«نیروهای دموکراتیک سوریه» که از حمایت ائتلاف مبارزه با داعش به رهبری آمریکا برخوردار هستند، روز سه شنبه ۱۳ تیر اعلام کردند توانسته اند با ایجاد شکافی در دیوار بخش قدیمی شهر رقه، وارد آن شوند و بخشی از مرکز این شهر را در اختیار خود بگیرند.
افراد جدید از غرب و شرق رقه، به جبهههای جنگ نیروهای دموکراتیک سوریه علیه داعش پیوسته و تصاویر ارسالی نشان از اعزام آنها توسط کاروانی از دهها خودرو دارد.
وزیر دفاع ایالات متحده در گفتگو با خبرنگاران در آلمان و در توضیح تضمینهای آمریکا به ترکیه، که سلاحهای تحویلی آمریکا به کردها پس از شکست کامل داعش پس گرفته میشوند، گفت این بستگی دارد که ماموریت بعدی کجا و چه زمانی باشد.
ژنرال عبدالغنی الاسدی فرمانده واحد ویژه ضدتروریسم ارتش عراق در موصل در گفتوگو با خبرگزاری رویترز با بیان این که «تنها بخش کوچکی از شهر، مشخصا در موصل قدیمه، (در تصرف داعش) باقی مانده است،» گفت «از نقطه نظر نظامی، کار داعش تمام است.»
داعش پیشتر در روز چهارشنبه ادعا کرده بود که مسجد نوری بر اثر حملات هوایی نیروهای ائتلاف بین المللی به رهبری آمریکا تخریب شده است؛ ادعایی که سخنگوی ائتلاف آن را رد کرده است.
هر چند گروه داعش همچنان کنترل اراضی جنوبی رود فرات را در اختیار خود دارد، اما به دنبال بمباران پلهای ارتباطی دو طرف رودخانه، ارتباط پیکارجویان آن گروه افراطی با شهر رقه قطع شده است.
به گفته عبدالامیر رشید یاراﻟله، که فرماندهی عملیات ارتش در استان نینوا را بر عهده دارد، سربازان و نیروهای ویژه ارتش و ماموران پلیس در عملیات بازپس گیری بخش قدیمی شهر، که پیکارجویان داعش در آن مناطق همچنان مقاومت میکنند، شرکت دارند.
فرماندهی عملیات مشترک ارتش عراق روز شنبه اعلام کرد نیروهای محلی و پلیس مرزبانی عراق با حمایت ارتش و پشتیبانی هوایی نیروهای ائتلاف بین المللی به رهبری آمریکا، موفق به آزادسازی گذرگاه الولید شدند.
کریس اسمیت و آنا اشو، دو قانونگذار جمهوریخواه و دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا از ایالت های نیوجرسی و کالیفرنیا، طرح موسوم به «قانون ۲۰۱۷ کمک های اضطراری نسل کشی در عراق و سوریه» را در مجلس نمایندگان از تصویب گذرانده اند.
آقای متیس در مصاحبهای که روز یکشنبه از شبکه خبری سی بی اس پخش شد گفت، «استراتژی ما در حال حاضر، سرعت بخشیدن به عملیات علیه این گروه سازمان یافته از تروریستهاست.»
رسانههای دولتی سوریه از قول یک منبع آگاه نظامی، ضمن اعلام این خبر، هویت فردی را که گفته میشود وزیر جنگ داعش است، ابو مصعب المصری عنوان کردند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، با تنگتر شدن عرصه بر داعش در غرب موصل، آنها هر چه بیشتر درصدد استفاده از غیرنظامیان به عنوان سپر انسانی هستند و این موضوع عملیات آزادسازی کامل شهر را دشوار و کند کرده است.
گفته میشود همزمان با حمله پیکارجویان افراطی داعش به غیرنظامیانی که در یک اردوگاه موقت پناهجویان در خواب بودند، برخی دیگر از داعشیها جلیقههای انفجاری خود را در یک پست ایست بازرسی نیروهای کرد فعال کرده و جان تعداد دیگری را گرفتند.
وزارت خارجه آمریکا روز پنحشنبه در بیانیهای اعلام کرد مبارک محمد العتیبی، ۳۱ ساله، در فهرست تروریسم جهانی قرار گرفته است.
عبدالوهاب السعدی، از فرماندهان نیروی ویژه ارتش عراق، روز سه شنبه گفت، محله «التنک» بطور کامل از عناصر داعش پاک شده و کنترل آن کاملا در اختیار نیروهای عراقی قرار گرفته است.
اتوبوسهای دولتی افرادی که امروز موفق به فرار شدند را به اردوگاهی در حومه جنوبی شهر منتقل کردند. از آغاز عملیات موصل در مهر سال گذشته تاکنون، بیش از ۴۱۰ هزار نفر در این اردوگاه اسکان داده شدهاند.
به گفته سرتیپ یحیی رسول، داعش اکنون کنترل کمتر از یک چهارم سرزمینهایی را که در اوج تحرکات خود در تابستان ۲۰۱۴ تصرف کرده بود، در دست دارد. در آن زمان، این گروه جهادی بیش از ۴۰ درصد عراق را به اشغال خود در آورده بود.
