سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران گفت مقداری از آب سنگین تولید داخل به عمان منتقل شده است.
آژانس بین المللی انرژی اتمی میگوید میزان آب سنگینی که ایران تولید کرده است قدری بالاتر از حد مجاز تعیین شده در توافق هستهای است. این دومین بار است که اعلام شده ایران در اجرای برجام نقص داشته است.
پیمان قربانی در حاشیه نشستی در آلمان به رویترز گفت «آنچه در طول (تبلیغات) انتخابات گفته شده برای رقابتهای انتخاباتی بود. ما انتظار داریم عقلانیت بیشتری در جایگاهی که ترامپ پس از رئیسجمهور شدن خواهد داشت، ببینیم
سخنگوی وزارت خارجه آلمان گفت «به شما اطمینان میدهیم که ما برای آن که این دولت (ترامپ) را متقاعد کنیم آنچه یک سال و نیم پیش توافق کردیم و اجرایی شده، هم در متن و هم در روح آن، به عقیده ما، سیاست درستی بوده و هست.»
این قانون، که به دلیل فعالیتهای هستهای و موشکی ایران تصویب شده و صنایع نفت و گاز، نظام بانکی و صنایع نظامی ایران را هدف تحریم قرار داده است، پایان سال جاری میلادی منقضی میشد.
محمدجواد ظریف در نشست خبری در پایتخت اسلواکی گفت «ارجحیت اصلی برای ما، به عنوان یک طرف این توافق که به آن پایبند بوده است، ... این است که هر کدام از طرف و جامعه جهانی نیز به این توافق پایبند باقی بمانند.»
با این حال آژانس متذکر شده که تهران ضمن اعلام این موضوع، گفته است با صدور ۵ تن از این ذخایر، مشکل را حل خواهد کرد. این نخستین موردی نیست که در مقطعی ذخایر آب سنگین از حد مجاز فراتر میرود؛
در نخستین گزارش شش ماهه مجلس از اجرای برجام، از آنچه کارشکنی دولت ایالات متحده آمریکا نامیده شده به عنوان مانعی برای اجرای کامل برجام و رفع تحریمها یاد شده است.
عفو بین الملل در واکنش به بازداشت یک نویسنده و فعال حقوق بشر در ایران، در بیانیه ای خواستار آزادی فوری و بی قید و شرط گلرخ ابراهیمی شد.
رئیس آژانس بین المللی انرژی اتمی سازمان ملل گفت اجرای توافق هسته ای ایران همچنان امری آسیبپذیر است.
یک سازمان سوئیسی که در زمینه تامین ایمنی تاسیسات هسته ای فعال است به ایران سفر کرده تا برای تامین ایمنی تاسیسات هسته ای ایران همکاری خود را آغاز کند.
وزیر انرژی ایالات متحده اعلام کرد که آمریکا به تعهدات خود در مورد لغو تحریم ها پس از اجرای برجام عمل کرده است.
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران هشدار داد ادامه تاخیر در برچیدن کامل تحریم ها علیه ایران می تواند توافق هسته ای بین ایران و قدرت های جهان را به خطر بیاندازد.
یوکیا آمانو، رئیس آژانس بین المللی انرژی اتمی می گوید ایران همچنان به توافق جامع اتمی، برجام، عمل می کند.
بهروز کمالوندی به شبکه خبر تلویزیون دولتی ایران گفت که ایران به آژانس اعلام کرده اگر اطلاعات مربوط به تولید قطعات سانتریفیوژها می خواهد باید مواد لازم را در اختیار ایران قرار دهد.
بلوک اروپایی همچنین خواستار "همکاری کامل ایران" با آژانس بین المللی انرژی اتمی در این مورد و ارائه گزارش جدید مدیرکل آژانس در این زمینه به کشورهای عضو شده است.
بر اساس گزارش آژانس، ایران در مدت زمان گزارش شده، بیشتر از ۱۳۰ تن آب سنگین ذخیره نکرده و مجموع اورانیوم غنی شده ایران (تا سقف ۳.۶۷درصد غنی شده) از ۳۰۰ کیلوگرم تجاوز نکرده است.
نامهای تحت عنوان "نامه اطمینانبخش" یا "نسخه آرامبخش" در روابط بانکی است که از سوی وزارت خزانهداری آمریکا به بانکهای سایر کشورها برای همکاری با ایران ارسال شده است تا نگران همکاری با ایران نباشند و این نامه در سه سال گذشته و حتی قبل از برجام هم صادر شده است.
بهروز کمالوندی گفت به این ترتیب بحث نیروگاه های هسته ای جدید به طور جدی شروع می شود و در آینده نزدیک تاریخ کلنگ زنی مشخص خواهد شد.
چند روز گذشته کتابی در آمریکا چاپ شد با عنوان "ایران وارز" یا "نبردهای ایران" نوشته جی سالومون، گزارشگر ارشد امور خارجی از وال استریت جورنال، که به درگیری های سیاسی میان ایران و آمریکا در چند دهه گذشته پرداخته است.
