سرخط خبرها
کاملا هریس از کارزار انتخابات ریاست جمهوری آمریکا کنار کشید

کاملا هریس، سناتور دموکرات، با انتشار توئیتی در روز سه شنبه ۱۲ آذر ماه اعلام کرد که به فعالیت انتخاباتی خود پایان می دهد و از رقابت های درون حزبی دموکرات ها برای انتخابات ۲۰۲۰ ریاست جمهوری آمریکا کنار می کشد.
خانم هریس در عین حال به طرفداران خود گفت به مبارزه برای عدالت برای همه مردم، ادامه می دهد.
این سناتور ایالت کالیفرنیا در زمان ورود به کارزار انتخابات ریاست جمهوری، به عنوان یکی از کاندیداهای اصلی قلمداد می شد اما در ماه های اخیر او نتوانست خود را به عنوان یکی از کاندیداهای اصلی، مطرح کند و کمک های تبلیغاتی قابل توجهی دریافت کند.
دو برادر ایرانی به فهرست چهرههای تأثیرگذار زیر ۳۰ سال مجله فوربز راه پیدا کردند

مسیح و مهدی بصیری، برادران دوقلوی ایرانی مقیم کانادا، به فهرست سال ۲۰۲۰ «۳۰ چهره موفق زیر ۳۰ سال» مجله فوربز در بخش آموزش راه پیدا کرده اند. این دو برادر، به همراه برادر بزرگترشان مارتین، بنیانگذاران شرکت «اپلای بُرد» (ApplyBoard) هستند که به ۷۰ هزار دانشجو کمک کرده است تا در ۱۲۰۰ موسسه در آمریکای شمالی ادامه تحصیل دهند.
این برادران ایرانی شرکت خود را در سال ۲۰۱۵ راه اندازی کردند و این شرکت امروز یکی از بزرگترین مراکز جذب دانشجو به آمریکا و کانادا به شمار می آید.
مجله فوربز، برای سال ۲۰۲۰، در ۲۰ گروه مختلف از جمله هنر، آموزش، انرژی، غذا، موسیقی، رسانه، ورزش و علم، ۳۰ چهره زیر سی سال را که توانسته اند در آن عرصه ها موفق و تأثیرگذار باشند از آمریکا و کانادا برگزیده است.
فوربز از برادران بصیری در سه بخش مختلف آموزش، پولسازی، و مهاجران به عنوان چهره های تأثیرگذار نام برده است.
در فهرست امسال «۳۰ چهره زیر ۳۰ سال» مجله فوربز، میانگین سنی چهره ها ۲۷ سال است که ۴۰ درصد زن، ۵۹ درصد مرد، و ۱ درصد بدون جنسیت هستند.
از این ۶۰۰ چهره، ۲۰درصد مهاجر هستند و ۴۲ کشور جهان را نمایندگی می کنند.
قانون تازه «عوامل خارجی» در روسیه سرکوب بیش از پیش آزادی بیان محسوب میشود

بخش انگلیسی صدای آمریکا - ولادمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، لایحه ای را امضاء کرده که قانون موجود درباره رسانههایی که «عوامل خارجی» محسوب می شوند را تغییر می دهد. منتقدان میگویند از این قانون برای بستن دهان مخالفان، محدود کردن تنوع اخبار، و دلسرد کردن تبادل نظر استفاده می شود.
در قانون جدید به مقام های مسئول اختیار داده میشود که گزارشگران فعال در سازمانهایی که در لیست «عوامل خارجی» قرار دارند را «عامل خارجی» تلقی کنند. به عبارت دیگر، اکنون مقامات روسیه میتوانند خود گزارشگران را صرفا به خاطر کار کردن برای یک سازمان خارجی، «عوامل خارجی» به شمار بیاورند.
این برچسب به افرادی زده خواهد شد که با رسانه های خارجی همکاری میکنند یا از حمایت مالی یا دیگر حمایتهای آنها برخوردار هستند.
در صورتی که گزارش رسانه خارجی ناقض مقررات روسیه باشد «معیارهای تازه به دولت روسیه اجازه میدهد وبسایت های متعلق به عوامل خارجی یا نهادهای قانونی را مسدود کند».
روسیه نسخه اصلی قانون «عامل خارجی» را در سال ۲۰۱۲، به دنبال موج اعتراضات ضددولتی پس از قدرت گرفتن پوتین، تصویب کرد. پوتین نفوذ و پول کشورهای غربی را مقصر در تظاهرات معرفی کرد. قانون جاری تمام سازمانهای مردم نهاد که کمکهای خارجی دریافت میکنند را ملزم کرده است که نام خود را ثبت کنند.
جیمی فلای، رئیس «رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی»، در تاریخ ۲۱ نوامبر گفت این قانون تجاوز به زندگی و امنیت گزارشگران، و «یادآور تاریک ترین دوران در گذشته روسیه است.»
مقام های روسیه می گویند این قانون پاسخی متقابل به اقدام مقام های آمریکا است که «آر تی»، شبکه دولتی روسیه، را ملزم کردند دفتر خود در آمریکا را بر مبنای قانون عوامل خارجی در ایالات متحده، ثبت کند.
پایان گردهمایی سران ناتو در لندن؛ پرزیدنت ترامپ: به طور کامل از معترضان در ایران که به دنبال آزادی هستند حمایت میکنیم

دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا هرچند در پایان گردهمایی سران کشورهای عضو ناتو که در لندن برگزار میشد، کنفرانس خبری نداشت اما در جریان دیدارهای خود چند بار به موضوع معترضان ایران و حمایت آمریکا از مردم ایران اشاره کرد. پرزیدنت ترامپ گفت: معترضان در ایران به دنبال آزادی هستند و ما به طور کامل از آنها حمایت میکنیم.
پرزیدنت ترامپ روز سهشنبه ۱۲ آذر و در جریان یکی از دیدارهای خود به خبرنگاران گفت: کمی پیشتر از من پرسشی در مورد معترضان در ایران و مقطع دشواری را که میگذرانند، مطرح شد. ما از آنها به طور کامل حمایت میکنیم و از اول هم از آنها حمایت کردهایم.
کمی پیشتر و یکی از خبرنگاران از پرزیدنت ترامپ پرسید که آیا از معترضان ایران حمایت میکند یا نه، که پرزیدنت ترامپ گفتهبود ترجیح میدهد در این مورد موضعی اختیار نکند ولی پاسخ او منفی است.
پرزیدنت ترامپ در توضیح موضع خود گفت: وقتی از من در مورد حمایت از مردم ایران پرسیدند، منظور به طور کامل منتقل نشد که آیا منظور حمایت مالی است؟ و ما از مردم ایران حمایت مالی نکردهایم. فکر نمیکنم حتی کسی از معترضان از ما درخواست کمک مالی کرده باشد که اگر هم بکنند، ما احتمال دارد کمک کنیم.
رئیس جمهوری آمریکا افزود: ولی ما از آنها به طور جدی حمایت میکنیم. مردمی که در ایران اعتراض میکنند، به دنبال آزادی خود هستند و ما به طور کامل از آنها حمایت میکنیم. در نتیجه خواستم به طور کامل پاسخ هرکسی که ممکن است پرسشی در این مورد دارد را داده باشم. از ما خواسته نشده که از مردم ایران حمایت مالی کنیم که فکر میکنم پرسش مزبور این را میخواست بداند و من فقط خواستم مطمئن شوم که همه به طور کامل متوجه شده باشند.
با پایان جلسه روز اول گردهمایی سران کشورهای عضو ناتو در لندن، مراسم ضیافت رسمی در کاخ سلطنتی باکینگهام برگزار شد. پرزیدنت ترامپ و بانوی اول ملانیا به همراه دیگر سران ناتو، در این مراسم که به میزبانی ملکه الیزابت برگزار شد، شرکت کردند.
با گذشت ۱۷ روز از قطع سراسری اینترنت، استان سیستان و بلوچستان هنوز اینترنت ندارد

