لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۵ دی ۱۴۰۳ ایران ۲۱:۰۰

واکنش اصولگرایان به محدودیت خدمات ارزی به سپاه؛ "رهبری تحمل نمی کند"


انتشار اخباری مبنی بر مخالفت بانک‌های دولتی ایران با ارائه خدمات به نهادهای وابسته به سپاه پاسداران، واکنش تند منتقدان دولت را در پی داشت.

پس از اینکه دو روزنامه جوان و کیهان، نزدیک به سپاه پاسداران و رهبر جمهوری اسلامی، از قطع خدمات برخی از بانک های ایرانی به قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا سپاه خبردادند، منتقدان دولت نیز این تصمیم بانکها را "تحقیرآمیز" خواندند.

روز شنبه ۱۳ شهریور روزنامه کیهان از نامه مدیران دو بانک ملت و سپه خبر داد که در آن در مقابل درخواست خدمات ارزی اعلام شده بود به دلیل قرار داشتن در لیست افراد تحریمی ارائه خدمات ممکن نیست.

عبدالله گنجی، مدیر مسئول روزنامه جوان وابسته به سپاه پاسداران نیز در یادداشتی در کانال تلگرام خود با اشاره به این اقدام بانک‌های دولتی، محدود شدن خدمات بانکی به نهادهای وابسته به سپاه را پیامد ملموس برجام دانست.

روزنامه کیهان و برخی از رسانه‌های اصولگرا اعلام کردند که دولت در پی توافق با گروه ویژه اقدام مالی، نهاد بین‌المللی مقابله با پولشویی، تصمیم به قطع خدمات بانکی به افراد و نهادهای تحت تحریم سازمان ملل گرفته است.

حدود دو ماه پیش، کشورهای حاضر در اجلاس گروه ویژه اقدام مالی برای مبارزه با پول‌شویی FATF ، از تعهد ایران نسبت به مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریستها استقبال کردند و یک سال به این کشور مهلت دادند تا وضعیت موسسات مالی خود را در این زمینه به صورتی شفاف اعلام کند. در آن هنگام، این مهلت پیشرفتی ایران برای بازگشت به اقتصاد جهانی ارزیابی شد.

حال منتقدان دولت تحریم نهادهای وابسته به سپاه پاسداران را پیامد آن تعهد دانسته و از آن با عنوان "خیانت" و "تحقیر" یاد کرده‌اند.

غلامعلی حدادعادل، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام به خبرگزاری فارس گفت که محدودیت‌هایی نظیر آنچه گروه ویژه اقدام مالی می خواهد، قابل اجرا نیست و رهبری این نوع تحقیرها و تسلیم‌ها را تحمل نمی‌کند.

ابوترابی، نماینده نجف آباد در مجلس نیز تعهد ایران به گروه ویژه اقدام مالی را خفت بارترین دستاوردهای برجام و یک نوع نقض حاکمیت سرزمینی دانست. جواد کریمی قدوسی، نماینده مشهد در مجلس شورای اسلامی و از منتقدان سرسخت توافق هسته‌ای نیز تعهد ایران برای مبارزه با پولشویی را که به محدودیت خدمات به سپاه ختم شده است، خطرناکتر از برچیدن سانتریفیوژها دانست.

در این بین علی اکبر ولایتی، مشاور عالی رهبر جمهوری اسلامی تبعیت از گروه مالی اقدام ویژه را به صلاح جمهوری اسلامی ندانست. به گزارش تسنیم آقای ولایتی گفت که هدف دستگاه‌های مالی بین‌المللی محدود کردن ایران از امکانات مالی و یک نوع تحریم و محدود کردن فعالان اقتصادی ایران است که نباید از آن تبعیت شود.

خبرگزاری فارس، نزدیک به سپاه پاسداران نیز در گفتگو با کارشناسان "اصولگرا" توافق ایران برای مبارزه با پول شویی را که ارائه خدمات به سپاه را محدود می کند، با "کاپیتولاسیون" مقایسه کرد.

در همین رابطه، برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی اعلام کرده‌اند که وزیر اقتصاد و دارایی را به مجلس فراخوانده و از او درباره محدود کردن خدمات بانکی به سپاه پاسداران توضیح خواهند خواست.

تیر ماه گذشته دیوید لیپتون، قائم مقام اول صندوق بین المللی پول تلاش دولت ایران در پاسخگویی به "کارگروه اقدام مالی" را ستود و گفت که این کار گروه به طور موقت نام ایران را از فهرست سیاه خود خارج کرده است چون بانک مرکزی ایران در تلاش است تا جلوی پولشویی و تامین مالی تروریسم را بگیرد.

سپاه پاسداران متهم است که در کشورهای دیگر دست به اقدامات تروریستی می زند و دولت بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه را در جنگ داخلی این کشور که هزاران کشته برجای گذاشته است یاری می دهد.

XS
SM
MD
LG