حسن روحانی رئیس جمهوری ایران در گفتگویی تلویزیونی گفت در یک تا دو ماه آینده تحریمهای علیه ایران برداشته میشود و ایران در سال آینده وضع بهتری خواهد داشت.
جاش ارنست، سخنگوی کاخ سفید روز سه شنبه گفت "نشانه های قوی" وجود دارد که آزمایش اخیر یک موشک دور برد دقیق در ایران، قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل را نقض کرده است.
مسئول اجرای برجام از سوی ایران اعلام کرد که در صورت تصویب نهایی طرح برجام تا ۲۶ مهر، کمیسیون برجام دوشنبه ۲۷ مهر در وین تشکیل جلسه داده و اتحادیه اروپا و اعلام می کند که تحریم هایش لغو شده است.
علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در جلسه تصویب طرح برجام مجلس گفت که توسط یکی از نمایندگان تهدید به مرگ شده است.
توماس پیکرینگ، دیپلمات ارشد بازنشسته آمریکایی اخیرا در نشستی در کالج هامیلتون درباره زمینه و بحث هایی که منجر به توافق اتمی بین ایران و شش قدرت جهانی شد، به تفصیل سخن گفت.
مجلس ایران به "یک فوریت" طرح اجرای توافق هسته ای موسوم به برجام رای داد. به این ترتیب مدت دیگری زمان نیاز است تا بعد از بررسی کمیسیون امنیت ملی، مجلس شورای اسلامی اجرای این توافق را به رای بگذارد.
هرچند جمهوریخواهان کنگره طرحی را ارائه کردند که محدودیت هایی برای رئیس جمهوری آمریکا در لغو تحریم ها ایجاد می کند اما کاخ سفید میگوید رییس جمهوری آمریکا هر لایحهای که از اعمال موفقیت آمیز توافق جامع هستهای با ایران ممانعت کند را وتو میکند.
پیتر راسکام، قانونگذار جمهوریخواه آمریکایی به واشنگتن فری بیکن گفت که اعضای جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا به دنبال طرح شکایت از دولت باراک اوباما هستند تا مانع اجرای توافق جامع اتمی با ایران و کاهش تحریم ها علیه تهران شوند.
کشورهای پنج بعلاوه یک و ایران برای اجرای توافق به آخرین مراحل رسیده اند. مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بعد از جلسه دوشنبه شب با وزرای خارجه این کشورها، گفت بعد از مشخص شدن وضعیت توافق هسته ای در آمریکا، حالا پنج بعلاوه یک و ایران منتظر تصمیم نهایی مجلس شورای اسلامی ایران هستند.
پاپ فرانسیس رهبر کاتولیکهای جهان در نخستین روز نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد گفت، توافق وین ثابت کرد که نیت سیاسی و شکیبایی به خرج دادن، میتواند ثمربخش باشد؛
پرونده هستهای ایران مسیر پرفراز و نشیبی را طی کرده است. پروندهای که با گذر از تقابل و تخاصم، سرانجام به توافق ایران با قدرتهای جهانی منجر شد. در گاهشمار تصویری صدای آمریکا میتوانید مهمترین نکات و مراحل این پرونده حساس جهانی را دنبال کنید.
سایت المانیتور گزارش می دهد پیش نویس یک طرح مهم در مورد ایران که سناتورها در سنای آمریکا در حال کار روی آن هستند، برای آنکه با تعهدات آمریکا در توافق جامع اتمی با ایران تناقض پیدا نکند، تعدیل شده است.
سناتور جمهوریخواه تد کروز، از داوطلبان نامزدی این حزب در رقابت های انتخابات ریاست جمهوری آمریکا گفت که کنگره آمریکا باید از طریق لایحه تامین منابع مالی دولت، کابینه باراک اوباما را تحت فشار بگذارد تا اطلاعات بیشتری درباره توافق اتمی با ایران به کنگره ارائه کند.
محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران بامداد سهشنبه تهران را به مقصد نیویورک ترک کرد. عباس عراقچی و حمید بعیدینژاد، معاونان ظریف، او را در این سفر همراهی میکنند.
کاخ سفید روز دوشنبه اعلام کرد ایران با بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی، بازوی نظارتی سازمان ملل متحد، همکاری می کند.
در حالیکه مقام های ایران بر نمونه برداری کارشناسان ایرانی از مجتمع نظامی پارچین در شرق تهران تاکید دارند، مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی می گوید این نهاد، روند نمونهبرداری در پارچین و اصالت نمونهها را تأیید میکند.
مقام های سازمان انرژی اتمی ایران می گویند در ادامه سفر یوکیا آمانو به تهران، رئیس سازمان بین المللی انرژی اتمی، از سایت نظامی پارچین "بطور تشریفاتی" بازدید کرده است.
رئیس آژانس بینالمللی انرژی اتمی در تلاش برای اجرای بخشی از توافق هستهای وین، که تسریع در جمعآوری اطلاعات از فعالیتهای هستهای گذشته ایران است، راهی ایران شد.