در حالی که اینترنت بسیاری از مناطق ایران پس از فروکش کردن اعتراضات وصل شده است، گزارش ها حاکی از تداوم قطع اینترنت در بخش هایی از استان سیستان و بلوچستان است.
دسترسی شهروندان ایرانی به اینترنت که از ۱۷ روز پیش در پی آغاز اعتراضات سراسری قطع شده بود، به مرور در مناطق مختلف وصل شد، اما خبرگزاری ایسنا سه شنبه ۱۲ آذر تایید کرد که استان سیستان و بلوچستان هنوز به اینترنت بین المللی متصل نشده است.
این خبرگزاری با اعلام این که اپراتورها از زمان اتصال مجدد اینترنت در استان سیستان و بلوچستان ابراز بیاطلاعی میکنند، نوشت که کاربران اینترنتی در این استان تصور میکنند اکنون که دیگر استانها دارای اینترنت بینالملل هستند، به فراموشی سپرده شده اند.
برخی از کاربران نیز در توئیتر ابراز نگرانی کرده اند که اگر آن گونه که گفته می شود استان سیستان و بلوچستان آرام است و خبری نیست، چرا اینترنت آن وصل نمی شود؟
قطع اینترنت در ایران در واکنش به اعتراضات گسترده، انتقاد نهادهای بین المللی و دولت آمریکا را در پی داشت.
وزارت خارجه آمریکا در پیامی پس از گذشت بیش از چهار روز از قطع اینترنت در ایران خطاب به رهبران رژیم ایران گفت: به مردم احترام بگذارید و اینترنت را باز کنید.
در این پیام که روز چهارشنبه ۲۹ آبان منتشر شده آمده بود: «با گذشت بیش از ۹۰ ساعت از قطع کامل دسترسی مردم ایران به اینترنت، رهبران ریاکار رژیم ایران از آن برای پخش تبلیغاتشان استفاده میکنند. به مردم احترام بگذارید. اینترنت را وصل کنید.»
«نت بلاکز» موسسه ناظر بر اینترنت از ادامه قطعی اینترنت در ایران در پی اعتراضات مردمی خبر داده و گزارش داد که این قطعی از ۷۵ ساعت گذشته است. پیشتر این نهاد به صدای آمریکا گفته بود که قطع اینترنت روزانه ۶۱ میلیون دلار به اقتصاد ایران ضربه میزند.
اعتراضات مردمی از روز جمعه ۲۴ آبان ماه و پس از انتشار ناگهانی خبر سه برابر شدن قیمت بنزین آزاد در شهرهای مختلف ایران آغاز شد. اما شعارهای معترضان خیلی زود متوجه مقامات ارشد جمهوری اسلامی شد.
کاخ سفید عصر یکشنبه بیانیهای در حمایت از مردم معترض در ایران منتشر کرد. در بخشی از این بیانیه آمده است، ایالات متحده استفاده از نیروی مرگبار و محدود کردن شدید ارتباطات علیه تظاهرکنندگان را محکوم میکند.
مایک پمپئو وزیر خارجه ایالات متحده در نخستین واکنش به اعتراضات گسترده در ایران، روز شنبه ۲۵ آبان ، ضمن بازنشر توئیت یک سال و نیم قبل خود، خطاب به مردم ایران نوشت ایالات متحده در کنار شما است.
جمهوری اسلامی شنبه شب اینترنت را در شهرهای بزرگ قطع کرد و مورگان اورتگاس سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده در واکنش به این اقدام رژیم ایران گفت: «ما تلاش ها برای قطع اینترنت را محکوم می کنیم. بگذارید آنها [مردم] حرفشان را بزنند!»
ایالات متحده همچنین بارها فساد مالی نهادینه و غارت داراییهای خدادادی ایران توسط وابستگان رژیم حاکم بر این کشور را محکوم کرده و آنها را از جمله عوامل اصلی مشکلات اقتصادی و مالی ایران دانسته است. از جمله چندی پیش مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، در چند توئیت درباره مقامهای جمهوری اسلامی گفته بود که آنها به جای کمک به مردم درگیر فساد شدهاند.
هواوی بخش پژوهش خود را از ایالات متحده به کانادا منتقل می کند

بخش انگلیسی صدای آمریکا - بنیانگذار هواوی می گوید این شرکت بزرگ فناوری چین به دلیل تحریم های آمریکا مرکز پژوهش اش در ایالات متحده را به کانادا منتقل می کند.
رِن ژنگفِی در مصاحبه ای با «گلوب اَند مِیل»، روزنامه شهر تورنتو، گفت این تحول ضروری بود زیرا «هواوی» از تعامل و امکان تماس با کارمندانش در ایالات متحده محروم می شد.
«هواوی تکنولوژی» دومین شرکت بزرگ تلفن های هوشمند و بزرگترین سازنده تجهیزات شبکه تلفن های همراه است. مقام های آمریکایی می گویند این شرکت یک خطر امنیتی است و در ماه مه از محدود کردن دسترسی اش به تجهیزات و فناوری های آمریکایی خبر دادند. «هواوی» این ادعا را که تهدیدی امنیتی است رد می کند.
دولت ترامپ مهلتی ۹۰ روزه را برای فروش بعضی اقلام به «هواوی» اعلام کرده است. دولت آمریکا گفت این محدودیت ها همچنین تجهیزات و فناوری های لازم برای حمایت از شبکه های بی سیم در مناطق دورافتاده را شامل می شود.
رن ژنگفی جزئیاتی ارائه نداد، ولی «هواوی» در ماه ژوئن از کاهش ۶۰۰ نیروی کار در مرکز پژوهش اش در «سیلیکون ولی» در «سانتاکلارا» در ایالت کالیفرنیا خبر داد. در این مرکز اکنون ۲۵۰ نفر مشغول کار هستند.
این شرکت همچنین در آلمان، هند، سوئد و ترکیه مراکز پژوهش و توسعه دارد.
«هواوی» در ماه نوامبر فروش تلفن هوشمند «مِیت اِکس» را آغاز کرد که فاقد تراشه های ساخت ایالات متحده یا اپلیکیشن های «گوگل» است. این شرکت همچنین سیستم عامل خودش را برای تلفن های همراهش ارائه کرده است که می گوید در صورت لزوم می تواند جایگزین «اندروید» گوگل شود.
۴۶ سازمان حقوق بشری با انتشار بیانیهای مشترک سرکوب اعتراضات اخیر در ایران را محکوم کرده و خواستار آزادی فوری بازداشت شدگان شدند

۴۶ سازمان حقوق بشری از سرتاسر دنیا با انتشار بیانیهای مشترک خواستار پایان دادن به سرکوب خشونتبار تظاهرکنندگان در سراسر ایران شدند.
سازمانهای حقوق بشری امضا کننده این بیانیه ضمن اشاره به آمار کشتهها، زخمیها و بازداشتشدگان از مقامات ایران خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط تمامی معترضین و فعالان جامعه مدنی بازداشت شده در این اعتراضات شدهاند و از آنها خواستند حق برگزاری تجمعات مسالمت آمیز و تاسیس و فعالیت آزادانه در انجمنها را براساس حقوق مندرج در اعلامیه حقوق بشر سازمان ملل متحد، و میثاق بین المللی حقوق سیاسی و مدنی به رسمیت بشناسند و به آن احترام بگذارد.
این نهادهای مدافع حقوق بشر، در بخش دیگری از نامه خود خواستار توقف فوری سرکوب خشونتبار و بیرحمانه معترضان از سوی حکومت ایران شدند و از مقامات خواستند که اطمینان دهند نیروهای امنیتی – انتظامی به موازین و معیارهای بین المللی حقوق بشری سازمان ملل پایبند هستند و به آن عمل مینمایند.
دیده بان حقوق بشر، بنیاد عبدالرحمن برومند، مرکز اسناد حقوق بشر ایران، کانون مدافعان حقوق بشر، و سازمان حقوق بشر ایران که از جمله امضاکنندگان این نامه منتشر شده هستند خواهان آن شدند که مسئولان و عاملان مرگ معترضین به صورت عادلانه و شفاف محاکمه و مجازات شوند.
سازمان عفو بینالملل در آخرین گزارش خود که روز دوشنبه ۱۱ آذر ماه منتشر شده اعلام کرد که شمار کشتههای تظاهراتی که از ۲۴ آبان در ایران آغاز شد به دست کم ۲۰۸ نفر رسیده است. شمار واقعی کشته شدگان احتمالا بیش از این است.
در پی افزایش ناگهانی قیمت بنزین، ایران شاهد اعتراضات گسترده مردم علیه جمهوری اسلامی بود به طوریکه تنها یک روز پس از آغاز اعتراضات، جمهوری اسلامی شنبه شب ۲۵ آبان اینترنت را تقریبا به طور کامل قطع کرد.
این سازمانهای حقوق بشری در انتهای بیانیه خود از مقامات ایرانی خواستند دسترسی همه شهروندان به اینترنت را برقرار نموده و نسبت به دسترسی آزاد و مبادله اطلاعات میان ایرانیان و جهان خارج اقدام فوری نموده و هرچه سریعتر موانع موجود برای دسترسی و گردش آزاد اطلاعات بین شهروندان را برطرف نمایند.
پیش از این مورگان اورتگاس سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده در واکنش به این اقدام رژیم ایران گفت: «ما تلاش ها برای قطع اینترنت را محکوم می کنیم. بگذارید آنها [مردم] حرفشان را بزنند!»
پرزیدنت دونالد ترامپ روز سهشنبه ۱۲ آذر بار دیگر به برخوردها دولت ایران با مردم معترض واکنش نشان داد و در حاشیه گردهمایی سران کشورهای عضو ناتو گفت: این بسیار تاسفبار است که معترضان در ایران فقط به دلیل این که اعتراض کردهاند، کشته شدند.
مایک پمپئو وزیر خارجه ایالات متحده نیز روز دوشنبه ۱۱ آذر در سخنانی در دانشگاه لوئِول (لوئیویل) با تایید دلایل داخلی اعتراضات در برخی از کشورهای خاورمیانه، به نقش جمهوری اسلامی در این کشورها نیز اشاره کرد و گفت که رژیم ایران عامل مشترک در پس همه اعتراضات منطقه است.
مورگان اورتگاس میگوید آمریکا مشتاق همکاری با رئیس جدید آژانس بینالمللی انرژی اتمی است

