لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۲۵

لاريجانی: فرانسه نقش رابط صميمی را به عهده بگيرد


با پايان گرفتن مهلت داده شده به ايران برای توقف غنی سازی اورانيوم و لحن تند واشنگتن ، لند ن و پاريس به نوشته نشريه فيگارو همه از بالا گرفتن تنش بين ايران وجهان غرب حکايت می کند. در اين شرائط است که روزنامه فيگارو گفتگوئی را با آقای لاريجانی انجام داده که محتوای آن تا اندازه زيادی روشن کننده است. در گزارش واظهار نظرهای پيشين آقای البرادعی ظن و شک آزانس بين المللی انرژی اتمی تنها به پايگاه نطنز خلاصه نميشد. فيگارو در مقدمه اضافه کرده که اگر آقای احمدی نژاد به لحن تند خود ادامه ميدهد، در عوض رژيم نمی خواهد در های گفتگو را ببندد. به نوشته فيگارو گفتگو کننده اصلی، که فقط از آقای خامنه ای دستور ميگيرد، قوم وخويش او يعنی آقای لاريجانی است که پيش تررئيس سپاه پاسداران و زمانی رئيس راديو و تلويزيون دولتی بوده است.

در پرسش نخست وقتی که خبرنگار فيگارو گفت آمريکا و غرب نگران از تلاش شما برای دسترسی به سلاح اتمی هستند، آقای لاريجانی وضعيت امروز ايران را با عراق چند سال پيش مقايسه کرد. وی گفت که برنامه با قرار دادن ايران در محور شيطانی آغاز شد، و وقتی فرانسه مخالفت با حمله به عراق را پيش گرفت، از خيانت گفته، به دنبال تنبيه برآمدند. آمريکا بايد از تهديد و تعيين تکليف برای ديگران دست بردارد.

آقای لاريجانی اشاره کرد تحريم ها زمانی آغاز شد که ايران هيچ کار غير قانونی انجام نداده بود. خبرنگار فيگارو پرسيد، آيا غرب از اينکه ميخواهد بهرقيمتی مانع توليد سلاح اتمی در خاورميانه بشود در اشتباه است؟ آقای لاريجانی پاسخ داد ما نيز هم عقيده ايم. برای خاور ميانه بمب اتم فاجعه بار است. ايران خواهان داشتن بمب اتم نيست. آقای خامنه ای فتوا برای عدم ساخت و استفاده از آن را داده است. دراين منطقه پر جمعيت بمب دوست ودشمن نميشناسد. من وقتی صدام حسين ازبمب مشهوربه «گازخردل» در حلبچه استفاده کرد، چند ساعت بعد به محل رسيدم و نمی توانم آنچه را که ديدم تا پايان عمر فراموش کنم.

خبرنگار فيگارو پرسيد، آيا راه حلی برای وضعيت امروز به نظرتان ميرسد؟ آقای لاريجانی پاسخ داد بايد گفتگو ها را بدون پيش شرط از سر گرفت. فرانسه رئيس جمهور تازه ای دارد وآقای سارکوزی ميتواند نقش يک رابط صميمی رابه عهده بگيرد. در اين لحظه آقايان سولانا والبرادعی اذعان دارند که برنامه های اتمی ايران راه حل نظامی ندارد. من اطمينان دارم اگر گفتگوئی انجام بگيرد کسب اعتماد دو طرف ممکن خواهد شد. ما به بازرسان اجازه انجام کارشا ن را خواهيم داد. دراينجا مصاحبه کننده پرسيد، ولی بازرسان در سا ل ۲۰۰۳ برنامه ای مخفی شده را کشف کردند! آقای لاريجانی پا سخ داد اين فقط يک برنامه تحقيقاتی بود. بعد از تغيير نظام در انقلاب سال ۱۳۵۷، اروپائی ها از ادامه تعهدات خود سر باز زدند و لازم بود ما به برنامه تحقيقاتی خود ادامه بدهيم.

XS
SM
MD
LG