باشند و از همه مهمتر دراويش گنابادی معتفدند «انسان با تصفيه روح ميتواند امام زمان را در قلب خود زيارت کند.» و فلسفه انتظار ظهور امام زمان را امری معنوی تلقی ميکند. پيروان سلسله دراويش نقش بندی و همچنين سلسله دروايش قادريه نيز در نقاط مرزی ايران مانند ترکمن صحرا و کرمانشاه ساکن هستند.



XS
SM
MD
LG