مورگان اورتگاس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که ایالات متحده از به تایید رسیدن رافائل گروسی به عنوان مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی استقبال می کند.
گروسی یک سیاستمدار آرژانتینی است که در پی مرگ یوکیا آمانو، مدیرکل پیشین آژانس، برای این سمت انتخاب شد.
خانم اورتگاس گفته است که آمریکا مشتاقانه در انتظار همکاری با آقای گروسی است.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا همچنین در توئیتی از اقدام آمریکا علیه کوبا و ونزوئلا به خاطر انتقال نفت از سوی رژیم مادورو به کوبا خبر داد و گفت ایالات متحده در کنار مردم ونزوئلا برای رسیدن به رفاه و آزادی می ایستد.
گزارش بخش فارسی صدای آمریکا از دانشگاه پلی تکنیک هنگ کنگ، دو هفته پس از محاصره

گزارش بخش فارسی صدای آمریکا از هنگ کنگ - دوهفته پس از پایان محاصره دانشگاه پلی تکنیک هنگ کنگ و درگیری ها میان دانشجویان و پلیس، ایندانشگاه بطور کامل بازگشایی نشده است.
این دانشگاه که اواخر آبان ماه به تصرف دانشجویان معترض در امده بود، به خط مقدم اعتراضات مردم هنگکنگ تبدیل شد. پلیس برای جلوگیری از سرایت اعتراضات به مناطق دیگر شهر این دانشگاه را به محاصره خود درآورد و از خروج دانشجویان معترض جلوگیری کرد. دانشجویان معترض قسمتهایی از محوطه دانشگاه را به آتش کشیدند و بسیاری از آنها موفق به فرار از دانشگاه شدند.
آنها به شرایط رعب و وحشتی که پلیس و نیروهای امنیتی بهوجود اوردند معترضند. یکی از دانشجویان به خبرنگار صدای امریکا گفت: «آنها ما را می ترسانند و میخواهند ما را در شرایط وحشت نگه دارند تا دست از اعتراض برداریم.»
بسیاری از آنها از حمایت پرزیدنت ترامپ از مردم هنگ کنگ خوشحالند. یکی دیگر از دانشجویان معترض به خبرنگار آمریکا گفت: «واقعا تعجب کردم که پرزیدنت ترامپ مصوبه حمایت از دموکراسی را امضا کرد و من فکر میکنم این به ما امید میدهد.»
دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا، چهارشنبه شب گذشته قانون حقوق بشر و دموکراسی هنگکنگ را امضا کرد. مطابق این قانون، در صورت وجود تهدیدهایی در زمینه به خطر افتادن آزادیهای نسبی، رئیسجمهوری آمریکا موظف است موقعیت ویژه اقتصادی هنگ کنگ را لغو کند.
دانشجویان هنگ کنگی همچنین از اعتراضات سراسری مردم ایران حمایت کردند. یکی از انها در پاسخ به پرسش خبرنگار آمریکا از شجاعت ایرانی ها ستایش کرد و گفت: «به نظر من ایرانی ها شجاع هستند. با اینکه نمیدانم دقیقا از چه مشکلاتی رنج می برند، ولی قیمت بنزین در حال افزایش هست و دولت ایران هم کمکی به آنها نمیکند. استاندارد های زندگی مردم ایران حتی در شرایط کمتر از هنگ کنگ هست. آنها آزادی بیان ندارند و برای زندگی میجنگند.»
سازمان تجارت جهانی: برخلاف ادعای اتحادیه اروپا، ایرباس هنوز یارانه میگیرد

سازمان تجارت جهانی روز دوشنبه ۱۱ آذر این ادعای اتحادیه اروپا که گفته است دیگر به شرکت هواپیماساز ایرباس یارانه نمی دهد را رد کرد.
رابرت لایتهایزر، نماینده تجاری ایالات متحده، گفت که این تصمیم بار دیگر نشان میدهد که یارانههای پرداختی اتحایه اروپا به ایرباس همچنان به صنعت هوافضای آمریکا آسیب میرساند و برای ریشهکنی این یارانهها که تعادل بازار را مخدوش میکنند، باید اقدام قاطعی انجام شود.
به گزارش رویترز، در گزارشی جدید از سوی نهاد نظارتی تجاری مستقر در ژنو، مشخص شد که ایرباس های اِی-۳۸۰ و اِی-۳۵۰ همچنان یارانه دریافت می کنند.
ایرباس رقیب عمده شرکت آمریکایی بوئینگ شناخته می شود.
هشدار پلیس فدرال آمریکا به صاحبان تلویزیونهای هوشمند: «میکروفونها را ببندید و روی دوربینها نوارچسب بزنید»

پلیس فدرال آمریکا به دارندگان تلویزیون های هوشمند هشدار داده و گفته است این دستگاهها نسبت به جاسوسی و نقض حریم خصوصی آسیبپذیر هستند.
به گزارش سیانان، پلیس فدرال آمریکا، اف بی آی، ضمن ارائه فهرستی از فن آوری هایی که دست کارخانه های ساخت تلویزیون و طراحان اپلیکیشن ها را برای جاسوسی از مشتریان باز می گذارد، هشدار داده است که افراد و یا گروه های مخرب سایبری می توانند بدون آن که شک برانگیز شوند کنترل تلویزیون های هوشمند ناامن را در دست گیرند.
از جمله اقداماتی که می توان از طریق در دست گرفتن کنترل تلویزیون های هوشمند انجام داد، تغییر کانال و نشان دادن ویدئوهای نامناسب به کودکان و یا روشن کردن دوربین و میکروفون تلویزیون اتاق خواب است.
اف بی آی از مردم خواسته تا اطلاعات خود را در مورد شیوه کار تلویزیون های هوشمند بالا ببرند، گذرواژههای ارائه شده توسط کارخانه را عوض کنند و در صورت امکان میکروفون و دوربین تلویزیون های خود را غیرفعال کنند و یا روی دوربین ها نوارچسب بزنند.
برای نخستین بار در آمریکا، قلب یک فرد فوت شده به یک بیمار پیوند زده شد

تیم پیوند قلب دانشگاه دوک در ایالت کارولینای شمالی آمریکا موفق شد برای نخستین بار در ایالات متحده قلب یک اهداکننده فوت شده را احیا کرده و به شخص دریافتکننده پیوند بزند.
این روند از یک سازوکار مصنوعی بهره می برد که خون و اکسیژن را در قلبی که خارج از بدن انسان است به جریان می اندازد. زمانی که عضو احیا شد، می توان آن را به بیمار نیازمند به قلب سالم پیوند زد.
تیم پزشکی دانشگاه دوک این عمل پیوند را با موفقیت برای یک کهنهسرباز آمریکایی انجام داد.
با توجه به کمبود اهداکنندههای عضو،کارشناسان از این عمل به عنوان گامی مهم و حیاتی برای نجات بیماران یاد کرده اند. دانشگاه دوک یکی از پنج مرکز پزشکی در آمریکا است که برای انجام این عمل به عنوان بخشی از یک آزمایش بالینی جدید برای امتحان دستگاههای مصنوعی جریان انداختن خون و اکسیژن مورد تأیید قرار گرفته است.
برای زنده نگه داشتن قلب خارج از بدن از روشی به نام «پرفیوژن گرم» استفاده می شود که خون، اکسیژن، و الکترولیت ها را در قلب به جریان میاندازد و آن را به تپش مجدد در میآورد.
پیش از این، قلب را تنها میتوانستند از یک اهداکننده زنده دچار مرگ مغزی بگیرند. ولی بافت قلب پیش از آن که مرگ مغزی شخص اعلام شود به دلیل کمبود اکسیژن شروع به از بین رفتن می کند و با اعلام مرگ، به اندازه ای آسیب میبیند که نمی توان آن را پیوند زد.
وزارت امنیت میهن آمریکا پیشنهاد میکند همه مسافران ورودی و خروجی ایالات متحده تصویربرداری شوند

خبرگزاری رویترز می گوید دولت ایالات متحده قصد دارد مقررات جدیدی را پیشنهاد کند که طی آن تصویر همه مسافران، از جمله شهروندان آمریکایی، در زمان ورود به ایالات متحده یا هنگام خروج از این کشور، گرفته خواهد شد.
به گزارش رویترز این پیشنهاد را وزارت امنیت میهن آمریکا در ماه ژوئیه آینده مطرح میکند و از هم اکنون مخالفت هایی از سوی گروه های مدافع حریم خصوصی، با این پیشنهاد شده است.
عموم معمولا بین ۳۰ تا ۶۰ روز فرصت دارند که درباره مقررات پیشنهادی جدید در آمریکا نظرات خود را بیان کنند. دولت فدرال پس از آن باید نظرات را بررسی و به آنها پاسخ دهد، روندی که معمولا زمان قابل توجهی را خواهد گرفت.
اداره گمرک و مرزبانی آمریکا، که بخشی از وزارت امنیت میهن است، پیشتر برخی برنامههایی را به صورت آزمایشی برای گرفتن تصویر و اثر انگشت مسافران خارجی اجرا کرده است.
ابهام در مورد آمار دقیق بازداشتیها ادامه دارد؛ مقامات ایران میگویند ۷۹ نفر در خوزستان بازداشت شدهاند