بنا بر اعلام دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد، حدود ۹۴ هزار و پانصد نفر از آوارگان در این فاصله به خانههای خود در شهر موصل بازگشتهاند و در حال حاضر شمار آوارگان ۳۰۲ هزار و ۴۰۰ نفر است.
وزیر دفاع فرانسه در یک گفتوگوی تلویزیونی گفت: «رقه یکی از دو منطقه امن برای داعش است و این شهر در محاصره است و نبرد برای آزادسازی آن در روزهای آتی آغاز میشود.»
رکس تیلرسون در این نشست با تاکید بر این که هدف از ائتلاف بین المللی، نه تضعیف داعش، بلکه شکست کامل آن است، گفت «اتفاق نظر اساسی در سراسر جهان برای شکست داعش وجود دارد، نه تنها در جبهه جنگ بلکه همچنین در خارج از آن و در سراسر جهان.»
گروه افراطی داعش مسئولیت این بمبگذاری که غروب دوشنبه در یک محله شلوغ در بغداد انجام شد را به عهده گرفته است.
فرمانده آمریکایی نیروهای زمینی ائتلاف بین المللی ضد داعش در عراق از بازپس گیری حدود یک سوم از مناطق غربی موصل خبر داده، اما یکی از سخنگویان ارتش عراق می گوید نزدیک به ۶۰ درصد غرب موصل تاکنون آزاد شده است.
ایالات متحده آمریکا صدها نیروی تفنگدار خود را برای حمایت از نیروهای محلی در آزادسازی شهر رقه، پایتخت گروه داعش در سوریه به این کشور اعزام کرده است.
در اختیار گرفتن کنترل مراکز دولتی در غرب موصل، نه تنها از نظر نمادین اهمیت زیادی دارد، بلکه به نیروهای عراقی کمک میکند از موضع بهتری در مقابله با پیکارجویان داعش در محلههای مجاور آن برخوردار شوند.
به گفته ژنرال ارشد نیروهای ویژه عراقی، پیشروی این نیروها به سوی غرب موصل با مقاومت پیکارجویان داعش روبرو شده و در نتیجه کندتر شده است.
در واکنش به بمبگذاری اخیر بغداد که پیکارجویان داعش در سوریه مسئولیت آن را بر عهده گرفتند، حیدر العبادی نخست وزیر عراق اعلام کرد مواضع آن گروه افراطی در مناطق مرزی بوکمال و الحصیبه در سوریه، هدف حملات نیروی هوایی عراق قرار گرفت.
رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح آمریکا با بیان این که هدف از این بازبینی تنظیم برنامهای فراگیرتر برای مقابله با تهدید افراطگرایی است، گفت این تهدیدها شامل اعزام پیکارجویان از کشورهای مختلف برای بیثبات کردن جاهایی مثل عراق و عراق سوریه است.
چهار روز بعد از آغاز دور جدید عملیات آزادسازی موصل، نیروهای عراقی توانستند کنترل فرودگاه این شهر را به دست بگیرند که نقطه ای مهم در آزادسازی غرب موصل به حساب می آید.
احمد الاسدی سخنگوی حشد الشعبی گفت این روستاها در جنوب غرب تل عفر واقع شدهاند، که با وجود گذشت بیش از چهار ماه از آغاز عملیات موصل همچنان در کنترل داعشیها هستند.
حمله امروز ائتلاف در پی دریافت گزارشهایی درباره اقدامات داعش برای نفوذ در مناطق و مراکز غیرنظامی در غرب موصل و انبار کردن سلاح در بیمارستانها، مدارس، مساجد و کلیساها صورت گرفته است.
قتل یک کشیش فرانسوی در نورماندی در ژوئن ۲۰۱۶ و تلاش برای حمله به کلیسای جامع نوتردام در پاریس با استفاده از یک خودروی بمبگذاری شده، از جمله حملاتی است که رشید قاسم با آنها ارتباط دارد.
ارتش ترکیه در بیانیه ای ضمن اعلام این خبر گفت ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه در تماس تلفنی با رجب طیب اردوغان همتای ترک خود از این حادثه ابراز تاسف کرد.
جان دوریان با بیان این که پس از انزوای کامل داعش در رقه، وقت تصمیمگیری برای ورود به شهر و آغاز عملیات آزادسازی آن فرا خواهد رسید، گفت که ما در حال حاضر «قصد نداریم تاریخ دقیق آغاز عملیات تصرف شهر را اعلام کنیم.»
رئیس جمهوری جدید آمریکا ضمن انتقاد از سیاستهای پیشین دولت در برخورد با داعش و هزینههای کلان مقابله با تروریسم پس از حملات ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱، تا کنون از ذکر جزئیات برنامه خود برای مقابله با داعش و دیگر گروههای افراطی اسلامگرا خودداری کرده است.
مسجد حضرت یونس در مکانی باستانی در موصل واقع شده که قدمت آن به قرن هشتم قبل از میلاد می رسد و قبل از جنگ محل بازدید زائران پیروان ادیان مختلف بود.
نیروهای ویژه و ضد تروریسم عراقی طی دو روز اخیر پیشروی چشمگیری در تسخیر دانشگاه موصل و نواحی وسیع در حومه رود دجله داشتند.
بارگذاری بیشتر