لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۰۲

وسائل ارتباط جمعی در ايران تحليف و آغاز رياست جمهوری اوباما را ناديده گرفتند


*صحنه ای از مراسم تحليف اوباما در خانه ای در ايران

واشنگتن پست زير عنوان"لحظه ای برای رئيس جمهوری در سراسر جهان" می نويسد مردم در گوشه و کنار جهان، از کنيا-سرزمين پدری پرزيدنت اوباما گرفته تا ايران، که تلويزيون دولتی اش تحليف و آغاز رياست جمهوری او را ناديده گرفت، برای تماشای اين واقعه در خانه ها و اماکن عمومی جمع شده بودند.

واشنگتن پست می نويسد در تهران تظاهرکنندگان ضد آمريکائی، چند ساعت پيش از برگزاری مراسم تحليف اوباما، تصويراو را در محوطه سفارت پيشين آمريکا سوزاندند، اما آنی و رويا، آموزگارانی که سالهای سی زندگی شان را ميگذرانند حاضر نشدند ديدارشان را با تاريخ از دست بدهند. اين دو بهترين دوست، دو صندلی راحتی را جلوی تلويزيون آوردند، و گيرنده غير مجاز ماهواره ای را روی کنال سی ان ان گذاشتند. همان وقت تلويزيون دولتی ايران تصاوير خبرهای قديمی روز يکشنبه کنفرانس سران عرب در باره غزه را پخش ميکرد.

واشنگتن پست می نويسد مادر رويا، هنگامی که اين دو با ظاهر شدن اوباما روی صفحه تلويزيون کف ميزدند چای سرو ميکرد. وقتی تلويزيون ميليون ها آمريکائی را نشان داد که محوطه پارک ملی را پوشانده بودند، هردو روحيه ای خوش بينانه داشتند. رويا ميگفت اوباما مناسبات با ايران را برقرار ميکند. نگاهش کن، مردی است که از عهده اين کار برمی آيد. وقتی اوباما سوگند ياد کرد، آنی دستمالی کاغذی برداشت و ضمن پاک کردن اشک از چشمانش گفت ما بخشی از تاريخ هستيم.

واشنگتن پست می نويسد ده دقيقه از سخنرانی که گذشت بنظر ميرسيد بعضی از جنبه های اين حالت جادوئی محو شده است. رويا ميگفت بسياری از رئيس جمهوری ها همين کلمات را استفاده ميکنند. ممکن است اوباما نتواند به قول هايش عمل کند. اما دست کم به آنچه که ميگويد واقعا معتقد است. اين را می توانی در جشمانش ببينی.

* تظاهرات عليه اوباما در تهران

ديلی تلگراف لندن زير عنوان "استقبال با عداوت و اميدی بی صدا ازاوباما در ايران" با اشاره به تظاهرات خيابانی در تهران عليه اوباما که چند ساعت پيش از مراسم تحليف او انجام گرفت می نويسد با اينحال، حتی تندروها نيز سخنرانی آغاز رياست جمهوری اوباما را به دقت بررسی خواهند کرد.

ديلی تلگراف سخنان محمود احمدی نژاد رئيس جمهوری ايرا ن را نقل ميکند که گفته است وی صبر خواهد کرد و سخنان اوباما را کلمه به کلمه بررسی خواهد کرد تا ببيند تغييری در سیياست آمريکا پيدا شده است يانه.

ديلی تلگراف با اين يادآوری که بعضی از ايرانيان مشتاق گرم شدن مناسبات با غرب مراسم تحليف را از طريق ماهواره هائی غير مجاز در ايران تماشا کردند می نويسد آنها لحن و کلام اوباما را خطاب به دنيای اسلام در مورد راهی جديد برای آينده بر پايه احترام متقابل ستودند. اما آنان ميخواهند شاهد عملی شدن اين حرف های خوب باشند. آنها ميخواهند که او با ايران صحبت کند، نه صحبت در باره ايران.