در حالی که هنوز آمار دقیقی از بازداشتهای صورت گرفته در شهرهای مختلف ایران از سوی مقامات اعلام نشده است، یک مقام دولتی از بازداشت ۷۹ نفر از معترضان در استان خوزستان خبر میدهد.
به گزارش خبرگزاری فارس، رسانه نزدیک به سپاه پاسداران ایران، مدیر کل ضد تروریسم وزارت اطلاعات ایران با اعلام این که ۷۹ نفر از شهروندان در اعتراضات اخیر در استان خوزستان بازداشت شدهاند، مدعی شد که از افراد بازداشت شده «۱۳ قبضه انواع اسلحه» و اقلام دیگر، مانند البسه نظامی و غیره، کشف و ضبط شده و افزود که یک شهروند یکی از کشورهای حوزه خلیج فارس نیز در میان بازداشتشدگان بوده است.
اعلام این آمار در حالی است که گفته میشود رقم افراد بازداشت شده بسیار بیش از این تعداد باشد، به طوری که در روزهای اخیر برخی از گزارشها حاکی از ازدحام بازداشت شدگان در زندانها و نبود امکانات است.
در پی افزایش ناگهانی قیمت بنزین، ایران شاهد اعتراضات گسترده مردم علیه جمهوری اسلامی بود. روز جمعه ۲۴ آبان ماه پس از انتشار ناگهانی خبر گرانی بنزین، در شهرهای مختلف ایران از جمله شهرهای مختلف استان خوزستان از جمله ماهشهر، اهواز، امیدیه، خرمشهر و بهبهان مردم دست به اعتراض زدهاند که این اعتراضات به تمام مناطق کشور کشیده شد.
بر اساس ویدئوهای ارسالی به صدای آمریکا، گروهی از شهروندان در اهواز روز جمعه ۲۴ آبان با تجمع در مناطقی از شهر با سر دادن شعار «اهوازی با غیرت، ماشینتو خاموش کن» خواستار خودداری شهروندان از خرید و مصرف بنزین شدند.
در امیدیه، استان خوزستان نیز مردم در اعتراض به گرانی بنزین تجمع کرده و جاده این شهر به آغاجاری را بستند، که موجب بروز ترافیک بسیار سنگین در این منطقه شد.
تصاویر ویدئویی دیگری نیز نشان دهنده آن بود که مردم در شهرهای دیگر خوزستان از جمله بهبهان، ماهشهر و خرمشهر نیز در اعتراض به افزایش نرخ سوخت با سر دادن شعارهایی از جمله «بنزین گرونتر شده، فقیر فقیرتر شده» دست به تجمع زده بودند.
به تازگی نیز اخبار و ویدئوهای منتشر شده حاکی از کشتار مردم در نیزارهای ماهشهر توسط نیروهای نظامی مسلح با دوشکا و سلاحهای سنگین است که مقامات جمهوری اسلامی پس از چندین روز سکوت مقابل انتشار این خبرها در نهایت ضمن تایید تلویحی این کشتار، مدعی شدند چون معترضان مسلح بودند، آنها واکنش شدید نشان دادند.
پیش از این نیز سازمان عفو بین الملل با انتشار گزارش اعلام کرده بود که استان خوزستان یکی از استانهایی است که بیشترین آمار جانباختگان در اعتراضات اخیر را به خود اختصاص داده است.
یک روز بعد از آغاز اعتراضات، جمهوری اسلامی شنبه شب ۲۵ آبان اینترنت را تقریبا به طور کامل قطع کرد و مورگان اورتگاس سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده در واکنش به این اقدام رژیم ایران گفت: «ما تلاش ها برای قطع اینترنت را محکوم می کنیم. بگذارید آنها [مردم] حرفشان را بزنند!»
پرزیدنت دونالد ترامپ روز سهشنبه ۱۲ آذر بار دیگر به برخوردها دولت ایران با مردم معترض واکنش نشان داد و در حاشیه گردهمایی سران کشورهای عضو ناتو گفت: این بسیار تاسفبار است که معترضان در ایران فقط به دلیل این که اعتراض کردهاند، کشته شدند.
مایک پمپئو وزیر خارجه ایالات متحده نیز پیشتر در پیامی در توئیتر نوشت: «هفته گذشته از مردم شجاع ایران خواستم که شواهد سرکوب خشن اعتراضات ایران را برایمان بفرستند. ما تاکنون نزدیک به ۲۰ هزار پیام دریافت کردیم.»
وزیران خارجه آمریکا و بریتانیا در مورد ایران گفتگو کردند

مایک پمپئو، وزیر امورخارجه آمریکا، و دامنیک راب، وزیر خارجه بریتانیا، روز سه شنبه ۱۲ آذر در مورد ایران با یکدیگر گفتگو کردند.
وزارت خارجه آمریکا می گوید موضوع گفتگوی آنها همکاری میان آمریکا و بریتانیا در خصوص چالش هایی که از ناحیه ایران مطرح است، بود.
دو طرف همچنین درباره اهمیت توسعه یک شبکه امن ارتباطاتی جی۵ و یک توافق تجاری دو جانبه میان آمریکا و بریتانیا پس از دوران برگزیت، گفتگو کردند.
مایک پمپئو همراه دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا به بریتانیا سفر کرده است.
مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا درباره تحولات عراق: ایالات متحده به مصون ماندن مراکز دیپلماتیک از تعرض معتقد است

یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا روز دوشنبه ۱۱ آذر، در یک کنفرانس ویژه مطبوعاتی با موضوع تحولات عراق، تاکید کرد که آمریکا همواره شریکی قابل اعتماد برای عراق خواهد بود.
او همچنین در پاسخ به سوال خبرنگاری که نظر او را درباره به آتش کشیده شدن کنسولگری ایران در نجف جویا شد، گفت که ایالات متحده معتقد است مراکز دیپلماتیک باید از تعرض و آسیب مصون بمانند.
این مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا همچنین در پاسخ به سوال دیگری درباره رابطه ایران با دولت آینده عراق گفت عادل عبدالمهدی، نخست وزیر عراق، جمله مشهوری دارد با این مضمون که «ایران همسایه ما است، شما [آمریکا] دوست ما هستید.»
وی افزود: «آمریکا همچنان شریکی قابل اعتماد برای عراق باقی میماند و به این کشور برای بازسازی ظرفیت دفاعی و به دست آوردن حق حاکمیت و شکست داعش و جلوگیری از ظهور مجدد آن در قلمرو عراق کمک میکند.»
نرگس محمدی، فعال مدنی زندانی، از شکنجه بازداشتشدگان اعتراضات مردمی برای گرفتن اعتراف اجباری خبر داد

نرگس محمدی فعال مدنی زندانی در ایران در یادداشتی با تشریح وضعیت چند نفر از بازداشتیهای اخیر نوشت که حکومت مسئول کشتار بی رحمانه مردم و خشونت هاست.
نرگس محمدی، فعال مدنی زندانی و نایب رئیس کانون مدافعان حقوق بشر، در این نامه خواسته است تا «مجازات عاملان کشتار مردم بی پناه» به یک خواست عمومی تبدیل شود.
این فعال مدنی زندانی در بخشی از نوشته خود به وضعیت زخمی شدگان بازداشتی پرداخت و به نقل از یکی از معترضان زخمی شده در بازداشت، نوشت که «جوانی تیرخورده و رنگ پریده روی صندلی بهداری اوین افتاده است. ظاهرش نشان می دهد که خونریزی، عفونت، و تورم غیرقابل تصور پا، او را از پای دراورده تا زندانبانان بند ۲۰۹ امنیت اوین او را از سلول انفرادی به بهداری آورده اند.»
او در ادامه درباره این معترض بازداشت شده را «جوانی کم سن و سال از اسلامشهر» معرفی کرده و نوشت «وقتی به او گفتیم اصرار کن پایت معالجه شود وگرنه با این وضع قطع میشود گفت من که قرار است اعدام شوم چه فرقی دارد با پا یا بی پا. از روزی که بازداشت شده ام حتی بتادین هم روی زخمم نریخته اند.»
در ادامه یادداشت خانم محمدی به دختری ۲۰ ساله اشاره شده که در اعتراضات بازداشت شده است. بنابه نوشته خانم محمدی این دختر «از زندان وزرا به بند زنان منتقل شده است.
این فعال مدنی درباره اعترافات اجباری از این دختر بازداشت شده نیز نوشت که «حین بازجویی یا بهتر بگویم اعتراف گیری، [از این دختر] مرد بازجو از موهایش گرفته و کشیده بود و فحش های رکیکی داده بود که رویش نمی شد تکرار کند. کمربند دور کمرش را باز کرده و به میز و صندلی کوبیده بود تا دختر جوان ترسیده و هر چه میخواهد را به دوربین بگوید، نه یک بار بلکه چند بار.»
سازمان دیدهبان حقوق بشر روز چهارشنبه ۶ آذر با انتشار بیانیهای اعلام کرد که دولت ایران باید هر چه سریعتر آمار کشتهشدگان، دستگیرشدگان، و بازداشتهای اعتراضات اخیر را اعلام کند و اجازه دهد تحقیقاتی مستقل در رابطه با خشونتهای صورت گرفته انجام شود.
مایکل پیج، معاون بخش خاورمیانه سازمان دیدهبان حقوق بشر، در این بیانیه میگوید که دوازده روز پس از اعتراضات در ایران مقامات همچنان از ارائه شمار دقیق تلفات خودداری میکنند و در عوض بازداشتشدگان را به مرگ تهدید كردهاند.
برخی از گزارش ها حاکی از ازدحام بازداشت شدگان در زندانها و نبود امکانات است. حسن خلیل آبادی، رئیس شورای اسلامی شهرستان ری، روز دوشنبه ۴ آذر ماه گفت که زندان فشافویه «امکانات لازم» را ندارد و استقرار «این تعداد بازداشتی در این مکان سخت است.»
پرزیدنت ترامپ: جهان باید به خشونتها در ایران و کشتار معترضان توجه کند

دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا گفت جهان باید به اعمال خشونتآمیز حکومت ایران در سرکوب معترضان که هزاران تن را به کشتن داده، توجه کند.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، پرزیدنت ترامپ روز سهشنبه ۱۲ آذر و در حاشیه گردهمایی سران کشورهای عضو ناتو گفت: این بسیار تاسفبار است که معترضان در ایران فقط به دلیل این که اعتراض کردهاند، کشته شدند.
پرزیدنت ترامپ افزود جهان باید به کشتار معترضان در ایران توجه کند.
رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا ساعاتی بعد دوباره در توییتر خود از معترضان ایرانی حمایت کرد:
اعتراضات مردم ایران از ۲۴ آبان آغاز و به مرور به تمام مناطق کشور کشیده شد؛ اما شعارهای معترضان خیلی زود متوجه مقامات ارشد جمهوری اسلامی شد و اخبار و تصاویر اعتراضات، شعارهای مردم علیه حکومت و سرکوب شدید معترضان منتشر شد.
دیدبان حقوق بشر در بیانیهای اعلام کرد مقامات ایران سرکوب گسترده معترضان را مخفی نگه داشته و از اعلام آمار دقیق کشتهشدگان خودداری میکنند. سازمان عفو بینالملل در آخرین گزارش خود از سرکوب اعتراضات مردمی آبان ماه در تاریخ ۱۱ آذر اعلام کرد که بنا بر گزارشهای معتبری که توسط این سازمان دریافت شده حداقل ۲۰۸ نفر در این اعتراضات کشته شدهاند.
مایک پمپئو وزیر خارجه ایالات متحده پیشتر در پیامی در توئیتر نوشت: «هفته گذشته از مردم شجاع ایران خواستم که شواهد سرکوب خشن اعتراضات ایران را برایمان بفرستند. ما تاکنون نزدیک به ۲۰ هزار پیام دریافت کردیم.»
آقای پمپئو با اشاره به تحریم محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران از سوی دولت آمریکا، او را وزیر اطلاعات نادرست (پروپاگاندای رژیم) نامیده و خبر داده است که «تحریمهای بیشتری در راه است.»
نصرت کریمی بازیگر و کارگردان پیشکسوت سینما و تئاتر ایران درگذشت

نصرت کریمی بازیگر و کارگردان پیشکسوت سینما و تئاتر ایران در ۹۵ سالگی در تهران درگذشت.
رسانه های داخل ایران روز سهشنبه ۱۲ آذرماه گزارش دادند که نصرت کریمی بازیگر و کارگردان پیشکسوت سینما و تئاتر در سن ۹۵ سالگی و به دلیل «کهولت سن» درگذشت.
نصرت کریمی در زمان تحصیلات ابتدایی با تئاتر «روحوضی»” آشنا و به تئاتر علاقمند شد و در سال ۱۳۲۳ تحت تاثیر عبدالحسین نوشین و زیر نظر او به یادگیری تئاتر پرداخت.
این هنرمند در سال ۱۳۲۰ در تئاترهای تهران، هنر، فرهنگ، فردوسی و سعدی به عنوان گریمور، بازیگر و کارگردان فعالیتهایی حضور داشت و تا سال ۱۳۳۱ به کارش ادامه داد.
نصرت کریمی در کنار گریمور بودن «کارگردانی سینما» خواند و در مقطع کارشناسی ارشد در رشتهی فیلمسازی انیمیشن عروسکی در دانشکده پراگ درس خواند.
او در سریال تلویزیونی «دایی جان ناپلئون» نقش آقاجان را بر عهده داشت و در فیلمهایی همچون درشکه چی، خانه خراب، میهمان ناخوانده حضور داشته است.
گردهمایی سران ناتو در لندن با حضور پرزیدنت ترامپ آغاز شد

در شهر لندن و با حضور پرزیدنت ترامپ، گردهمایی سالانه سران کشورهای عضو سازمان آتلانتیک شمالی، ناتو آغاز شد. رئیس جمهوری آمریکا در ساعات اولیه صبح سهشنبه ۱۲ آذر ماه به همراه ملانیا ترامپ بانوی اول، وارد لندن شد.
در جریان این سفر، مایک پمپئو وزیر خارجه ایالات متحده و مورگان اورتگاس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، پرزیدنت ترامپ را همراهی میکنند.
پرزیدنت ترامپ صبح سهشنبه و در دیدار با ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو به طور رسمی اجلاس سالانه ناتو را افتتاح کرد.
رئیس جمهوری آمریکا پیش از ترک واشنگتن، سفر خود به لندن برای حضور در گردهمایی سران ناتو را یکی از مهمترین سفرهای خود در مقام ریاست جمهوری ایالات متحده خواند.
پرزیدنت ترامپ به همراه دیگر سران اجلاس ناتو شامگاه سهشنبه در ضیافت رسمی به میزبانی ملکه الیزابت در کاخ سلطنتی باکینگهام حاضر میشود.
هنوز آمار دقیقی از بازداشتشدگان اعتراضات دست نیست؛ از آمار دوهزار بازداشتی در استان تهران تا ۳۰۰ بازداشتی در تهران

در حالی که هنوز آمار دقیقی از بازداشت شدگان اعتراضات در شهرهای مختلف ایران از سوی مقامات اعلام نشده است، استاندار تهران آمار اولیه بازداشت شدگان در استان تهران را بیش از ۲هزار نفر اعلام کرد.
انوشیروان محسنی بندپی، استاندار تهران روز سهشنبه ۱۲ آذرماه اعلام کرد که در جریان اعتراضات اخیر براساس آمار اولیه دو هزار و ۲۱ نفر در استان تهران بازداشت شدند.
بنا به ادعای استاندار تهران، افرادی که « برای نخسیتن بار» وارد اعتراضات شده بودند، آزاد شدند. این مقام مسئول تعداد بازداشت شدگان را به شکل تفکیک شده در شهرهای مختلف اعلام نکرده است.
از سوی دیگر غلامحسین اسماعیلی سخنگوی قوه قضائیه روز سهشنبه ۱۲ آذرماه اعلام کرد که در تهران تعداد بازداشتیها ۳۰۰ نفر است.
اسماعیلی در حالی مدعی شده «عدد بازداشتیها» به «حداقل» رسیده است ، که همچنان گزارشها از ادامه بازداشتهای گسترده در شهرهای مختلف ایران ادامه دارد.
بنابر اعلام حسین رحیمی رئیس پلیس تهران در روز سهشنبه، ۵۱ نفر به اتهام آنچه «عاملان اصلی» اعتراضات نام برده شده، بازداشت شدهاند.
حیدر عباس زاده، فرمانده انتظامی خوزستان هم از بازداشت فردی در اعتراضات اندیشمک خبر داده است.
همچنین در روزهای گذشته مقامات امنیتی اقدام به بازداشت تعدادی از دانشجویان کردند اما هنوز مشخص نیست چه تعدادی از این دانشجویان در بازداشت هستند. یکی از مقامات دانشگاه آزاد نیز درباره تعداد دانشجویان بازداشتی این دانشگاه اعلام بی اطلاعی کرده است.
پیشتر سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تعداد بازداشت شدگان را ۷ هزار نفر اعلام کرده است.
از سوی دیگر در روزهای اخیر برخی از گزارش ها حاکی از ازدحام بازداشت شدگان در زندانها و نبود امکانات است. حسن خلیل آبادی، رئیس شورای اسلامی شهرستان ری، روز دوشنبه ۴ آذر ماه گفت که زندان فشافویه «امکانات لازم» را ندارد و استقرار «این تعداد بازداشتی در این مکان سخت است.»
دیدبان حقوق بشر در بیانیهای اعلام کرد مقامات ایران سرکوب گسترده معترضان را مخفی نگه داشته و از اعلام آمار دقیق کشتهشدگان خودداری میکنند.
سازمان عفو بینالملل در آخرین گزارش خود از سرکوب اعتراضات مردمی آبان ماه اعلام کرد که بنا بر گزارشهای معتبری که توسط این سازمان دریافت شده حداقل ۲۰۸ نفر در این اعتراضات کشته شدهاند.
مقامات جمهوری اسلامی قتلعام در نیزارهای ماهشهر را تایید کردند

