لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۵۸

رهبران سياسی ايتاليا در حل بحران سياسی تاکنون ناکام مانده اند


فرانکو مارينی، عضو سخنگوی مجلس سنای ايتاليا، ديروز (دوشنبه) اعلام کرد که او نتوانسته حمايت احزاب سياسی را برای تشکيل يک دولت موقت جلب کند.

دولت موقت آتی قرار است با تغيير قوانين انتخاباتی شرائط را برای يک انتخابات زود رس در ايتاليا فراهم کند.

اکنون اين برعهده ناپوليتانو رئيس جمهوری اين کشور است که بخواهد مجلس را منحل و انتخابات زودرس را اعلام کند. مارينی بعد از روزها مذاکرات با رهبران سياسی در حل بحرانی که منجر به سقوط دولت پرودی در ماه گذشته شد ناکام ماند.

او همچنين نتوانست سيلويو برلو سکونی، رهبر محافظه کار ايتاليا، را به تشکيل يک دولت موقت ترغيب کند. او در اين رابطه گفت، «من متاسفم که که به هدف خود نرسيدم. هدفی که فکر می کنم برای کشور ضروری است. می خواهم از تمام کسانی که در جلسات شرکت کردند تشکر کنم و اختياراتی که رئيس جمهوری به من محول کرده بود را به ايشان بازگردانم.»

برلوسکونی و متحدان او با تشکيل يک دولت موقت قبل از انجام انتخابات عمومی مخالفند. او نخست وزير ايتاليا از سال ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۶ بود و طبق نظرسنجی رسانه های داخلی اين کشور حزب جناح راست به رهبری وی قطعاً در يک انتخابات زودرس پيروز خواهد شد.

برلوسکونی اعلام کرد ايتاليا به يک دولت کاملاً عملگرا نياز دارد و آماده است که در رابطه با اصلاح قوانين انتخاباتی با جناح چپ ميانه به بحث بنشيند.

ناپوليتانو رئيس جمهوری اميد داشت احزاب سياسی به يک توافق بر سر اصلاح قوانين انتخاباتی قبل از انجام يک انتخابات عمومی دست يابند. منتقدان قوانين فعلی بر اين عقيده اند که سيستم تناسب تعداد نمايندگان که وزنة بيشتری به احزاب کوچکتر می بخشد منشاء بحران و بی ثباتی در ايتالياست.

والتر ولترونی، رهبر حزب دمکرات چپ ميانه، که انتظار می رود نامزد اين حزب در انتخابات نخست وزيری باشد نيز به حل بحران فعلی خوشبين نيست. او در اين رابطه گفت، «فکر می کنم اين خطر هست که يک فرصت ديگر را از دست بدهيم.»

XS
SM
MD
LG