* بی اعتنائی وسائل ارتباط جمعی در ايران به تحليف اوباما


گلف تايمز، روزنامه عربی زبان قطر زير عنوان"ترديد ايرانيان به گرم شدن مناسبات" می نويسد بيشتر وسائل ارتباط جمعی ايران ديروز مراسم تحليف باراک اوباما و آغاز رياست جمهوری او را ناديده گرفتند ضمن آنکه مردم به امکان آب شدن يخ در مناسبات تهران و واشنگتن شک و ترديد نشان ميدهند.

گلف تايمز می نويسد ايستگاههای تلويزيونی دولتی ترجيح داده بودند گزارشهای اصلی خبری خود را به تظاهراتی که در حمايت از فلسطينيان برپا شده بود اختصاص دهند و قضاوت بعضی از روزنامه ها نيز بر اين بود که خبر مراسم تحليف ارزش چاپ شدن در صفحه اول را ندارد.

* ابراز آمادگی ايران برای رويکردهای جديد آمريکا

هرالد تريبيون زير عنوان"ايران ميگويد اوباما بايد سراغ سياست خارجی جديدی در مورد خاورميانه برود" می نويسد ايران روز چهارشنبه گفت برای رويکردهای جديد پرزيدنت اوباما آماده است اما منتظر است ببيند چه سياست های مشخصی از سوی دولت وی عرضه ميشود که گفته است حاضر به گشودن باب تماس و گفتگوست.

هرالد تریبيون می نويسد بلافاصله پس از تحليف اوباما ، منوچهر متکی وزير امورخارجه ايران با لحنی معتدل به پرس تی وی، شبکه انگليسی زبان تلويزيون دولتی ايران گفت ما برای رويکردهای جديد آمريکا آماده ايم.


* نقش ميانجيگری ترکيه در مشکلات منطقه ای


عرب نيوز روزنامه انگليسی زبان عربستان سعودی زير عنوان"نفوذ رو به افزايش ديپلماسی ترکيه" می نويسد بحران غزه مجددا ارزش ترکيه را برای اروپا و آمريکا در مقام يک شريک نزديک در کمک به مقابله با مشکلات منطقه ای آشکار ساخته است.

عرب نيوز با اشاره به دسترسی ديپلمات های ترکيه به خالد مشعل رهبر ارشد حماس در دمشق، و تبادل نظرهائی که رجب طيب اردوغان نخست وزير ترکيه در چارچوبی گسترده تر برای ميانجيگری با رهبران عربستان سعودی، مصر، اردن و سوريه داشته است می نويسد اين اردوغان بود که باب تماس و گفتگو را با محمود احمدی نژاد حامی تند و تيز حماس باز نگاه داشت.

عرب نيوز می نويسد ترک ها نيز نظير ديگران در منطقه اميدوارند اوباما در مقابله با مسئله اتمی ايران و بلند پروازيهای منطقه ای موضعی سازنده تر اتخاذ کند، و از خروج آمريکا از عراق بيشترين استقبال را می کنند. اما آنکارا در عين حال در انتظار تغييری در رفتار آمريکا در مورد حزب جدائی طلب کارگران کردستان است که در امتداد مرز ترکيه در شمال عراق پايگاه هائی دائر کرده است و برای سالها خشونت و ناآرامی مسئوليت دارد.

* شکاف اتمی ميان کشورهای عرب و همسايگانی نظير ايران


جروسلام پست روزنامه انگليسی زبان اسرائيل زير عنوان"پيام توافق اتمی آمريکا و امارات متحده عربی برای ايران" می نويسد يک قرارداد همکاری انرژی که در روزهای پايانی دولت بوش ميان آمريکا و امارات متحده عربی امضا شد می تواند راه را برای انتقال تکنولوژی اتمی به کشورهائی در خاورميانه باز کند که اگر ايران بلندپروازيهای اتمی اش را ادامه دهد آنان نيز سراغ گزينه های خود می روند.

جروسلام پست اظهارات مصطفی العنی از يک مرکز مطالعاتی در دوبی را نقل ميکند که گفته است دولت های عرب ديگر نمی توانند تکنولوژی اتمی را ناديده بگيرند. به گفته وی ميان کشورهای عرب و همسايگانی نظير ايران ، پاکستان و اسرائيل از نظر تکنولوژی اتمی فاصله و شکافی عظيم بوجود آمده است که بايد کم شود.


XS
SM
MD
LG