پس از انتشار گزارشهایی از کشتار مردم در نیزارهای ماهشهر و انتشار اولین تصاویر از این کشتار، مقامات جمهوری اسلامی کشته شدن این معترضان را تایید کردند.
براساس فیلم ارسالی به صدای آمریکا، تصاویر بخش هایی از تیراندازی نیروهای نظامی مسلح با دوشکا و سلاح های سنگین را نشان میدهد، که نیزار ماهشهر ره به رگبار می بندند.
گزارشها حاکی است که مردم معترض بعد از تیراندازی در ماهشهر به نیزاری در این شهر فرار کرده بودند.
مقامات جمهوری اسلامی پس از چندین روز سکوت مقابل انتشار این خبرها در نهایت مدعی شدند که چون معترضان مسلح بودند، آنها واکنش سنگین نشان دادند.
محسن بیرانوند فرماندار ماهشهر در یک مصاحبه با صدا و سیما جمهوری اسلامی مدعی شد که «اگر ورود نیروهای نظامی و انتظامی نبود زندگی مردم به خطر میافتاد.»
پیش از این روزنامه نیویورک تایمز گزارش داده بود که در شهر ماهشهر، شاهدان و کادر پزشکی، از کشتهشدن ۴۰ تا ۱۰۰ معترض بهدست نیروهای سپاه، خبر دادهاند.
در گزارشی که صدا وسیما جمهوری اسلامی منتشر کرده است عنوان می شود که نیروهای امنیتی برای مقابل آن چه «اغشتشاگران و اشرار» نام برده شده در شیراز، سیرجان، ماهشهر، بهبهان، شهرقدس، شهریار و ملاردِ استان تهران و همچنین فردیس در استان البرز، به «برخورد سخت» روی آوردهاند که چندین نفر در این برخوردها کشته شدند.
سازمان عفو بینالملل در آخرین گزارش خود از سرکوب اعتراضات مردمی آبان ماه اعلام کرد که بنا بر گزارشهای معتبری که توسط این سازمان دریافت شده حداقل ۲۰۸ نفر در این اعتراضات کشته شدهاند.
یکی از بالاترین آمارها متعلق به شهر شهریار در استان تهران با دهها کشته بوده است.
فیلیپ لوتر، مدیر تحقیقات بخش خاورمیانه و آفریقای شمالی عفو بین الملل، افزایش آمار کشته شدگان را هشدارآمیز و نشانه وقوع یک کشتار وحشتناک از سوی جمهوری اسلامی دانسته است.
تصاویر ویدیویی فراوانی که مورد تائید و تحلیل واحد دیجیتال عفو بین الملل قرار گرفته است نشان می دهد که نیروهای امنیتی به معترضان غیرمسلح شلیک کرده اند.
اعتراضات در ایران که ابتدا از گرانی بنزین آغاز شد از همان روزهای اول مردم معترض در شهرهای مختلف ضمن بستن جادهها و خیابانها علیه حکومت جمهوری اسلامی شعار دادند.
در پی افزایش ناگهانی قیمت بنزین، ایران شاهد اعتراضات گسترده مردم علیه جمهوری اسلامی بود. یک روز بعد از آغاز اعتراضات، جمهوری اسلامی شنبه شب ۲۵ آبان اینترنت را تقریبا به طور کامل قطع کرد و مورگان اورتگاس سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده در واکنش به این اقدام رژیم ایران گفت: «ما تلاش ها برای قطع اینترنت را محکوم می کنیم. بگذارید آنها [مردم] حرفشان را بزنند!»
پرزیدنت دونالد ترامپ روز پنجشنبه ۳۰ آبان در نخستین موضعگیری علنی درباره اعتراضات مردم ایران گفت: ایران آنقدر بیثبات شده است که رژیم تمام سیستم اینترنتی را قطع کرد تا مردم خوب ایران نتوانند درباره خشونت شدیدی که در داخل آن کشور جریان دارد، صحبت کنند.
کاخ سفید عصر یکشنبه ۲۶ آبان در بیانیهای در حمایت از مردم معترض در ایران اعلام کرد ایالات متحده استفاده از نیروی مرگبار و محدود کردن شدید ارتباطات علیه تظاهرکنندگان را محکوم میکند.
مایک پمپئو وزیر خارجه ایالات متحده در نخستین واکنش به اعتراضات گسترده در ایران، روز شنبه ۲۵ آبان، خطاب به مردم ایران نوشت ایالات متحده در کنار شما است.
آمریکا میگوید جمهوری اسلامی ثروت کشور خود را به جای مردم، صرف حمایت از گروههای تروریستی و بی ثبات سازی در خاورمیانه میکند.
ایالات متحده همچنین بارها فساد مالی نهادینه و غارت داراییهای خدادادی ایران توسط وابستگان رژیم حاکم بر این کشور را محکوم کرده و آنها را از جمله عوامل اصلی مشکلات اقتصادی و مالی ایران دانسته است. از جمله چندی پیش مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، در چند توئیت درباره مقامهای جمهوری اسلامی گفته بود که آنها به جای کمک به مردم درگیر فساد شدهاند.
برایان هوک: آمریکا هدف گرفتن خبرنگاران بخش فارسی صدای آمریکا از سوی رژیم ایران را محکوم می کند

نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران اعلام کرد که آمریکا هدف گرفتن خبرنگاران و خانواده هایشان را از سوی رژیم ایران محکوم می کند.
صفحه فارسی وزارت خارجه آمریکا در توئیتر روز دوشنبه ۱۱ آذرماه به نقل از برایان هوک نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا نوشت: «رژیم ایران خبرنگاران بخش فارسی صدای آمریکا، رادیو فردا، بی بی سی را هدف حمله گرفته.»
آقای هوک در ادامه افزود که «آمریکا هدف گرفتن خبرنگاران و خانواده هایشان را محکوم می کند و به برداشتن گامهای قاطع برای حمایت از آزادی بیان و مطبوعات ادامه می دهد.»
پیش از این نیز تد کروز، سناتور جمهوریخواه آمریکا، نسبت به اقدامات جمهوری اسلامی علیه روزنامه نگاران رسانههای فارسی خارج از ایران واکنش نشان داد و در توئیتر خود نوشت که «رژیم ایران برای ارعاب و ساکت کردن روزنامهنگاران رسانه های فارسی زبان تلاش میکند چرا که میداند حقیقت، بزرگترین تهدید تداوم حکومت آنها است.»
در روزهای گذشته دولت و دستگاه قضایی جمهوری اسلامی علیه خبرنگاران مشغول به کار در برخی از رسانههای فارسی زبان خارج از ایران بار دیگر محدودیتهایی، از جمله ممنوع المعامله کردن، اعمال کرد.
جمهوری اسلامی همچنین خانواده های برخی از خبرنگاران ایرانی را نیز تحت فشار گذاشته است.
در روزهای گذشته سازمان گزارشگران بدون مرز اعلام کرد که در ۱۱ ماه گذشته ۲۵ مورد آزار خانوادههای روزنامهنگاران ایرانی خارج از کشور گزارش شده است.
این گزارش با واکنش آماندا بنت، رئیس صدای آمریکا همراه شد و خانم بنت برخورد نهادهای اطلاعاتی جمهوری اسلامی با خبرنگاران رسانه های فارسی زبان خارج از کشور، از جمله صدای آمریکا، و تهدید و ارعاب خانواده های آنها را به شدت محکوم کرد.
وزیر خارجه آمریکا نیز تهدید روزنامهنگاران ایرانی مشغول به کار در رسانههای خارج از ایران توسط رژیم ایران را محکوم کرد و آن را نمونهای از رفتار شریرانه ایران دانست که پیش از آن پرزیدنت ترامپ درباره آن هشدار داده بود.
گزارش گاردین از اعتراضات گسترده در شیراز: سرکوب وحشیانه در شهر گلها