لارنس کورب معاون وزارت دفاع آمریکا در زمان ریاست جمهوری رونالد ریگان می نویسد به عنوان کسی که در زمان ریاست جمهوری ریگان شاهد تحرکات آن زمان در ماجرای کنترل تسلیحات بوده، اکنون مشاهده مخالفت مسئولان جمهوریخواه علیه توافق هسته ای ایران تجربه جالبی است.
جان کربی با اشاره به سخنان آیت اﻟله خامنه ای که بر بی اعتمادی به دولت آمریکا بر اساس تجربه برجام تاکید کرده بود، گفت: "هیچ چیز در توافق هستهای بر اساس اعتماد نبوده است، بلکه بر اساس راستی آزمایی و نظام سخت ارزیابی عمل به تعهدات بوده است."
تحقیق و بررسی جدید در این باره توسط مایک پومپئو نماینده جمهوریخواه از ایالت کانزاس انجام شده است. این بررسی جو سیرینسیونه رئیس بنیاد پلاوشرز را در کانون این کمپین یافته است.
در پی رد ادعای ایران از سوی آژانس بینالمللی انرژی اتمی، در رابطه با درز اطلاعات هستهای ایران از این آژانس، بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران، احتمال داد که سه کشور در درز این اطلاعات دست داشته باشند.
در کنوانسیون دموکرات ها چندباری سخنرانان اصلی آن، از ایران نام برده اند. مشابه اتفاقی که هفته پیش در کنوانسیون حزب جمهوریخواه نیز رخ داد. با این تفاوت که جمهوریخواهان از توافق هسته ای به عنوان یک سرشکستگی یاد می کردند اما دموکرات ها آن را نشانه ای از قدرت و برتری سیاست خارجی ایران دانستند.
بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران گفت: "بخش هایی منتشر شده که قرار بود محرمانه بماند و تلقی ما این است که این اطلاعات از آژانس درز کرده است."
به گفته سناتور کوری بوکر امروز همه راههای ایران به توانایی ساخت بمب اتمی بسته شده و تهدیدی که بر همه چیز در خاور میانه سایه انداخته بود، از میان رفته است.
دبیرکل سازمان ملل این مطلب را روز چهارشنبه ۳۰ تیر طی بیانیهای در نخستین سالگرد صدور قطعنامه سازمان ملل در تایید توافق هسته ای با ایران اعلام کرد.
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران گفت که هشدار امروز رئیس مجلس ایران به معنای "ساخت کارخانه جدید" نیست و به "بازگشت پذیری" در صورت "خلف وعده" اشاره داشته است.
باب کور سناتور جمهوریخواه و رئیس کمیته روابط خارجی سنا: "جزئیات این اسناد، که من و همکارانم از همان اوان (مذاکرات) به آن دسترسی داشتیم، از جمله دلایل بسیاری بود که من با توافق هسته ای مخالف بودم."
نشست امروز به میزبانی هلگا اشمیت معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا برگزار شد و نمایندگان ایران و شش کشور عضو گروه ۱+۵ در سطح معاونان و مدیران سیاسی وزیر خارجه در آن حضور داشتند.
مارک تونر با بیان این که هیچ سند محرمانه یا توافق محرمانهای در کار نیست، به صدای آمریکا گفت "پیشگیری از دسترسی ایران به سلاح هستهای – و توانایی ما برای نظارت بر برنامه هستهای آن کشور و اطمینان از صلح آمیز بودن ماهیت آن – تا ابد باقی باقی خواهد ماند."
در صورتی صحت ادعای آسوشیتدپرس، با جایگزینی سانتریفیوژهای جمع آوری شده ایران با سانتریفیوژهای پیشرفته، که سرعت غنی سازی آنها پنج برابر بیشتر است، زمان دسترسی ایران به توانایی ساخت سلاح هستهای، از یک سال به شش ماه کاهش خواهد یافت.
باب کورکر رییس جمهوریخواه کمیته روابط خارجی سنا میگوید طرحی فراحزبی را مدنظر دارد که برای فعالیتهای موشکی و رفتارهای "تهدید آمیز" ایران، "تحریمهای سخت" درنظر خواهد گرفت.
در نخستین سالگرد حصول توافق جامع اتمی بین ایران و قدرت های جهانی، کارشناسان و رسانه ها مطالب مختلفی در این زمینه نوشته و هر کدام از زاویه ای متفاوت به توافق و تبعات آن پرداخته اند.
مجلس نمایندگان آمریکا طرحی را تصویب کرده است که توافق اتمی قدرت های جهانی با ایران را تضعیف می کند. تصویب این طرح که در اصل اقدامی نمادین به شمار می رود، نشان دهنده مخالفت شدید جمهوری خواهان با این توافق بین المللی است.
بارگذاری بیشتر