لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۵۷

انتشار گزارش سود و هزینه حمله نظامی به ایران


بر اساس یک گزارش کارشناسی که روز پنجشنبه منتشر شد، حمله نظامی به تاسیسات اتمی ایران، دستیابی تهران به سلاح اتمی را برای چهار سال به تعویق خواهد انداخت و از سوی دیگر به اقدامات تلافی جویانه ایران دامن خواهد زد. این گزارش به امضای بیش از سی تن از مقام های پیشین آمریکایی رسیده است.

گزارش بدون ارائه راه حل نهایی، سود و هزینه حمله نظامی را برای آمریکا و جامعه بین الملل مورد بررسی قرار داده است.

توماس پیکرینگ از نویسندگان اصلی گزارش و سفیر پیشین آمریکا در سازمان ملل
می گوید: "در این گزارش سعی کرده ایم واقعیت ها را به گونه ای که دیده ایم منعکس کنیم و قضاوت خود را در مورد هزینه ها و منافع به کارگیری حمله نظامی بیان کنیم. حمله نظامی به عنوان ابزاری برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح اتمی و یا آنطور که اسرائیلی ها می گویند توقف توان اتمی ایران."

در این گزارش، ضربه زدن به توان و انسجام سیاسی و اقتصادی نظامی جمهوری اسلامی و نیز به تعویق انداختن دستیابی ایران به سلاح اتمی از دستاوردهای حمله عنوان شده است. از سوی دیگر، اقدامات تلافی جویانه دولت ایران و ایجاد بی ثباتی در خاورمیانه از جمله هزینه های حمله به تاسیسات اتمی ایران است.

سپهبد فرنک کرنی، معاون پشین فرماندهی عملیات ویژه ارتش آمریکا و از امضا کنندگان گزارش به بخش فارسی صدای آمریکا می گوید به رغم کارایی حمله نظامی، نهایتا این اقدام راه حل نهایی نخواهد بود.

فرنک کرنی می گوید: "من قویا معتقدم که ایالات متحده اگر بخواهد می تواند به تاسیسات اتمی ایران حمله کند و توان تولید سلاح اتمی ایران را خنثی کند. ولی بسیار دشوار است که بتوان دانش و تجربه ایرانی ها را در این خصوص از میان برد. از این رو، توجه به توانایی ایران برای بازتولید سلاح اتمی بسیار مهم می شود."

گزارش بررسی سود و هزینه حمله نظامی به ایران در زمانی منتشر می شود که اختلافات آمریکا و اسرائیل بر سر تعیین خط قرمز برای برنامه اتمی ایران بالا گرفته است.

هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا گفته است ایالات متحده ضرب الاجلی برای برنامه اتمی ايران تعیین نکرده و به باور واشنگتن، گفتگو هنوز هم بهترين راه برای جلوگیری از دستیابی ایران به توليد سلاح هسته ای است. اما بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل تعیین خط قرمز و ضرب الاجل برای توقف برنامه اتمی ایران را ضروری می داند.

توماس پیکرینگ به بخش فارسی صدای آمریکا می گوید با توجه به اهمیت تعامل اسرائیل و آمریکا در رابطه با برنامه اتمی ایران، تدوین کنندگان گزارش نظرات خود را با مقام های اسرائیلی نیز در میان گذاشته اند. وی می افزاید: " ما این گزارش را پیش از انتشار در اختیار مقام های اسرائیلی قرار دادیم، به امید آنکه آنها متوجه ابعاد مختلف قضیه بشوند. من خودم سفیر آمریکا در اسرائیل هم بوده ام و باید بگویم مسائلی که ما طرح کره ایم در اسرائیل هم طرح شده . روسای پیشین سه سازمان اطلاعاتی اسرائیل و برخی از مقام های کنونی اطلاعاتی و فرمانده ارتش اسرائیل هم سوالاتی را در مورد شتاب در حمله نظامی به ایران طرح کرده اند."

توماس پیکرینگ و همکارانش معتقدند حملات گسترده هوایی به تاسیسات اتمی ایران، دستیابی جمهوری اسلامی به سلاح اتمی را برای چهار سال به تعویق خواهد انداخت.

نویسندگان گزارش می افزایند حمله نظامی که به فروپاشی نظام جمهوری اسلامی و توقف کامل برنامه اتمی ایران بیانجامد مستلزم اشغال دستکم بخش هایی از خاک ایران است. اقدامی که نیازمند صرف منابع مالی و انسانی بسیار فراتر از جنگ عراق و افغانستان خواهد بود.
XS
SM
MD
LG