در پی برقراری دوباره اینترنت در ایران انتشار اخبار و ویدئوهای بیشتر از اعتراضات در ایران، رسانههای غربی گزارش های متعددی درباره ابعاد و گستردگی این اعتراضات منتشرکردند؛ از جمله گزارش روزنامه گاردین که به زوایای مختلف و روند گسترش اعتراضات در شیراز پرداخته است.
گزارش روزنامه گاردین که بر اساس بررسی ویدئوهای شهروندان، مصاحبه با فعالان مدنی و یک کارشناس شبکههای اجتماعی تهیه شده است، حاکی از آن است که اعتراضات به گران شدن ناگهانی بنزین ساعاتی پس از اعلام آن، در اولین ساعت بامداد جمعه ۲۴ آبان در شیراز آغاز شد؛ اعتراضاتی که بنا به اعلام عفو بین الملل تنها در این شهر دست کم ۱۵ کشته به جای گذاشت.
با وجود قطع اینترنت در سراسر ایران برای حداقل پنج روز، ابعاد اعتراضات در شیراز چندان مشخص نیست اما مصاحبه ها تصویری اجمالی از یکی از بزرگترین اعتراضات در ایران با بیشترین کشته را به دست می دهد.
گاردین با اشاره به ویدئویی که مسیح علینژاد، روزنامه نگار و فعال مدنی، در توئیتر منتشر کرد، نوشت که روز شنبه مردم شیراز در حرکتی اعتراضی با پارک کردن خودروهای خود وسط خیابان، راههای ارتباطی در این شهر را بستند. با سپری شدن روز، معترضان در دست کم شش نقطه شیراز جمع شدند که مناطق حاشیه ای صدرا و معالی آباد شاهد بیشترین تجمع بود.
تجمع ها در آغاز مسالمت آمیز و بدون خشونت بود. ویدئویی از کانال تلگرامی «وحید آنلاین» -که در این گزارش چند ویدئو از آن استفاده شده - نشان می دهد که معترضان شیراز به ماموران پلیس گل رز می دهند. یک شاهد عینی هم در فایل صوتی که برای مسیح علینژاد فرستاد گفت که همه چیز به خوبی و آرام پیش میرفت.
اما ماجرا به این صورت پیش نرفت. در ادامه تصاویر ویدئویی نشان می دهد که نیروهای پلیس به ویژه در معالی آباد شیراز به سوی مردم شلیک می کنند، گاز اشک آور پرتاب می کنند و آنها را از خیابان می رانند. در ادامه تصاویری از آتش گرفتن تعدادی از مغازه ها و روشن کردن آتش در خیابان ها منتشر شد.
یکی از معترضان شیرازی در پیامی صوتی که برای مسیح علینژاد فرستاد گفت: «جوانان با این دزدانی که قدرت را در دست گرفته اند، در این کشور آیندهای ندارند. آنها پر از خشم هستند و دیگر نمیتوانند این را تحمل کنند.» این معترض با اشاره به آغاز درگیری ها در این شهر گفت که خشونت ها وقتی بالا گرفت که پلیس مردم را هدف ضرب و جرح قرار داد.
در ادامه درگیری پلیس با مردم در روز شنبه، تصاویر نشان می دهد که نیروهای پلیس در برخی مناطق از جمله اطراف پاسگاه کلانتری معالی آباد به سمت معترضان شلیک کردند. در یکی از ویدئوها کسی در حالی فیلم گرفتن است می گوید: «این شیراز است و نیروهای مسلح در حال شلیک به سمت مردم هستند.» او در ادامه از یکی از معترضان که تیرخورده فیلم می گیرد؛ جوانی ۲۰ ساله به نام مهدی نیکویی که بعدها اولین معترض کشته شده در شیراز نام گرفت.
عموی مهدی که به دلیل قطع اینترنت دیر از جان باختن او با خبر شده بود، گفت که او جوانی آرام با ذهنی باز و خواستار آزادی بود، آزادی بیان.
کشته شدن مهدی، معترضان را خشمگین کرد و به پرتاب سنگ به سمت پلیس، بستن مسیرها و حمله به کلانتری منجر شد. آن شب گفته شد که کلانتری به آتش کشیده شد.
یکی از معترضان گفت: «ما از کسانی که آتش می زدند خواستیم که این کار را نکنند. آنها را نمیشناختیم. آنها بسیار خشمگین بودند و کسی نمی توانست متوقف شان کند.»
روز یکشنبه درگیری ها اوج گرفت در حالی که اعتراضات در منطقه گلشن، جایی که بیشتر ساکنان آن را افراد ایل قشقایی تشکیل می دادند، جریان داشت، نیروهای امنیتی با سلاح های سنگین و هلی کوپتر به سرکوب معترضان پرداختند. در شهرک صدرا نیز معترضان که به نظر می رسید کنترل شهرک را در اختیار گرفتند، دفتر امام جمعه را به آتش کشیدند.
روح الله قشقایی، یک فعال مدنی که با شیراز در ارتباط است، گفت که بر اساس گفتههای شاهدان عینی برآورد می شود که حدود ۶۰ نفر در شیراز و ۹ نفر در صدرا در حومه شیراز کشته شده باشند.
در حالیکه شاهدان به فعالان مدنی گفتند که مردم شهر را به کنترل خود درآوردند، نیروهای پلیس، سپاه پاسداران و بسیج در روزهای بعد تلاش کردند که کنترل اوضاع را در دست بگیرند.
شاهدان در پیام های صوتی و ویدئویی می گویند که برای دو روز شیراز در کنترل مردم بود و حادثه بدی رخ نداد و مردم خیلی امیدوار بودند که تغییراتی رخ دهد، اما هجوم نیروهای امنیتی دهها کشته به جای گذاشت.
یکی شاهدان در پیام صوتی خود گفت: «در دو روزی که شهر در کنترل مردم بود هیچ چیز بدی رخ نداد، بسیار مسالمت آمیز بود. بسیار عالی بود. من توانستم ببینم که اگر ما مردم قدرت داشته باشیم کشور چه شکلی می شود.»
واکنش سناتور کروز به ارعاب روزنامه نگاران ایرانی: رژیم ایران حقیقت را بزرگترین تهدید علیه خود میداند

تد کروز، سناتور جمهوریخواه آمریکا، نسبت به اقدامات جمهوری اسلامی علیه روزنامه نگاران رسانههای فارسی خارج از ایران واکنش نشان داد.
سناتور کروز دوشنبه ۱۱ آذر در پیامی در توئیتر نوشت: «رژیم ایران برای ارعاب و ساکت کردن روزنامهنگاران رسانه های فارسی زبان تلاش میکند چرا که میداند حقیقت، بزرگترین تهدید تداوم حکومت آنها است.»
این پیام سناتور کروز پس از آن منتشر شد که در روزهای گذشته دولت و دستگاه قضایی جمهوری اسلامی علیه خبرنگاران مشغول به کار در برخی از رسانههای فارسی زبان خارج از ایران بار دیگر محدودیتهایی، از جمله ممنوع المعامله کردن، اعمال کرد.
جمهوری اسلامی همچنین خانواده های برخی از خبرنگاران ایرانی را نیز تحت فشار گذاشته است.
در روزهای گذشته سازمان گزارشگران بدون مرز اعلام کرد که در ۱۱ ماه گذشته ۲۵ مورد آزار خانوادههای روزنامهنگاران ایرانی خارج از کشور گزارش شده است.
این گزارش با واکنش آماندا بنت، رئیس صدای آمریکا همراه شد و خانم بنت برخورد نهادهای اطلاعاتی جمهوری اسلامی با خبرنگاران رسانه های فارسی زبان خارج از کشور، از جمله صدای آمریکا، و تهدید و ارعاب خانواده های آنها را به شدت محکوم کرد.
وزیر خارجه آمریکا نیز تهدید روزنامهنگاران ایرانی مشغول به کار در رسانههای خارج از ایران توسط رژیم ایران را محکوم کرد و آن را نمونهای از رفتار شریرانه ایران دانست که پیش از آن پرزیدنت ترامپ درباره آن هشدار داده بود.
وزیر دفاع آمریکا: کاهش نیروها در افغانستان لزوما به پیشرفت مذاکرات با طالبان مربوط نیست

مارک اسپر، وزیر دفاع آمریکا، اعلام کرد که کاهش نیروهای آمریکایی در افغانستان در آینده، لزوما ارتباطی با مذاکرات با طالبان ندارد و این امر ممکن است فارغ از مذاکرات رخ دهد.
به گزارش رویترز، این سخنان وزیر دفاع آمریکا در پاسخ به خبرنگار این خبرگزاری پس از آن بیان شد که پرزیدنت ترامپ در سفر به افغانستان در روز شکرگزاری از کاهش نیروها در آن کشور سخن گفت و اعلام کرد که به باور او شورشیان طالبان با آتش بس و پایان جنگ داخلی موافقت خواهند کرد.
مارک اسپر که برای حضور در نشست ناتو راهی لندن بود گفت که مقامات دولت پرزیدنت ترامپ درباره کاهش بالقوه نیروها در افغانستان، هم در جلسات داخلی دولت و هم با متحدان آمریکا در ناتو، گفتوگو کرده اند.
او اضافه کرد: «من اطمینان دارم که میتوانیم شمار نیروهای خود در افغانستان را کاهش دهیم و همچنان مطمئن باشیم که آنجا بهشتی امن برای تروریستها که قصد حمله به آمریکا را دارند، نمیشود.»
در حال حاضر حدود ۱۳ هزار نیروی آمریکایی و هزاران سرباز ناتو در افغانستان حضور دارند. مقامات دولت آمریکا می گویند که می توان نیروهای آمریکایی را به ۸۶۰۰ نفر کاهش داد و همچنان عملیات ضدتروریستی موثر را به همراه مشاوره به نیروهای افغان انجام داد.
مایک پمپئو عملکرد جمهوری اسلامی در ایران و کشورهای منطقه را عامل مشترک اعتراضات خواند

