آقای اوباما در نامه ای به نماینده دمکرات جرالد ندلر نوشته است آمریکا تحریمهای بیشتری را با هدف محدود ساختن فعالیتهای غیرهستهای ایران به اجرا خواهد گذاشت.
نویسنده مقاله بر این عقیده است تصمیماتی که تاثیری دراز مدت و عمیق بر ایمنی و سرنوشت «سیستم» دارد، دقت بیشتری را طلب میکند تا مسلم شود که به تمام عوامل مشهود اشتباهساز پرداخته شده است.
فردی بنام دیوید دپوتلا، که معاون سابق ستاد نیروی هوایی آمریکا در امور اطلاعات، و شناسایی معرفی شده است، در آگهی می گوید "فراموش نکنیم ایران بزرگترین کشور حامی تروریسم در جهان است."
اد رویس، رئیس کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان گفت: "بازرسی های بین المللی باید توسط بازرسان بین المللی انجام گیرد." یوکیا آمانو رئیس آژانس از گزارش آسوشیتدپرس ابراز نارضایتی کرد.
آمریکا می گوید به ترتیبات بازرسی آژانس بین المللی انرژی اتمی از پایگاه نظامی پارچین در حومه تهران اطمینان دارد.
بنا به گزارش پولیتیکو، وزارت خارجه آمریکا قصد دارد استیون مال، سفیر کنونی آمریکا در لهستان را به این سمت منتصب کند.
۲۵ نفر از رهبران جامعه کليميان با انتشار يک آگهی تمام صفحه در روزنامه نيويورک تايمز از کنگره خواستند از توافقنامه اتمی با ايران حمايت کند.
خبرگزاری آسوشیتدپرس از یک موافقتنامه محرمانه میان آژانس بین المللی انرژی اتمی و ایران خبر داد که به تهران اجازه میدهد برای بازرسی از تاسیسات پارچین از کارشناسان خودش استفاده کند.
همزمان با شدت گرفتن کمپین ها و لابی گری برای جلب حمایت در تصویب یا رد توافق هسته ای با ایران در کنگره شمار تازه ای از قانونگذاران دموکرات مواضع خود را در قبال توافق اعلام کردند.
در حالیکه مجلس شورای اسلامی به منظور بررسی و تصویب برنامه جامع اقدام مشترک، خود را برای تشکیل یک کمیسیون مشترک آماده میکند، مقامهای دولتی ایران همچنان با تصویب آن در مجلس مخالفند.
باب کورکر رییس کمیته روابط خارجی سنا با انتشار مطلبی در روزنامه واشنگتن پست گفت: «کنگره باید توافق اتمی با ایران را رد کند چون این توافق نمی تواند تهران را از دست یابی به سلاح اتمی بازدارد.»
آیت الله خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی گفت ایران پس از توافق اتمی، همچنان با سیاست های ایالات متحده در خاورمیانه مخالفت خواهد کرد.
بیش از ۲۰۰ نماینده مجلس شورای اسلامی در نامهای از دولت خواستند تا متن توافق هستهای به دست آمد با قدرتهای جهانی، یا همان برجام، را به صورت لایحه برای بررسی و تصویب به مجلس ارائه کند.
سناتور جمهوریخواه جف فلیک، که کاخ سفید برای جلب حمایت او از توافق هسته ای با ایران تلاش می کرد، در بیانیه ای گفت گرچه از روند مذاکرات هسته ای با ایران حمایت کرده است، به توافق با ایران رای منفی خواهد داد.
آژانس بینالمللی انرژی اتمی اعلام کرد که ایران اطلاعات مربوط به فعالیتهای گذشته خود را به آژانس ارائه داده است.
حسین شریعتمداری مدیر مسئول روزنامه کیهان، و نماینده رهبر جمهوری اسلامی در این روزنامه، آیت الله علی خامنهای مخالف توافقنامه هستهای تنظیم شده میان ایران و قدرتهای جهانی دانست.
عباس عراقچی معاون وزیر امور خارجه ایران گفت که تصمیمگیری درباره تصویب توافق هستهای در مجلس به عهده وزارت امورخارجه ایران نیست چرا که به گفته او تصمیم گیرندگان جای دیگری هستند.
وزیر انرژی آمریکا ضمن بر شمردن ویژگیهای توافق برای بستن راههای دسترسی ایران به سلاح هستهای، هشدار داد رد توافق منجر به آسیب دیدن اتحاد ۱+۵ و نیز اعتبار آمریکا خواهد شد.
