وزارت خارجه آمریکا روز پنجشنبه با صدور بیانیهای از بازداشت مجدد نسرین ستوده وکیل حقوق بشر در ایران عمیقا ابراز نگرانی کرد و خواستار آزادی فوری او شد.
رضا خندان، همسر نسرین ستوده، وکیل دادگستری، اعلام کرد که خانم ستوده بازداشت شده است.
در پی تداوم فشارها بر دراویش زندانی و محرومیت آنها از حقوق اولیه و قانونی، هشت درویش در زندان فشافویه (ندامتگاه تهران بزرگ) دست به اعتصاب غذا زدند.
بیش از ۲۰۰۰ نفر از فعالان سیاسی - اجتماعی و مدنی با امضای نامهای، خواهان توقف فوری و لغو حکم اعدام رامین حسین پناهی شدند.
ماموران امنیتی با حضور در بیمارستان اعلام کردند که اگر دکتر نازیلا نوری، درویش زن زندانی با پابند و دستبند به تخت بسته نشود، او را به زندان بازخواهند گرداند.
با حکم دادگاهی در ایران چهار نوکیش مسیحی عضو کلیسای ایران به اتهام ترویج مسیحیت صهیونیستی و اداره کلیساهای خانگی به زودی ده سال دوره محکومیت خود را در زندان آغاز خواهند کرد.
گزارش ها حاکی از آن است که دستگاه قضایی جمهوری اسلامی قصد دارد یک فعال پیام رسان تلگرام را به اتهام عقیدتی سب النبی محاکمه کند.
در ادامه اعتراض ها به انتشار فهرست بیست نفره از وکلای مورد تایید قوه قضائیه برای پرونده های امنیتی، سازمان دیده بان حقوق بشر این اقدام دستگاه قضایی را نقض حقوق بازداشت شدگان دانست.
وضعیت عمومی زینب جلالیان زندانی سیاسی کرد در زندان خوی به دلیل مخالفت مسئولین زندان با معالجه پزشکی وی، بدتر شده است.
سازمان آموزش بینالملل با صدور بیانیهای بازداشت محمد حبیبی، فعال صنفی و عضو هیئت مدیره کانون صنفی معلمان استان تهران، اسماعیل عبدی، فعال صنفی معلمان و دیگر معلمان دربند را محکوم کرد و خواستار آزادی آنها شد.
انتشار یک فهرست ۲۰ نفره از وکلایی که دستگاه قضایی به آنها اجازه وکالت متهمان امنیتی و سیاسی را داده است، با انتقاد تعدادی از وکلای دادگستری مواجه شده است.
در پی برگزاری چهارمین روز متوالی اعتراضات کارگران گروه ملی فولاد اهواز، پلیس به کارگرانی که پس از راهپیمایی در خیابانهای اهواز، مقابل ساختمان استانداری تجمع کرده بودند، حمله کرد.
دو فعال حقوق بشر که در ایران زندانی هستند، در بیانیهای مشترک، از استفاده از سلولهای انفرادی به عنوان ابزاری برای گرفتن اعتراف انتقاد کردند.
هفت تن از زندانیان سیاسی محبوس در زندان گوهردشت کرج با انتشار نامهای سرگشاده از تمامی مجامع حقوق بشری خواستهاند که برای لغو حکم اعدام رامین حسین پناهی از هیچ تلاشی فروگذار نکنند.
سه تن از زندانیان سیاسی بلوچ که به طور تبعیدی در زندان مرکزی اردبیل دوران محکومیت خود را سپری میکنند، در اعتراض به تبعیض و محرومیتهای فراوان این شهروندان، طی نامهای سرگشاده خواستار حمایت نهادهای حقوق بشری از شهروندان بلوچ شدهاند.
همزمان با یازدهمین روز اعتصاب کامیونداران و رانندگان در برخی شهرهای ایران، سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه که از مشهورترین تشکل های کارگری ایران محسوب می شود، از این اعتصاب حمایت کرد.
پنج ماه بعد از بازداشت بیش از ۲۰ فعال حوزه محیط زیست در ایران، یک مقام ارشد قوه قضائیه می گوید «باید دید واقعا این ارتباط بوده یا نه». این درحالی است که نهادهای حقوق بشری از ابتدا به این بازداشت ها معترض بودند و حتی یکی از بازداشت شدگان در همان اوایل در بازداشتگاه به طرز مشکوکی درگذشت.
یکی از این محکوم شدگان، یوسف ندرخانی کشیشی است که نزدیک یک دهه پیش زندانی شده بود. او که از ۱۹ سالگی به مسیحیت گروید، در سال ۸۸ به جرم ارتداد به اعدام محکوم شد. از او خواسته شده بود از تغییر دین توبه کند که او مخالفت کرد. او مدتی در زندان بود تا در نهایت در سال ۹۱ از زندان آزاد شد. آن زمان اعلام شد که وی به سه سال محکوم شده که چون این مدت را در زندان گذرانده، آزاد می شود.