وزیر خارجه آمریکا با اشاره به اعتراضات در عراق، لبنان، و ایران ضمن انتقاد از جمهوری اسلامی گفت که رژیم ایران عامل مشترک در پس همه اعتراضات منطقه است.
مایک پمپئو روز دوشنبه ۱۱ آذر در سخنانی در دانشگاه لوئِول (لوئیویل) با تایید دلایل داخلی اعتراضات در برخی از کشورهای خاورمیانه، به نقش جمهوری اسلامی در این کشورها نیز اشاره کرد.
او گفت که عادل عبدالمهدی، نخست وزیر عراق، به این دلیل استعفا داد که معترضان آزادیخواه عراقی توسط نیروهای امنیتی کشته شدند؛ امری که ناشی از نفوذ گسترده ایران در آن کشور است.»
آقای پمپئو گفت: «همین موضوع درباره اعتراضات در لبنان نیز صادق است.» او اضافه کرد: «آنها میخواهند حزب الله لبنان و ایران، به عنوان نیروهای سرکوبگر، از سیستم [اداره] کشورشان خارج شوند.»
وزیر خارجه ایالات متحده در سخنان خود به اعتراضات در ایران، که بنا به اعلام عفو بین الملل بیش از ۲۰۸ کشته داشته است، نیز اشاره کرد و گفت که مردم ایران نیز خسته شده اند.
او گفت: «آنها نظام دینسالاری را میبینند که در حال دزدیدن پول است. آیتاللهها دهها و دهها میلیون دلار پول می دزدند.»
تظاهرات ضددولتی در لبنان و عراق علیه فساد اداری و مالی و ناکارآمدی دولت صورت گرفت و معترضان خواستار ایجاد کار و پایان فساد دولتی شدند.
دولت عادل عبدالمهدی در عراق که از سوی احزاب شیعه نزدیک به ایران حمایت می شد، با انتقاد تند معترضان و برخی از احزاب مخالف مواجه شد. معترضان در عراق که از نفوذ ایران در کشور خود خشمگین بودند، کنسولگری جمهوری اسلامی در نجف را به آتش کشیدند.
دست خالی فوتبال ایران از مراسم بهترین های فوتبال آسیا

گزارش بخش فارسی صدای آمریکا از هنگ کنگ - مراسم بهترین های فوتبال آسیا، دوشنبه یازدهم آذرماه در مرکز همایش ها و نمایشگاه های هنک کنگ برگزار شد و فوتبال ایران از کسب عنوان بازماند.
فوتبال ایران که هرساله در میان برترینهاى سال آسیا حداقل در یک بخش همچون فوتسال دارای عنوان بود، در مراسم بهترین های ۲۰۱۹ دست خالی ماند.
وقتی نامزدهای کسب عناوین بهترین های سال فوتبال آسیا توسط ای.اف.سی روز جمعه ۲۴ آبان ماه اعلام شد، علاقمندان فوتبال ایران به کسب یک جایزه توسط نمایندگان خود امیدوار بودند.
در مهمترین بخش این مراسم، علیرضا بیرانوند، دروازهبان پرسپولیس و تیم ملی فوتبال ایران نامزد کسب جایزه بود و برغم آنکه خود را به هنگ کنگ رساند ولی قافیه را به اکرم حسن عفیف واگذار کرد. در این بخش توموآکی ماکینو، مدافع اوراوا رد دایموندز و تیم ملی فوتبال ژاپن و اکرم عفیف، مهاجم السد و تیم ملی قطر حضور داشتند که عفیف جایزه را از ان خود کرد. جایزه مرد فوتبال سال را ژاوی هرناندز هم تیمی عفیف به نمایندگی از او دریافت کرد.
کتایون خسرویار، سرمربی آکادمی فوتبال باشگاه رین اف سی سیاتل آمریکا و سرمربی پیشین تیم زیر ۱۹ سال زنان ایران هم امید به کسب عنوان بهترین مربی زن سال آسیا داشت ولی ناکام ماند.
آساکو تاکاکورای مربی موفق تیم ملی ژاپن برای هفتمین سال پیاپی عنوان مربی زن سال را آورد.
در بخش بهترین بازیکن بینالمللی آسیا ، سردار آزمون، مهاجم تیم زنیت و تیم ملی فوتبال ایران و ماکوتو هاسبه، مدافع اینتراخت فرانکفورت و تیم ملی ژاپن نتوانستند هئونگمین سون، مهاجم تاتنهام و تیم ملی کره جنوبی را از پیش روبردارند.
در فوتسال پس از سال ۲۰۱۳ ایران ناکام ماند. مهدی جاوید که سال گذشته این عنوان را به هم تیمی اش اصغر حسن زاده واگذار کرد، امسال برای برگزاری دیدارهای تدارکاتی بهمراه تیم ملی به مشهد رفت و قید حضور در این مراسم را زد. طبق رسم ای اف سی مرد اول فوتسال آسیا از میان تیم قهرمان لیگ قهرمانان انتخاب میشود که امسال از آن یکی از دو نماینده ژاپن شد.
فوتبال ایران نامزد فدراسیون الهام بخش آسیا نیز بود که بازهم ژاپن این عنوان را از آن خود کرد.
از سال ۲۰۱۳ این اولین باریست که بخشی که فدراسیون ایران هیچ عنوان و افتخارى در مراسم بهترینهاى قاره کسب نکرد.
آمریکا: چین با هدف ریشهکنی هویت دینی اقلیت ایغور مساجدشان را هدف قرار داده است

یک مقام وزارت خارجه آمریکا پکن را متهم کرده است که با ویرانی یا تعطیلی مساجد در استان سین کیانگ، در شمال غربی چین، قصد محو هویت اسلامی اویغورها را دارد.
این مقام آمریکایی، که نخواست نامش فاش شود، گفت «حزب کمونیست چین» در کارزارش علیه اقلیت اویغور نمادهای مذهبی را از مساجد برچیده و آنها را به شدت تحت نظر گرفته است: «پکن، در راستای تلاش های جاری برای محو ایمان اسلامی و بازپروری مسلمانان، مساجد، زیارتگاه ها، گورستان ها و دیگر بناهای اسلامی را تعطیل یا نابود کرده است.»
مقام آمریکایی با اشاره به این که اقدامات پکن مسلمانان را از امکان انجام فرائض دینی شان در اماکن عمومی محروم کرده است، به صدای آمریکا گفت: «مناره ها و گنبدهای مساجدی که اجازه یافته اند باز بمانند ویران شده است و این اماکن به شدت زیر نظر دوربین های مدار بسته و نیروهای امنیتی قرار دارند.»
باور عمومی بر این است که حدود ۱۳ میلیون اقلیت قومی اویغور و دیگر اقلیت های ترک مسلمان در منطقه سین کیانگ زندگی می کنند.
دولت چین از اوایل سال ۲۰۱۷ متهم بوده که با بازداشت و بازپروری اجباری افراد بی باور به ایدئولوژی حکومت، به سرکوب خشونت باری دست زده است.
مقام های چین برنامه بازداشت ادعایی را یک مرکز بازپروری توصیف کرده و می گوید تلاش ها در سین کیانگ معطوف به محدود کردن تهدید افراط گرایی اسلامی است.
دولت آمریکا و سازمان های حقوق بشری می گویند دست کم ۱ میلیون اویغور در اردوگاه هایی نگهداری می شوند که در آن جا در معرض شکنجه و کار اجباری هستند.
بر مبنای تحقیقات «پروژه حقوق بشر اویغور»، یک سازمان مستقر در واشنگتن که هزینه هایش از سوی «موقوفه ملی دموکراسی» تامین می شود، از اواخر سال ۲۰۱۶ حدود ۱۰ تا ۱۵ هزار مسجد و دیگر اماکن مذهبی در شهرها و مناطق سراسر سین کیانگ ویران شده است. این آمار حدود ۴۰ درصد کل عبادتگاههای مسلمانان در آن منطقه را شامل می شود.
از جمله مساجد تخریب شده، یک بنای تاریخی متعلق به قرن سیزدهم است که مکان فرهنگی حفاظت شده محسوب می شد.
لندن برای برگزاری اجلاس سران ناتو با حضور پرزیدنت ترامپ آماده میشود

شهر لندن آماده برگزاری اجلاس سران ناتو است. اهمیت این اجلاس در این است که ناتو هفتادمین سالگرد تشکیل خود را جشن میگیرد.
روز دوشنبه ۱۱ آذر ماه مقامات ناتو به لندن وارد شدند و مقدمات برگزاری این اجلاس را مرور کردند. پرزیدنت ترامپ هم به همراه بانوی اول ملانیا، واشنگتن را به قصد لندن ترک کرد.
پرزیدنت ترامپ در پیامی همچنین از مشارکت بیشتر کشورهای عضو سازمان آتلانتیک شمالی در تامین هزینههای ناتو استقبال کرد و گفت: «در سه دهه پیش از پیروزی من در انتخابات، هزینه های ناتو تا دو سوم کاهش پیدا کرد و فقط سه عضو ناتو طبق تعهد اقتصادی خود عمل میکردند. از زمان ریاست جمهوری من شمار متحدان ناتو که به تعهدات تامین هزینه خود عمل میکنند دو برابر شده و هزینه ناتو به ۱۳۰ میلیارد دلار رسیده است.»
شماری از منابع خبری گزارش دادند تمرکز آمریکا در جریان این اجلاس، روی خطر امنیت سایبری از سوی چین در پوشش شبکه فایو جی و همچنین تهدید ایران متمرکز خواهد بود.
این اجلاس روزهای سهشنبه و چهارشنبه برگزار میشود. روز سهشنبه و پس از جلسه روز اول، ملکه الیزابت در کاخ باکینگهام، میزبان سران اجلاس در ضیافتی رسمی خواهد بود.
مشاهده نظرات
قبلأ ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید
ثبت نام نکرده اید؟ ثبت نام کنید
نظرات بیشتر