نشست خبری کاخ سفید با حضور ارنست مونیز در حالی برگزار شد که توافق «محرمانه» ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی به موضوعی مبهم و انتقادآمیز برای برخی از قانونگذاران آمریکا تبدیل شده، و از سوی دیگر آژانس نیز اعلام کرده است که یوکیا آمانو روز چهارشنبه آینده با سناتورهای آمریکا دیدار خواهد کرد.
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران در یادداشتی در روزنامه گاردین می گوید در پی توافق اتمی وین، مجهز بودن کشورها، از جمله اسرائیل، به تسلیحات اتمی دیگر قابل تحمل نیست.
رییس جمهوری ایالات متحده در یک کنفرانس تلفنی، ضمن انتقاد از هزینه های چندین میلیون دلاری مخالفان برای تبلیغات تلویزیونی علیه توافق هسته ای با ایران، از حامیان خود در سراسر آمریکا خواست «صدای بلند» پشتیبانی خود از این توافق را به گوش نمایندگان خود در کنگره برسانند.
معاون وزیر خارجه ایران گفت، آژانس بین المللی انرژی اتمی بازرسان را به ایران معرفی، و ما سوابق آنها را بررسی می کنیم. آنها باید از کشورهایی باشند که با ایران روابط دیپلماتیک دارند.
انتظار میرود محور اصلی گفتگوهای باراک اوباما با نمایندگان دموکرات کنگره در کاخ سفید، که جو بایدن معاون او نیز حضور خواهد داشت، توافق جامع هستهای شش قدرت جهانی با ایران باشد.
در حالیکه اختلافات بر سر لزوم بررسی توافق هسته ای در مجلس در ایران بالا گرفته است، سخنگوی شورای عالی امنیت ملی از آغاز بررسی متن توافق در این شورا خبر داده است.
نیکولاس برنز، معاون سابق وزارت خارحه در امور سیاسی و سفیر آمریکا در ناتو نیز به دعوت نانسی پلوسی رهبر اقلیت مجلس نمایندگان با قانون گذاران دمکرات ملاقات کرد.
خانم موگرینی در کنفرانس خبری مشترک با محمد جواد ظریف: توافق اتمی بین تهران و قدرت های جهان، «فصلی تازه در روابط ایران و اتحادیه اروپا می گشاید» و اکنون زمان به اجرا درآوردن آن است.
فدریکا موگرینی در مقاله ای در گاردین نوشت که دیپلماتها پس از دههها تنش و بیاعتمادی و بیست و دو ماه مذاکرات فشرده، دشوار، فوقالعاده فنی و سیاسی سرانجام به نتیجه رسیدند و او باور دارد که واقعا فصل نویی در حال گشایش است.
موسسه یهودی جی استریت مستقر در واشنگتن از نتایج نظرسنجی جدیدی خبرداده که حاکی است اکثریت یهودیان آمریکایی از توافق اتمی با ایران حمایت می کنند.
در این نشست که با تمرکز بر تاثیر توافق اتمی بر «منافع آمریکا و توازن نظامی در خاورمیانه» برگزار شد، وزیران خارجه، انرژی، خزانه داری، دفاع و رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح حضور داشتند.
خبرگزای آسوشیتدپرس به نقل از دو مقام آژانس بین المللی انرژی اتمی گفت ایران خواستار آن شده که مسئولان ایرانی از محلی در نزدیکی سایت پارچین که گفته می شود برای آزمایش مربوط به ساخت سلاح اتمی مورد استفاده قرار گرفته، نمونه برداری خاک کنند و آژانس بین المللی انرژی اتمی احتمالا با این امر موافق است.
اد رویس: «ما در کنگره قبلی تحریم های جامعی را با رای اکثریت قاطع ۴۰۰ در مقابل ۲۰تصویب کردیم که ایران را بر سر دوراهی میان انتخاب برنامه اتمی یا سقوط اقتصادی قرار می داد. اما دولت آمریکا این مصوبه را تعلیق کرد. »
یکی از اعضای شاخص یهودی مجلس نمایندگان آمریکا روز سهشنبه اعلام کرد که از توافق حاصل شده هستهای با ایران حمایت میکند؛ اقدامی که دستاورد عمدهای برای دولت باراک اوباما رئیس جمهوری ایالات متحده به شمار میآید.
لوران فابیوس، وزیر خارجه فرانسه در آستانه سفر به ایران، یادداشتی با عنوان «اقدام مشترک برای یک جهان امنتر» در روزنامه دولتی ایران منتشر کرد.
تام کاتن، سناتور جمهوریخواه روز سه شنبه با حضور در اندیشکده هادسن بار دیگر از کنگره آمریکا خواست توافق اتمی بدست آمده بین تهران و قدرت های جهانی را رد کند.
وزیر خارجه ایالات متحده در دفاع از توافق جامع هستهای با ایران در نشست کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان و در پاسخ به برخی نگرانی ها درباره رفتار تهران در منطقه گفت «این توافق تنها برای رسیدگی به برنامه هستهای ایران طراحی شده است، نه اصلاح حکومت ایران.»