سه روز بعد از افشاگری ها درباره آزار جنسی دانش آموزان در یکی از مدارس غرب تهران، مقام های قضایی اعلام کرده اند دست کم ۱۵ نفر از این ناظم شکایت کرده اند و شکایت های بیشتری اعلام خواهد شد.
وزارت خزانه داری آمریکا روز چهارشنبه به خاطر نقض عمده حقوق بشر از جانب دولت ایران، تحریم جدیدی را اعمال کرد.
یک وکیل دادگستری و دو معلم زندانی در اوین، در نامهای به حسن روحانی رئیس جمهوری ایران، نسبت به نحوه دستگیری و برخورد با محمد حبیبی و معلمانی که مقابل سازمان برنامه و بودجه تجمع کرده بودند، اعتراض کردند.
اعتصاب سراسری کامیونداران و رانندەھا در ایران در حالی برای نھمین روز متوالی ادامە دارد کە دولت پاسخی بە خواستههای اعتصاب کنندگان ندادە است. همزمان، اتحادیه بینالمللی رانندگان کامیونهای باری آمریکای شمالی از همقطاران اعتصابی خود در ایران حمایت کرده است.
در پی انتشار اخباری مبنی بر خودکشی سهیل عربی، زندانی عقیدتی و فعال مدنی، مادر این زندانی خبر خودکشی او را که از داخل زندان اعلام شده بود دروغ خواند.
در حالیکه نهادهای حقوق بشری از اجرای مجازات شلاق توسط جمهوری اسلامی انتقاد می کنند، مقام ارشد قوه قضائیه در تازه ترین اظهارنظر از آن دفاع کرده و گفته مجازات شلاق بسیار تاثیرگذارتر از مجازات حبس است.
وزارت خارجه آمریکا، گزارش جدید سالانه بین المللی آزادی مذهبی را روز سه شنبه منشتر کرد. این گزارش می گوید وضعیت آزادی مذهب در جمهوری اسلامی ایران هم برای ادیان رسمی و هم برای ادیانی که جمهوری اسلامی آنها را به رسمیت نمی شناسد، بدتر شده است.
تصاویر و خبرهای منتشر شده در شبکههای اجتماعی حاکی از آن است که اعتصاب کامیون داران در هفتمین روز خود ادامه یافته و پایانه بار تهران هم به این اعتصاب پیوسته است.
دادستان تهران از صدور حکم محکومیت برای ۶۷ نفر از درویشان بازداشت شده در درگیریهای خیابان پاسداران خبر داد.
مجید مرادی، از درویشان گنابادی بازداشت شده در جریان درگیریهای خیابان گلستان هفتم تهران، به ۷ سال حبس تعزیری و ۷۵ ضربه شلاق محکوم شد.
وکیل نزار زاکا، شهروند لبنانی دارای اقامت آمریکا که در ایران زندانی است، اعلام کرد که موکل او را بدون هیچ دلیلی به بند دو الف سپاه پاسداران منتقل کرده اند.
به گفته برخی از اعضای کانون نویسندگان ایران، ماموران پلیس و نیروهای امنیتی از برگزاری جشن پنجاه سالگی این کانون جلوگیری کردند.
ستاره درخشش، مدیر بخش فارسی صدای آمریکا، برای انجام یک گفتوگوی اختصاصی با مایک پمپئو، وزیر امور خارجهٔ ایالات متحده دربارهٔ راهبرد تازهٔ دولت پرزیدنت ترامپ در قبال ایران و موضوعات دیگر – از جمله اعتراضات ضددولتی در ایران، گروههای اپوزیسیون ایرانی خارج از کشور، و داراییهای شخصی آیتالله خامنهای رهبر و حسن روحانی رئیسجمهوری ایران – به اتاق پذیرایی جیمز مونرو در طبقهٔ هشتم وزارت امور خارجه رفت.
کانون مدافعان حقوق بشر گزارش اردیبهشت ماه خود را با عنوان «ظلم به دراویش را متوقف کنید»، منتشر کرد.
کمیته حفاظت از روزنامه نگاران مستقر در نیویورک روز پنجشنبه گزارش خود از وضعیت رسانه ها در ایران را منتشر کرد. این گزارش ضمن تایید وضعیت وخیم رسانه ها از اروپا خواسته است از این فرصت برای مذاکره جهت تامین آزادی بیان در ایران استفاده کند.
آژانس بین المللی انرژی اتمی در نخستین گزارش خود بعد از خروج آمریکا از توافق هسته ای، می گوید جمهوری اسلامی ایران به همکاری با این آژانس ادامه می دهد اما می تواند همکاری بهتری داشته باشد.
یک روز بعد از پیشنهاد وزارت راه دولت روحانی برای افزایش کرایه حمل بار، کامیونداران و رانندگان واکنش سردی به این پیشنهاد نشان دادند و عکس ها و گزارش های تصویری ارسالی به صدای آمریکا نشان می دهد که آنها سومین روز اعتصاب خود را برگزار کردند.
علی نژاد با اشاره به ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار عضو صفحات او در رسانه های اجتماعی می گوید من الان «از مجموع خامنه ای، روحانی و ظریف بیشتر عضو در شبکه های اجتماعی دارم».
بارگذاری بیشتر