لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۳:۳۹

احمدی نژاد در مورد آمريکا لحنی ملايم تر از معمول بکار گرفته است


* لحن ملايم تراز معمول احمدی نژاد در مورد آمريکا

واشنگتن پست زير عنوان"رهبر ايران ميگويد در نظر دارد از پيش داوری در باره اوباما اجتناب کند" می نويسد محمود احمدی نژاد رئيس جمهوری ايران در اظهارات روز پنجشنبه لحنی ملايم تر از معمول را در مورد آمريکا بکار گرفت و گفت نمی خواهد در باره سياست های باراک اوباما رئيس جمهوری منتخب آمريکا پيش داوری کند.

واشنگتن پست می نويسد احمدی نژاد در جريان يک کنفرانس خبری در تهران گفت ما منتظر ميمانيم ببينيم دولت او چکار ميکند.

واشنگتن پست می نويسد وی همچنين خواستار تغيير در رفتار آمريکا در مورد ايران شد ولی وارد جزئيات نشد.

* طفره رفتن احمدی نژاد از پاسخ به سئوالات راجع به مسلح ساختن حماس

لس آنجلس تايمز زير عنوان "احمدی نژاد ميگويد اسرائيل با فنا روبروست" می نويسد رئيس جمهوری تندروی ايران روز پنجشنبه به اسرائيل در باره سرنوشتی شوم هشدار داد اما موکدا فرستادن تسليحات برای متحد خود، حماس، و يا درگيری نظامی در نوار غزه را منتفی دانست.

لس آنجلس تايمز می نويسد وی از جواب دادن به پرسش های مکررخبرنگاران در اين باره که آيا ايران هيچگاه تسليحات به حماس داده است يا نه طفره رفت و بجای آن غرب را به مجهز کردن اسرائيل متهم ساخت.

لس آنجلس تايمز می نويسد در جريان التهاب غزه، ايران ضمن شدت عمل عليه ناراضيان و فعالان حقوق بشر در داخل بعضی ها را متهم کرده است که اقداماتشان در تقبيح و محکوم کردن اسرائيل کافی نبوده است.

* بستن راه قاچاق راکت به غزه امکان پذير است؟

جروسلام پست روزنامه انگليسی زبان اسرائيل زير عنوان"آيا می توان قاچاق راکت های ايران را متوقف ساخت؟" نظريه شلومو بروم محقق ارشد در انستيتوی تحقيقات استراتژيک در تل اويو و کارشناس کنترل تسليحات را نقل ميکند که معتقد است راکت هائی که به غزه ميرسد و از آنجا به اسرائيل شليک ميشود ساخت چين يا ايران است، و ايران آنها را به وسائل و طرق مختلف از جمله با کشتی به مصر و بعد با استفاده از تونل های زير زمينی در مرز مصربه غزه ميرساند.

بروم، بستن راه را برقاچاق راکت ها امکان پذير ميداند به شرط آنکه مقابله از لحظه خروج آنها از ايران شروع شود، و برای موفقيت، دسترسی به اطلاعات را عاملی مهم و اساسی توصيف ميکند.

جروسلام پست همچنين نظريه ايال زيسر، استاد تاريخ و محقق ارشد در دانشگاه تل اويو را نقل ميکند که معتقد است برای جلوگيری از مسلح شدن مجدد حماس بايد مرز مصر در کانون توجه و نظارت گذاشته شود.

زيسر، استقرار يک نيروی بين المللی را در مرز مصر و غزه ضروری ميداند و معتقد است برای مقابله با قاچاق راکت مقامات بايد همان راه و روشی را بکار گيرند که در مبارزه با قاچاق مواد مخدر رايج است.

* اوباما در معرض آزمايشی زود رس در واکنش به پرونده اتمی ايران

وال استريت جرنال زير عنوان"نشانه های جديد از دسيسه های اتمی ايران" می نويسد مقامات امنيتی و مجريان قانون در آمريکا ميگويند از تلاش های اخير ايران برای گريز از تحريم ها و کسب فلزات مورد استفاده در تسليحات مستلزم تکنولوژی پيشرفته از چين، از جمله موشک های دوربرد، شواهدی جديد پيدا کرده اند.

وال استريت جرنال با اشاره به سوابق حاکی از قرارداد يک شرکت ايرانی با يک شرکت چينی برای سی هزار کيلو گرم مس تونگستن، که می تواند در سيستم های هدايت موشک مورد استفاده قرار گيرد، و اطلاعاتی که امارات متحده عربی در مورد کشف يک محموله چينی از صفحات آلومينيومی قابل استفاده در ساختن موشک های بالستيک، و نيز کشف محموله ای از تيتانيوم قابل استفاده در ساختن موشک های دوبرد به مقصد ايران در اختيار آمريکا گذاشته است می نويسد شواهد حاکی از تلاش ايران برای کسب مواد و اقلام حساس، در جريان تحقيقات دادستانهای ايالتی و فدرال در نيويورک نيز آشکار شده است.

وال استريت جرنال می نويسد اين تحولات می تواند باراک اوباما رئيس جمهوری منتخب را با آزمايشی زودرس در واکنش به روندی مواجه کند که بسياری از مقامات امنيتی در واشنگتن آن را گسترشی سريع در تهديد منطقه و متحدان آمريکا، از جمله اسرائيل و عربستان سعودی توصيف ميکنند.

* قرارداد اتمی آمريکا و امارات اهرمی برای متقاعد ساختن ايران

واشنگتن تايمز زير عنوان"قرارداد اتمی آمريکا و امارات متحده عربی آزمايشی برای سياست های اوباما" می نويسد قراردادی که روز پنجشنبه برای همکاری اتمی ميان آمريکا و امارات متحده عربی به امضاء رسيد می تواند سياست های دولت آينده آمريکا در مورد جلوگيری از گسترش تسليحات اتمی و ايران را در معرض آزمايشی زود رس بگذارد.

واشنگتن تايمز با اين يادآوری که مراسم تحليف و آغاز دوران رياست جمهوری باراک اوباما روز سه شنبه برگزار ميشود می نويسد تقريبا مسلم است اين اوست که بايد تصميم بگيرد آيا قرارداد را برای تائيد به کنگره بفرستد يانه.

واشنگتن تايمز با اشاره به اينکه بعضی از قانونگذاران و کارشناسان منع گسترش تسليحات اتمی مايل اند آمريکا از قرارداد همکاری اتمی با اين کشور کوچک حوزه خليج فارس به عنوان اهرمی برای متقاعد ساختن ايران به متوقف ساختن برنامه اتمی اش استفاده کند، می نويسد امارات متحده عربی يک شريک عمده تجاری ايران است که برای کوتاهی در به اجرا گذاشتن دقيق و قاطعانه مقررات کنترل بر بعضی نقل و انتقالات پولی و صادرات اقلامی که برای تهران زمينه های استفاده مضاعف غير نظامی و نظامی دارد، مورد انتقاد قرار گرفته است.

XS
SM
MD
LG