با پایان یافتن فرصت ۶۰ جمهوریخواهان در کنگره که قصد رد توافق هستهای مورد حمایت جامعه بین المللی با ایران را داشتند، دولت باراک اوباما رئیس جمهوری دموکرات ایالات متحده وارد مرحله اجرای این توافق میشود. کاخ سفید انتظار دارد ایران اجرای توافق را با پذیرش رسمی آن، از روز هجدهم اکتبر (۲۶ مهر ماه) آغاز کند.
جان کری وزیر خارجه آمریکا استیون مال، سیاستمدار باسابقه و مشاور سابق ویلیام برنز، مذاکره کننده ارشد آمریکا در مذاکرات اتمی را به عنوان هماهنگکننده ارشد اجرای برنامه اتمی ایران منصوب کرد.
در حالی که تلاش ها برای شکست توافق هسته ای قدرت های جهانی با ایران در واشنگتن رو به افول گذاشته، اما تلاش تندروها در تهران در این زمینه تازه بالا گرفته است.
روز پنجشنبه و با پایان مهلت ۶۰ روزه کنگره آمریکا برای بررسی توافق اتمی ایران و قدرت های جهانی، آخرین تلاش قانون گذاران جمهوریخواه برای ممانعت از اجرای توافق اتمی شکست خورد.
همزمان با آخرین روز از مهلت ۶۰ روزه کنگره برای بررسی توافق جامع اتمی با ایران، سومین تلاش جمهوریخواهان سنا برای اعلام کفایت مذاکرات و رد آن راه به جایی نبرد.
دن کیلدی، عضو مجلس نمایندگان آمریکا در مقاله ای در روزنامه "دیترویت دیلی پرس" به تشریح دلایل خود برای حمایت از معامله اتمی با ایران پرداخته است.
لارنس نورمن در مقاله ای در روزنامه وال استریت ژورنال می گوید بر پایه توافق جامع اتمی، ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی، تا پانزدهم اکتبر برای اتمام بررسی فعالیت های هسته ای گذشته ایران فرصت دارند.
جسیکا ژولبرگ در مقاله ای در هافینگتون پست تحت عنوان پاپ فرانسیس از توافق هسته ای با ایران حمایت می کند، نوشته است حمایت پاپ از توافق هسته ای با ایران چند روز قبل از سفر وی به واشنگتن اعلام شده است.
یک نظرسنجی مشترک شبکه خبری ای بی سی و روزنامه واشنگتن پست از میزان تقریبا برابر موافقان و مخالفان توافق هستهای با ایران در میان آمریکاییان حکایت میکند.
مشاور امنیت ملی معاون رئیس جمهوری ایالات متحده و از مشاوران ارشد باراک اوباما در گفتوگوی اختصاصی با صدای آمریکا گفت به رغم مخالفتها توافق اتمی ایران را اجرا خواهیم کرد.
وزرای خارجه چین و ایران بر نقش آفرینی متقابل دو کشور برای رفع بحرانهای خاورمیانه تاکید کردند.
نشست دوم سنا برای انجام رأی گیری دوباره بر سر کفایت مذاکرات درباره توافق اتمی وین، بعد از ظهر سه شنبه برگزار شد. با این حال، اعضای دموکرات سنا بار دیگر تلاش جمهوریخواهان برای اعلام کفایت مذاکرات و رأیگیری برای رد توافق با ایران را ناکام گذاشتند.
مقامهای ارشد انرژی هستهای سه کشور، درباره برخی موضوعات مرتبط با توافق وین، از جمله چگونگی تنظیم اسناد مربوط به نحوه اجرای بازطراحی راکتور اراک، بحث و تبادل نظر کردند.
علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی ایران پس از دیدار با مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی در حاشیه پنجاه و نهمین نشست عمومی این نهاد نظارتی هستهای سازمان ملل متحد در وین، از سفر یوکیا آمانو به تهران ظرف ۳ تا ۴ روز آینده خبر داد.
مخالفان توافق هستهای ایران و ۱+۵ در کنگره آمریکا راههای مختلفی را برای توقف اجرای این توافق میآزمایند که یکی از آنها، ارائه ندادن ضمائم این توافق از سوی رئیس جمهوری آمریکا به کنگره است.
نظرسنجی جدیدی که به طور مشترک توسط سیانان و موسسه اوآرسی انجام شده نشان میدهد که ۵۹ درصد از شرکتکنندگان درباره نحوه عملکرد اوباما در پیشبرد روابط آمریکا با ایران رضایت ندارند.
سعید جلیلی، مذاکره کننده پیشین ایران در گفت و گوهای هستهای، در تازهترین اظهارنظر خود درباره متن توافق هستهای ایران و قدرتهای جهانی(برجام)، لغو تحریمها بر اساس این تفاهم را زیر سوال برد.
دو تن از کارشناسان حقوق بشر خواستار آن شده اند که با رفع مانع کنگره آمریکا در اجرای توافق هستهای با ایران، آمریکا در همکاری با سازمان ملل متحد با وضعیت اسفبار حقوق بشر در ایران که موجب نگرانی جامعه جهانی است، برخورد کند.
بارگذاری بیشتر