مارک تونر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت تحریمهای آمریکا به قوت خود باقی است و شرکتها و کشورهای ناقض آن، مشمول مجازات میشوند.
امضا کنندگان نامه میگویند ضمن درک نگرانیهای به حق نمایندگان درباره فعالیتهای اتمی ایران، توافق حاصل شده در وین با آن کشور را بهترین راه تأمین منافع آمریکا و اسرائیل میدانند.
جان کری وزیر خارجه ایالات متحده گفت رد توافق جامع اتمی با ایران موجب خواهد شد تهران برنامه تسلیحات اتمی خود را از سر بگیرد؛ که به ناچار به مناقشه مسلحانه با آمریکا منجر خواهد شد.
گری سیمور مشاور پیشین باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا، اعلام کرده است که پس از مطالعه دقیق مفاد توافق به این نتیجه رسیده است که این توافق در راستای منافع ملی آمریکاست.
چاک شومر سناتور همحزبی جان کری گفته است در صورت مخالفت کنگره با توافق اتمی ۲۳ تیر ماه با ایران، آمریکا به هیچ عنوان نخواهد توانست متحدانش را از تبادل بازرگانی با ایران منع کند.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت که در توافق برجام تعهداتی لحاظ شده که لازم است این توافق در مجلس مطرح شود تا جایگاه قانونی پیدا کند.
مقامهای اطلاعاتی آمریکا میگویند از توانایی خود برای راستی آزمایی پایبندی ایران به تعهدات خود در توافق جامع هستهای اطمینان کافی دارند. از سوی دیگر گروهی از افسران بازنشسته ارتش آمریکا، ضمن حمایت از توافق اتمی با ایران، از کنگره آمریکا خواستهاند آن را تایید کند.
جان کری در نشستی به میزبانی رویترز، شکست توافق هستهای با ایران را موجب شکست اتحاد بین المللی علیه برنامه اتمی ایران و تنها ماندن آمریکا در مقابله با این مشکل دانست.
شروين پيشهور، علی و هادی پرتوی، و علی روغنی از مدیران پيشين توئيتر، و ۲۰ تن دیگر از مدیران پیشین ایرانی آمریکایی در شرکتهای فناوری آمريکا، در میان امضاکننگان اين نامه هستند.
رئیس جمهوری آمریکا در گفتگویی که در وبسایت «مایک» منتشر شد، خواستار تغییر گفتمان و رفتار تهران در رویکرد خود به جهان شد و گفت ایران برای این منظور نیاز به گذار در داخل دارد.
حمایت هیلاری کلینتون از توافق اتمی در زمانی که مخالفان با راه انداختن کمپین چندین میلیون دلاری سعی دارند اعضای دموکرات کنگره را برای رد آن تحت فشار قرار دهند، صورت می گیرد.
رئيس جمهوری آمریکا در گفتگوی اختصاصی با راديوی ملی آمريکا از مخالفان توافق اتمی ايران انتقاد کرد و گفت استدلالهای آنها «غيرمنطقی» بوده و براساس اطلاعات نادرست بنا شده است.
عباس عراقچی، معاون وزیر امور خارجه ایران بار دیگر تاکید کرد که به دلیل بوجود آوردن تعهدات حقوقی، مجلس شورای اسلامی نباید توافق هستهای را به تصویب برساند.
در حالی که رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح ایران به مجلس توصیه کرده متن توافق اتمی را تصویب نکنند تا تبدیل به تعهدی حقوقی علیه ایران نشود، برخی از نمایندگان تندرو مجلس نیز متقابلا از او خواستهاند تا آزمایشهای موشکی را از سر بگیرد.
در حالیکه انتقادات مخالفان توافق هستهای در کنگره آمریکا ادامه دارد، ۲۹ دانشمند آمریکایی با ارسال نامهای به باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا، توافق اتمی با تهران را ستودند.
رویترز: گسترش احتمالی فعالیتهای مالی امپراطوری سپاه منتقدان توافق را خشمگین و درعین حال مشتاقان بازگشایی بازار ایران به جهان خارج را هیجانزده خواهد کرد. در آینده سپاه به اشکال مختلف به عنوان دروازهبان مروادات اقتصادی، با شرکتهای خارجی کار خواهد کرد.
باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا در مصاحبه ای با شبکه خبری سی ان ان که روز یکشنبه ۹ اوت پخش شد، گفت که اجرای توافق هسته ای با ایران می تواند به روابط سازنده بین آمریکا و ایران بینجامد و به حل تنش ها و بحران ها در خاورمیانه کمک کند.
بارگذاری بیشتر