یک نظرسنجی جدید می گوید اکثریت شرکت کنندگان ابراز امیدواری کرده اند که توافق اتمی ایران در کنگره آمریکا رد شود. نظرسنجی می گوید ۵۳ درصد از افرادی که تحصیلات دانشگاهی دارند خواستار تایید توافق در کنگره هستند.
گروهی از نمایندگان عضو جبهه پایداری در جلسه روز سه شنبه مجلس، ترجمه فارسی وزارت امور خارجه ایران از توافق وین را ناقص خوانده و به این موضوغ اعتراض کردند.
جان کری، وزیر خارجه آمریکا و ارنست مونیز، وزیر انرژی آمریکا، به همراه جک لو وزیر خزانه داری، روز سه شنبه به کنگره آمریکا می روند تا به تلاش ها برای جلب حمایت قانونگذاران آمریکایی از توافق جامع اتمی با ایران ادامه دهند.
وزیر امور خارجه ایران چهارم مرداد ماه برای دیداری رسمی وارد نجف محل سکونت آیت الله سیستانی شد و همچنین با همتای عراقی خود و نخست وزیر عراق دیدار و گفتگو کرد.
عاون حقوقی رئیس جمهور: «طبق قانون دولت ملزم به حفظ دستاوردهای هسته ای است و موارد قانونی دولت را موظف می کند که متن توافق را به مجلس ارائه کند. یعنی هیچ الزامی برای تصویب وجود ندارد و مجلس می تواند موافقت خود را با این توافق اعلام کند و یا آن را رد کند.»
شورای ملی دموکراتیک یهودی اعلام کرد سخنان مایک هاکبی «نهایت بیتوجهی به جان باختن میلیونها نفری است که حتی نوادگان آنها امروزه همچنان درد آن را حس میکنند.»
این تظاهرات توسط نهادی به نام «استند وید آس» ترتیب داده شده بود، که سازمانی بین المللی و یهودی برای آموزش است.
نشریه آمریکایی پولیتیکو گزارش می دهد که گروهی از دیپلمات های سابق آمریکایی در نامه ای به کنگره آمریکا در روز دوشنبه، خواستار آن شدند که قانونگذاران مجلس نمایندگان و سنا توافق اتمی با ایران را که مورد حمایت باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا است، رد نکنند.
باراک اوباما در کنفرانس خبری مشترک با نخست وزیر اتیوپی گفت «این که ۹۹درصد اندیشمندان جهان معتقدند که توافق اخیر توافقی خوب است، به این دلیل است که توافق خوبی است.»
علی اکبر ولایتی مشاور رهبر جمهوری اسلامی ایران گفته است خط قرمز ممنوعیت بازرسی از مراکز نظامی کلام نهایی نظام است که فارغ از هرگونه اتفاقات و رخدادها در آینده گفته میشود.
برخی مقامات پیشین و کنونی نظامی و امنیتی اسرائیل توافق اتمی ایران را برخلاف نظر نتانیاهو، توافقی بد نمیدانند و معتقدند در مواردی هم میتواند برای اسرائیل منافعی داشته باشد.
وبسايت کريستين ساينس مانيتور در گزارشی می نويسد، برای يک گروه از سناتورهای دموکرات که در رایگيری در مورد توافقنامه اتمی با ايران کليدی هستند، وفاداری حزبی جا و معنايی ندارد.
این گزارش چشم اندازی مهم را ارائه میدهد که در بحث توافق هستهای در جهان غایب بوده و در بعضی موارد به غلط بازتاب داده شده است.
سناتور جمهوریخواه تد کروز در این تظاهرات گفت «اگر تحریمها علیه ایران برداشته شود، دولت باراک اوباما بانی اصلی و تامین کننده مالی تروریستهای اسلامگرای افراطی خواهد شد.»
وزیر خارجه آمریکا در اندیشکده شورای روابط خارجی در نیویورک درباره توافق اتمی با ایران گفت به اعتقاد رئیس جمهوری ابتدا باید مسیر دیپلماسی طی شود و جنگ باید آخرین گزینه باشد.
اشتون کارتر در ماموریت خود برای جلب رضایت متحدان آمریکا در خاورمیانه از توافق هستهای وین، گفت، در جده، پادشاه عربستان هر چند از توافق استقبال کرد، اما تردیدهایی نیز ابراز داشت.
به گزارش رویترز، بسیاری از تحلیگران شانس این که رهبری ایران در نهایت توافق را رد کند اندک می دانند، زیرا تهران برای کمک به احیای اقتصاد خود، نیاز دارد تحریم ها برچیده شود.
سوزان رایس، مشاور امنیت ملی آمریکا روز چهارشنبه نظر جمهوری خواهان مبنی بر وجود توافق های جانبی «مخفیانه» با ایران رد کرد و گفت این اسناد برای مشاهده عموم نیست.
به گفته وزیر امور خارجه عربستان، ریاض از هر توافقی که تضمین کند ایران قادر نخواهد بود سلاح هسته ای به دست آورد، و شامل مکانیسم بازرسی های کارآمد باشد، استقبال می کند.
بارگذاری بیشتر